Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Talpa haalt luistercijferkanonnen weg bij Radio Veronica

  Talpa lijkt te zijn begonnen met het weghalen van de echte luistercijferkanonnen van Radio Veronica. Het mediabedrijf van John de Mol verkoopt de zender aan Mediahuis.
  Jarco Kriek
  12 april 2023
  comments 6
  Talpa haalt luistercijferkanonnen weg bij Radio Veronica

  De makers van de ochtendshow van Radio Veronica verhuizen na de zomer naar Radio 538. Het gaat om Tim Klijn, Niels van Baarlen en Rick Romijn. Dit trio heeft al een verleden in de ochtend bij Radio 538. Zo was Klijn de een van de vervangers van Edwin Evers als deze een vrije dag had of ziek was. Van Baarlen en Romijn waren de vaste sidekicks van het programma ‘Evers in de ochtend’. Na het vertrek van Edwin Evers maakte het trio de overstap naar Radio Veronica. Van Baarlen en Romijn werden eerste de sidekicks van Wilfred Genee in de ochtendshow ‘Veronica Inside’. Toen Genee hiermee stopte om een dagelijks televisieprogramma te maken, nam Klijn zijn plaats in.

   

  538

  Bij Radio 538 neemt het Radio Veronica ochtendtrio na de zomer het stokje over van Wietze de Jager en Klaas van der Eerden. Als reden voor het stoppen van beide radiomakers bij de zender worden de persoonlijke omstandigheden van De Jager genoemd. Het gezinsleven met jonge kinderen zou moeilijk te combineren zijn met het maken van de ochtendshow. Zo versliep De Jager zich onlangs nog. Op dit moment wordt binnen 538 gekeken of er voor De Jager een andere plek in de programmering kan worden gevonden. Of Van der Eerden dan aansluit bij dit eventuele nieuwe programma of op een andere manier op een landelijke radiozender te horen blijft, is op dit moment nog onduidelijk.

   

  Verkoop

  Talpa Network maakte onlangs bekend dat Radio Veronica wordt verkocht aan Mediahuis. Dit mediabedrijf is in Nederland al enige tijd actief met onder meer dagblad De Telegraaf en radiozenders Sublime en Nostalgie. Mediahuis maakte gelijktijdig met de aankoop van Radio Veronica ook de overname van Radiocorp. bekend. Dit betekent dat ook de radiozenders 100%NL, SLAM! en Sunlite eigendom van Mediahuis worden. De verschuivingen binnen de Nederlandse radiomarkt hebben te maken met de aankomende veiling van FM-frequenties voor landelijke commerciële radio, waaraan eveneens DAB+ ruimte is verbonden. Nieuwe regels zorgen voor een stoelendans van eigenaren van radiozenders.

  TalpaTalpa NetworkJohn de MolMediahuisradioFMDAB+frequentieveiling538Radio 538Radio Veronica

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)