Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  STAR Channel nieuwe zender in Nederland, of toch niet?

  STAR was al enige tijd de naam van het contentgedeelte voor volwassenen bij streamingdienst Disney+. STAR Channel wordt nu een lineaire zender van Disney.
  Jarco Kriek
  18 september 2023
  comments 3
  STAR Channel nieuwe zender in Nederland, of toch niet?

  STAR Channel is namelijk vanaf 1 november de nieuwe naam van tv-zender FOX. Hiermee verdwijnt FOX als merknaam uit het Nederlandse televisielandschap. Eerder al doopte Disney FOX Sports om naar de eigen sportmerknaam ESPN. The Walt Disney Company werd eigenaar van de FOX zenders na overname van de activiteiten van 20th Century FOX. Het gebruikte de naam FOX nog na de overname, maar moest voor het gebruik na een bepaalde periode na de overname betalen. The Walt Disney Company heeft eerder in andere landen de naam FOX al in STAR Channel gewijzigd.

   

  Basispakket

  STAR Channel komt als vervanger van FOX in het digitale basispakket van Nederlandse providers als Ziggo, KPN, Odido, Canal Digitaal en Delta. Ook in Vlaanderen is STAR Channel de vervanger van FOX. Om de marktintroductie kracht bij te zetten, plaatst Disney in de programmering van STAR Channel vanaf 1 november een reeks van nieuwe series. Nieuwe seizoenen van onder meer Hudson & Rex, Below Deck en Chucky zijn op de ‘nieuwe’ tv-zender te zien, naast de niet eerder in Nederland vertoonde horrorserie From. Disney laat weten als missie te hebben de beste actie, drama, horror en comedyseries van toonaangevende studio’s op STAR Channel uit te zenden.

  DisneyThe Walt Disney CompanyDisney+STARSTAR ChannelFOX

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview