1. Nieuws

  Steeds meer televisiezenders kondigen Formule1 in HD-kwaliteit aan

  Na Sky Deutschland en BBC kondigden vandaag meer Europese televisiezenders de komst van de Formule1 in HD-kwaliteit aan. Daaronder bevindt zich ook het Duitse RTL.
  Jarco Kriek
  13 januari 2011
  comments 0
  Steeds meer televisiezenders kondigen Formule1 in HD-kwaliteit aan

  Steeds meer televisiezenders kondigen aan dat men het komend seizoen van de Formule1 in HD-kwaliteit gaat uitzenden. Nadat enkele dagen geleden het Duitse Sky liet weten dat men de racewedstrijden in HD gaat uitzenden is het hek van de dam.

  RTL Nederland, eigenaar van de Nederlandse televisiezender RTL 7, kan op dit moment nog niet zeggen of men de Formule1 in HD-kwaliteit gaat uitzenden. Men hoopt op korte termijn hier meer duidelijkheid over te kunnen geven. In Nederland kan men in ieder geval via BBC HD naar de Formule1 in HD-kwaliteit kijken. De kans is echter wel aanwezig dat op dit HD-kanaal de Formule1 niet live in HD-kwaliteit wordt uitgezonden en dat alleen samenvattingen van de Formule1-races op BBC HD in HD-kwaliteit te zien zijn. In ieder geval zijn alle races, inclusief voor- en nabeschouwingen, wel in native HD-kwaliteit op de Britse HD-zender BBC One HD te zien. Dit HD-kanaal wordt, in tegenstelling tot BBC HD, niet via Nederlandse televisieaanbieders aangeboden. BBC One HD is echter wel ongecodeerd te ontvangen via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost. Hierdoor heeft de schotelkijker in ieder geval de mogelijkheid om naar de Formule1 in HD-kwaliteit te kijken. BBC benadrukt echter dat de satellietverspreiding van BBC televisiekanalen, zowel SD als HD, op de Astra2-satelliet expliciet voor nationaal gebruik in het Verenigd Koninkrijk is.

  Er is wel een lichtpuntje voor de Nederlandse Formule1-fan die niet naar de HD-zenders van de BBC wil of kan kijken. RTL Deutschland heeft namelijk aangekondigd op het televisiekanaal RTL HD de Formule1 ook in HD-kwaliteit te gaan uitzenden. Wordt deze lijn van RTL internationaal doorgetrokken zou dit kunnen betekenen dat de Formule1 op RTL 7 HD in HD-kwaliteit via een Nederlandse televisiezender te zien is. Naast RTL heeft ook de Oostenrijkse publieke zender ORF aangekondigd de Formule1 in HD-kwaliteit te gaan uitzenden. Zowel RTL HD als ORF HD worden via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost uitgestraald. Beide zenders zijn echter gecodeerd. RTL HD maakt onderdeel uit van het veel besproken Duits HD-pakket HD+. ORF gebruikt een eigen grondcodering voor de satellietverspreiding. De door ORF gebruikte versie van de Cryptoworks codering is op dit moment wel gehackt.

   

  Formule1HDTVFOMRTL 7Sky DeutschlandBBCBBC One HDBBC HDORF HDRTL HDHD+Cryptoworks

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:05 uur
  Dit is de eerste keer dat Zinedine Zidane en Jürgen Klopp, de meesterbreinen van het moderne voetbal, elkaar treffen. En dan meteen op het hoogste podium: de finale van de Champions League. Dat Zidane hier is, mag geen verrassing heten: Real Madrid gaat voor zijn derde titel op rij. Maar niemand had Liverpool hier verwacht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pieter Derks: Spot

  Pieter Derks: Spot
  NPO 1 om 20:30 uur
  Pieter Derks komt uit Nijmegen. Het is dan ook geen verrassing dat de tv-opname van zijn zevende programma in de plaatselijke Stadsschouwburg geschoten is. Voelt-ie zich extra op zijn gemak, maar meer nog waren dat de laatste shows van de tour en dus lekker actueel. En als Pieter Derks érgens goed in is, dan is het wel de actualiteit komisch belichten.