Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Slecht nieuws voor Ziggo en KPN: tv-abonnement uit de gratie

  Nederlanders die een nieuw abonnement voor vaste diensten afsluiten, kiezen steeds vaker voor alleen een internetabonnement. Het tv- en telefoonabonnement wordt gekozen.
  Jarco Kriek
  25 mei 2022
  comments 12
  Slecht nieuws voor Ziggo en KPN: tv-abonnement uit de gratie
  Foto Getty Images

  Dit blijkt uit een onderzoek van Telecompaper dat tijdens het Telecom Insight congres openbaar is gemaakt. In plaats van het tv-abonnement wordt gekozen voor een of meerdere abonnementen van een streamingdienst. De uitkomst van het onderzoek is slecht nieuws voor aanbieders van traditionele tv-abonnementen, zoals Ziggo en KPN.

   

  NLZIET

  De veranderende manier van het kijken naar tv- en videocontent zou tot de echte doorbraak van streamingdienst NLZIET kunnen leiden. NLZIET maakt het namelijk mogelijk om live te kijken naar de belangrijkste Nederlandse zenders – de zenders van mediabedrijven NPO, RTL Nederland en Talpa Network – aangevuld met alle regionale tv-zenders van Nederland. Daarnaast is het mogelijk om eerder uitgezonden programma’s van deze zenders reclamevrij en tot minimaal een jaar na lineaire uitzending terug te kijken. Een NLZIET-abonnement kost slechts een derde van de prijs van het traditionele tv-abonnement en biedt met Full HD 1080p ook nog eens een betere beeldkwaliteit.

   

  Glasvezel

  Uit het onderzoek van Telecompaper blijkt dat bij het afsluiten van een nieuw internetabonnement 30 procent van de betrokkenen geen tv-abonnement meer afneemt. Door de versnelde aanleg van glasvezel in Nederland wordt verwacht dat dit percentage in de komende jaren blijft stijgen. Glasvezel zorgt er tevens voor dat veel huishoudens overstappen van kabel- en DSL-internet naar glasvezel. Daarbij speelt een hogere internetsnelheid overigens geen belangrijke rol. Slechts drie procent van de Nederlanders kiest bij een internetaanbieder voor een abonnement met de hoogste snelheid.

  TelecompaperZiggoVodafoneZiggoKPNNLzietglasvezelinternettvtelevisieabonnement

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)