Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Mogelijk langere tijd slechte ontvangst radiozenders

  Commerciële radiozenders kunnen de komende twaalf maanden minder goed te ontvangen zijn. De oorzaak ligt in de hogere energiekosten.
  Jarco Kriek
  24 november 2022
  comments 7
  Mogelijk langere tijd slechte ontvangst radiozenders
  Foto Getty Images

  Toezichthouder Agentschap Telecom (AT) staat commerciële radiozenders toe om de komende twaalf maanden met een lager vermogen uit te zenden dan de uitzendvergunning vereist. Omroepen die van deze tijdelijke regeling gebruik willen maken moeten vooraf wel contact met de toezichthouder opnemen.

   

  Besparing

  Uitzenden met hoger vermogen betekent een groter stroomgebruik voor de zendereigenaar. Commerciële omroepen moeten een belangrijke afweging maken, want uitzenden met een lager vermogen betekent in de praktijk een kleiner ontvangstgebied en dus minder potentiële luisteraars. Dit zorgt uiteindelijk voor lagere reclame-inkomsten. Het blijven uitzenden met het huidige hogere vermogen zorgt voor een hogere energierekening.

  radioFMDAB+ontvangstenergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)