Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Slecht nieuws voor Ziggo en KPN: tv-abonnement uit de gratie

  Nederlanders die een nieuw abonnement voor vaste diensten afsluiten, kiezen steeds vaker voor alleen een internetabonnement. Het tv- en telefoonabonnement wordt gekozen.
  Jarco Kriek
  25 mei 2022
  comments 12
  Slecht nieuws voor Ziggo en KPN: tv-abonnement uit de gratie
  Foto Getty Images

  Dit blijkt uit een onderzoek van Telecompaper dat tijdens het Telecom Insight congres openbaar is gemaakt. In plaats van het tv-abonnement wordt gekozen voor een of meerdere abonnementen van een streamingdienst. De uitkomst van het onderzoek is slecht nieuws voor aanbieders van traditionele tv-abonnementen, zoals Ziggo en KPN.

   

  NLZIET

  De veranderende manier van het kijken naar tv- en videocontent zou tot de echte doorbraak van streamingdienst NLZIET kunnen leiden. NLZIET maakt het namelijk mogelijk om live te kijken naar de belangrijkste Nederlandse zenders – de zenders van mediabedrijven NPO, RTL Nederland en Talpa Network – aangevuld met alle regionale tv-zenders van Nederland. Daarnaast is het mogelijk om eerder uitgezonden programma’s van deze zenders reclamevrij en tot minimaal een jaar na lineaire uitzending terug te kijken. Een NLZIET-abonnement kost slechts een derde van de prijs van het traditionele tv-abonnement en biedt met Full HD 1080p ook nog eens een betere beeldkwaliteit.

   

  Glasvezel

  Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat bij het afsluiten van een nieuw internetabonnement 30 procent van de betrokkenen geen tv-abonnement meer afneemt. Door de versnelde aanleg van glasvezel in Nederland wordt verwacht dat dit percentage in de komende jaren blijft stijgen. Glasvezel zorgt er tevens voor dat veel huishoudens overstappen van kabel- en DSL-internet naar glasvezel. Daarbij speelt een hogere internetsnelheid overigens geen belangrijke rol. Slechts drie procent van de Nederlanders kiest bij een internetaanbieder voor een abonnement met de hoogste snelheid.

  TelecompaperZiggoVodafoneZiggoKPNNLzietglasvezelinternettvtelevisieabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview