Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Stoelendans op DAB+

  In twee regio’s in Nederland dienen DAB+ luisteraars op een andere frequentie af te stemmen om naar bepaalde radiozenders te luisteren.
  Jarco Kriek
  15 mei 2022
  comments 7
  Stoelendans op DAB+
  Foto Getty Images

  In Nederland veranderen lokale DAB+ pakketten van uitzendfrequentie om op termijn ruimte te maken voor nieuwe lokale radiopakketten die digitaal in de ether te ontvangen zijn. In de komende jaren maakt radio de transitie van FM naar DAB+ als het om buitenhuisontvangst van radiozenders gaat. Als vervanging van FM schuift de radiosector DAB+ voor buitenhuisontvangst en online dan wel digitaal luisteren via kabel of glasvezel – via bijvoorbeeld Ziggo, KPN en T-Mobile – voor het luisteren binnen het eigen huis naar voren.

   

  Wijzigingen

  In de omgeving van Wageningen is het lokale zenderaanbod vanaf nu niet meer via kanaal 8B te ontvangen. Hiervoor dient nu op frequentie 5A afgestemd te worden. Ook in het noordoosten van Brabant heeft een verhuizing plaatsgevonden. Daar zijn diverse radiozenders nu op kanaal 6D in plaats van 6A te ontvangen. Onder meer de zenders Like NL, Memories, Polderpop Radio en Rivierenland zijn door deze wijzigingen nu op een andere frequentie te ontvangen. Door de frequentiestoelendans is het ontvangstsignaal van de betrokken radiozenders wel enigszins verbeterd.

  radiodigitaalDAB+

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)