Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Stoelendans op DAB+

  In twee regio’s in Nederland dienen DAB+ luisteraars op een andere frequentie af te stemmen om naar bepaalde radiozenders te luisteren.
  Jarco Kriek
  15 mei 2022
  comments 7
  Stoelendans op DAB+
  Foto Getty Images

  In Nederland veranderen lokale DAB+ pakketten van uitzendfrequentie om op termijn ruimte te maken voor nieuwe lokale radiopakketten die digitaal in de ether te ontvangen zijn. In de komende jaren maakt radio de transitie van FM naar DAB+ als het om buitenhuisontvangst van radiozenders gaat. Als vervanging van FM schuift de radiosector DAB+ voor buitenhuisontvangst en online dan wel digitaal luisteren via kabel of glasvezel – via bijvoorbeeld Ziggo, KPN en T-Mobile – voor het luisteren binnen het eigen huis naar voren.

   

  Wijzigingen

  In de omgeving van Wageningen is het lokale zenderaanbod vanaf nu niet meer via kanaal 8B te ontvangen. Hiervoor dient nu op frequentie 5A afgestemd te worden. Ook in het noordoosten van Brabant heeft een verhuizing plaatsgevonden. Daar zijn diverse radiozenders nu op kanaal 6D in plaats van 6A te ontvangen. Onder meer de zenders Like NL, Memories, Polderpop Radio en Rivierenland zijn door deze wijzigingen nu op een andere frequentie te ontvangen. Door de frequentiestoelendans is het ontvangstsignaal van de betrokken radiozenders wel enigszins verbeterd.

  radiodigitaalDAB+

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)