Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Slecht nieuws voor Ziggo en KPN: tv-abonnement uit de gratie

  Nederlanders die een nieuw abonnement voor vaste diensten afsluiten, kiezen steeds vaker voor alleen een internetabonnement. Het tv- en telefoonabonnement wordt gekozen.
  Jarco Kriek
  25 mei 2022
  comments 12
  Slecht nieuws voor Ziggo en KPN: tv-abonnement uit de gratie
  Foto Getty Images

  Dit blijkt uit een onderzoek van Telecompaper dat tijdens het Telecom Insight congres openbaar is gemaakt. In plaats van het tv-abonnement wordt gekozen voor een of meerdere abonnementen van een streamingdienst. De uitkomst van het onderzoek is slecht nieuws voor aanbieders van traditionele tv-abonnementen, zoals Ziggo en KPN.

   

  NLZIET

  De veranderende manier van het kijken naar tv- en videocontent zou tot de echte doorbraak van streamingdienst NLZIET kunnen leiden. NLZIET maakt het namelijk mogelijk om live te kijken naar de belangrijkste Nederlandse zenders – de zenders van mediabedrijven NPO, RTL Nederland en Talpa Network – aangevuld met alle regionale tv-zenders van Nederland. Daarnaast is het mogelijk om eerder uitgezonden programma’s van deze zenders reclamevrij en tot minimaal een jaar na lineaire uitzending terug te kijken. Een NLZIET-abonnement kost slechts een derde van de prijs van het traditionele tv-abonnement en biedt met Full HD 1080p ook nog eens een betere beeldkwaliteit.

   

  Glasvezel

  Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat bij het afsluiten van een nieuw internetabonnement 30 procent van de betrokkenen geen tv-abonnement meer afneemt. Door de versnelde aanleg van glasvezel in Nederland wordt verwacht dat dit percentage in de komende jaren blijft stijgen. Glasvezel zorgt er tevens voor dat veel huishoudens overstappen van kabel- en DSL-internet naar glasvezel. Daarbij speelt een hogere internetsnelheid overigens geen belangrijke rol. Slechts drie procent van de Nederlanders kiest bij een internetaanbieder voor een abonnement met de hoogste snelheid.

  TelecompaperZiggoVodafoneZiggoKPNNLzietglasvezelinternettvtelevisieabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Hoedan

  Hoedan
  NPO 3 om 21:52 uur
  Kwetsbaarheid is een beetje vies en hoort volgens sommigen vooral bij zwak zijn. De 25-jarige Auke vraagt zich daarom af waarom mensen überhaupt kwetsbaar willen zijn. Want wat is daar nou in vredesnaam het nut van? Samen met Doeta, Tarik, Joshua, Bas en Nanook gaat hij op onderzoek uit. Zo staat hij in de ring bij Kamp van Koningsbrugge-commando Dai Carter, die juist alleen maar voordelen van kwetsbaarheid ziet.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)