Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Snelle verhoging uploadsnelheid bij Ziggo in zicht?

  Wordt de uploadsnelheid voor klanten met een Ziggo-internetabonnement nog dit jaar verhoogd?
  Jarco Kriek
  31 augustus 2022
  comments 10
  Snelle verhoging uploadsnelheid bij Ziggo in zicht?
  Foto Getty Images

  Ziggo is bezig met het opwaarderen van het hele netwerk naar de DOCSIS 3.1 techniek. Tegelijkertijd is het bedrijf bezig met de laatste stappen in het gefaseerde traject van de uitrol van gigabit internet naar alle aansluitingen in het verzorgingsgebied. In de komende maanden hoopt het kabelbedrijf de nog resterende aansluitingen geschikt te maken voor gigabit. Dit zijn op dit moment nog rond de miljoen aansluitingen.

   

  Upload

  De vraag naar een hogere uploadsnelheid wordt onder Ziggo-abonnees groter. Hoewel de Ziggo-directie in het verleden liet weten dat de huidige maximale uploadsnelheid van 50Mbps bij abonnementen voor consumenten voldoende is, zijn abonnees het hier niet allemaal mee eens. Ziggo is op de achtergrond al bezig met de verhoging van de uploadsnelheid. Zo werd het analoge FM-kabelradio-aanbod geschrapt. De frequenties die analoge radio gebruikte, wordt binnen DOCSIS 3.1 gebruikt voor meer bandbreedte voor upload.

   

  Extra ruimte

  Op dit moment zijn bij analyse van het Ziggo-netwerk ook belangrijke aanwijzingen te zien die erop duiden dat het kabelbedrijf bezig is met het leggen van het fundament voor verhoging van de uploadsnelheid. Het gaat hierbij om zogenaamde OFDMA upstreamkanalen binnen de DOCSIS 3.1-techniek. Met de DOCSIS 3 is het voor Ziggo al mogelijk om de upload naar 100Mbps te verhogen. Met deze OFDMA DOCSIS 3.1 upstreamkanalen kan de uploadsnelheid nog verder worden verhoogd, bijvoorbeeld naar 150 of 200Mbps. Technisch zijn overigens nog hogere uploadsnelheden mogelijk met DOCSIS 3.1.

   

  Nog even geduld

  Het belangrijkste is natuurlijk wat Ziggo over een mogelijke verhoging van de uploadsnelheid zegt. VodafoneZiggo-woordvoerster Nina Ribberink hierover tegen Totaal TV: “Ziggo past regelmatig de internetsnelheden aan op basis van de klantbehoefte en de analyse van het dataverbruik. De afgelopen jaren zijn de wensen van onze klanten met betrekking tot de uploadsnelheid veranderd, door bijvoorbeeld de toename in thuiswerken. Daar hebben we op ingespeeld.” Ribberink stelt dat VodafoneZiggo de wensen van klanten goed in de gaten houdt. “Ook in de toekomst houden we de behoefte van de klant nauwlettend in de gaten en passen we onze snelheden hierop aan.” Maar hoe zit het concreet met de verhoging van de uploadsnelheid? “Als er op enig moment iets aan onze producten/diensten verandert informeren we onze klanten daarover vroegtijdig.”

  ZiggoVodafoneZiggointernetuploaduploadsnelheidDOCSIS 3.1concurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties