Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Stoelendans op DAB+

  In twee regio’s in Nederland dienen DAB+ luisteraars op een andere frequentie af te stemmen om naar bepaalde radiozenders te luisteren.
  Jarco Kriek
  15 mei 2022
  comments 7
  Stoelendans op DAB+
  Foto Getty Images

  In Nederland veranderen lokale DAB+ pakketten van uitzendfrequentie om op termijn ruimte te maken voor nieuwe lokale radiopakketten die digitaal in de ether te ontvangen zijn. In de komende jaren maakt radio de transitie van FM naar DAB+ als het om buitenhuisontvangst van radiozenders gaat. Als vervanging van FM schuift de radiosector DAB+ voor buitenhuisontvangst en online dan wel digitaal luisteren via kabel of glasvezel – via bijvoorbeeld Ziggo, KPN en T-Mobile – voor het luisteren binnen het eigen huis naar voren.

   

  Wijzigingen

  In de omgeving van Wageningen is het lokale zenderaanbod vanaf nu niet meer via kanaal 8B te ontvangen. Hiervoor dient nu op frequentie 5A afgestemd te worden. Ook in het noordoosten van Brabant heeft een verhuizing plaatsgevonden. Daar zijn diverse radiozenders nu op kanaal 6D in plaats van 6A te ontvangen. Onder meer de zenders Like NL, Memories, Polderpop Radio en Rivierenland zijn door deze wijzigingen nu op een andere frequentie te ontvangen. Door de frequentiestoelendans is het ontvangstsignaal van de betrokken radiozenders wel enigszins verbeterd.

  radiodigitaalDAB+

  Reacties

 1. TV-TIP Vera

  Vera
  RTL 8 om 20:00 uur
  Vera Stanhope ziet eruit alsof ze je elk moment om een euro gaat vragen, maar onder haar verfrommelde hoedje schuilt een briljant speurdersbrein. De opvliegende hoofdinspecteur gaat voor haar collega’s door het vuur, al reageert ze vaak driftig als ze haar briljante gedachtesprongen niet kunnen volgen. In Groot-Brittannië is de populaire serie rond de morsige detective al aan zijn veertiende seizoen toe. De opnames beginnen in 2025.

  TV-TIP Bad Boys for Life

  Bad Boys for Life
  RTL 7 om 20:00 uur
  In deze derde Bad Boys-film zijn rechercheurs Marcus (Martin Lawrence) en Mike (Will Smith) oude rotten in het vak. Marcus denkt er zelfs over om met pensioen te gaan. Dat zal moeten wachten want de weduwe en zoon van een drugsbaas willen wraak op iedereen die betrokken was bij zijn dood. Mike staat bovenaan hun dodenlijst.

  Interview