Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Talpa, Qmusic en Kink grote winnaars landelijke DAB+ veiling

  Negen van de twaalf uitzendvergunningen van een nieuw landelijk dekkend DAB+ netwerk zijn in handen gekomen van Talpa, Qmusic en Kink.
  Jarco Kriek
  22 june 2021
  comments 5
  Talpa, Qmusic en Kink grote winnaars landelijke DAB+ veiling
  Foto Getty Images

  De veiling van bandbreedte voor het nieuwe landelijk dekkend DAB+ netwerk is afgerond. Dit meldt toezichthouder Agentschap Telecom (AT). Talpa Network, Qmusic en Kink hebben drie uitzendvergunningen gekocht. Ze betalen 776.400 euro voor de drie vergunningen. Sublime, Radio Maria Nederland en Terrestrial hebben één vergunning voor 258.000 euro gekocht. Geen enkele partij heeft het maximaal aantal uitzendvergunningen gekocht. Elke aan de veiling deelnemende partij mocht op maximaal vier uitzendvergunningen bieden. De nieuwe uitzendvergunningen hebben een duur van twaalf jaar. Het nieuwe landelijk dekkend netwerk is mogelijk omdat een herindeling van de digitale ether gaat plaatsvinden. Mede hierdoor krijgt ook dienstenaanbieder MTVNL de beschikking over een landelijk dekkend netwerk. Tevens komt er in de Randstad meer bandbreedte vrij voor het uitzenden via DAB+.

   

  Betere geluidskwaliteit

  De twaalf zenders die via het nieuwe landelijke DAB+ netwerk gaan uitzenden, doen dit met een bandbreedte van 96kbps. Dit betekent in praktijk dat de geluidskwaliteit beter is dan de huidige DAB+ uitzendingen van landelijke commerciële zenders. Via dit al langer uitzendend landelijk dekkend netwerk op frequentiemux 11C dienen vergunninghouders twee zenders aan te bieden binnen de beschikbare bandbreedte van 128kbps. Hoe meer bandbreedte een radiozender bij DAB+ verspreiding kan gebruiken, hoe beter de geluidskwaliteit is.

   

  9C

  Het nieuwe landelijk dekkend DAB+ netwerk voor commerciële zenders gaat uitzenden via frequentiemux 9C. In de eerste periode wordt in Limburg wel op een andere frequentie uitgezonden. Dit komt omdat de internationale coördinatie voor 9C in deze regio nog niet is afgerond.

  radiodigitaalDAB+TalpaTalpa NetworkQmusicDPG MediaKinkbandbreedtezenderaanboduitzendvergunning

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP MasterChef Australië

  MasterChef Australië
  Net5 om 19:30 uur
  De deelnemers worden in deze aflevering getest op hun culinaire kennis en moeten veertien uitgestalde vleeswaren identificeren.

  TV-TIP Kopen zonder kijken

  Kopen zonder kijken
  RTL 4 om 20:30 uur
  Kort nadat Eva en Pascal elkaar leerden kennen, raakte zij zwanger en trok ze bij hem in. Maar zijn flatje is te klein voor een gezin.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)