Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Snelle en regelmatige updates Ziggo Horizon 4 UHD Mediabox

    Liberty Global heeft het nieuwe Horizon 4-platfofm deze week officieel gepresenteerd. De nieuwe 4K Ultra HD Mediabox is hier onderdeel van. Liberty Global belooft snelle en regelmatige updates voor deze tv-decoder.
    Jarco Kriek
    21 september 2018
    comments 10
    Snelle en regelmatige updates Ziggo Horizon 4 UHD Mediabox
    Foto KMD

    Het is Mark Giesbers – VP Entertainment bij Liberty Global – die het nieuwe Horizon 4-platform in het Ziggo Dome in Amsterdam tijdens de Tech Summit aan uitgenodigde pers presenteerde. Het was diezelfde Mark Giesbers die zes jaar eerder op 7 september 2012 in filmmuseum Eye in Amsterdam de eerste versie van Horizon namens toenmalig kabelbedrijf UPC aan de pers toonde. Giesbers is dus gedurende het gehele ontwikkelingstraject bij Horizon betrokken geweest. Dit is een belangrijk voordeel. Giesbers weet de valkuilen die op de hobbelige weg van doorontwikkeling aanwezig zijn. En zal dus alles doen om ze te ontwijken.

     

    Test Mediabox

    UPC kreeg in 2012 veel kritiek omdat de Horizon Mediabox te snel en nog niet volledig werkend bij klanten in de huiskamer werd gebracht. Nieuwe firmware die het gebruikersgemak en de functionaliteit positief zouden moeten verbeteren, liet te lang op zich wachten. Deze fouten wil Liberty Global met het nieuwe Horizon 4-platform niet maken. Zo wordt het nieuwe platform – dat als eerste naast Zwitserland in Nederland bij Ziggo en in België bij Telenet aan klanten uitgeleverd wordt – langere tijd door een steeds groter wordende groep abonnees uitvoerig getest. Liberty Global stelt dat op dit moment rond de tienduizend huisgezinnen de nieuwe Horizon 4 Mediabox in diverse Europese landen testen. Dit aantal wordt in de komende maanden hoger. Zo zoekt Telenet op dit moment naar eigen zeggen twintigduizend abonnees die de nieuwe Mediabox gaan testen. Ook bij Ziggo gaan meer abonnees in de komende periode de nieuwe Horizon 4 Mediabox gebruiken. Het Nederlandse kabelbedrijf koppelt hieraan echter geen exact cijfer.

    Firmware

    Ook op het punt firmware kiest Liberty Global voor een actieve strategie. Het belooft snelle en regelmatige updates van de firmware voor de nieuwe 4K Ultra HD Mediabox. Dit kan vanwege diverse redenen waarvan de cloud-based structuur van de decoder er één is. Door de veel snellere beschikbaarheid van nieuwe firmware krijgt de gebruiker van deze tv-decoder eerder toegang tot onder meer nieuwe functiemogelijkheden en groeiende mogelijkheden die bij de spraakbesturing van het apparaat gebruikt worden. Zo komt spraakbesturing van de Horizon 4 Mediabox bijvoorbeeld ook voor dialecttalen zoals Fries en Brabants beschikbaar. Dit natuurlijk naast de verbetering van door testers ontdekte bugs in de firmware.

    ZiggoVodafoneZiggoTelenetLiberty GlobalHorizonHorizon 44KUltra HDUHDmediaboxtesttestgebruikersspraakbesturingafstandsbedieningfirmware

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview