Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Mogelijk langere tijd slechte ontvangst radiozenders

  Commerciële radiozenders kunnen de komende twaalf maanden minder goed te ontvangen zijn. De oorzaak ligt in de hogere energiekosten.
  Jarco Kriek
  24 november 2022
  comments 7
  Mogelijk langere tijd slechte ontvangst radiozenders
  Foto Getty Images

  Toezichthouder Agentschap Telecom (AT) staat commerciële radiozenders toe om de komende twaalf maanden met een lager vermogen uit te zenden dan de uitzendvergunning vereist. Omroepen die van deze tijdelijke regeling gebruik willen maken moeten vooraf wel contact met de toezichthouder opnemen.

   

  Besparing

  Uitzenden met hoger vermogen betekent een groter stroomgebruik voor de zendereigenaar. Commerciële omroepen moeten een belangrijke afweging maken, want uitzenden met een lager vermogen betekent in de praktijk een kleiner ontvangstgebied en dus minder potentiële luisteraars. Dit zorgt uiteindelijk voor lagere reclame-inkomsten. Het blijven uitzenden met het huidige hogere vermogen zorgt voor een hogere energierekening.

  radioFMDAB+ontvangstenergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)