Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Mogelijk langere tijd slechte ontvangst radiozenders

  Commerciële radiozenders kunnen de komende twaalf maanden minder goed te ontvangen zijn. De oorzaak ligt in de hogere energiekosten.
  Jarco Kriek
  24 november 2022
  comments 7
  Mogelijk langere tijd slechte ontvangst radiozenders
  Foto Getty Images

  Toezichthouder Agentschap Telecom (AT) staat commerciële radiozenders toe om de komende twaalf maanden met een lager vermogen uit te zenden dan de uitzendvergunning vereist. Omroepen die van deze tijdelijke regeling gebruik willen maken moeten vooraf wel contact met de toezichthouder opnemen.

   

  Besparing

  Uitzenden met hoger vermogen betekent een groter stroomgebruik voor de zendereigenaar. Commerciële omroepen moeten een belangrijke afweging maken, want uitzenden met een lager vermogen betekent in de praktijk een kleiner ontvangstgebied en dus minder potentiële luisteraars. Dit zorgt uiteindelijk voor lagere reclame-inkomsten. Het blijven uitzenden met het huidige hogere vermogen zorgt voor een hogere energierekening.

  radioFMDAB+ontvangstenergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)