Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Talpa speelt met nieuwe SBS6-zender in op OTT-toekomst

  Nederland heeft er een nieuwe online zender bij: Talpa Network heeft SBS 6 Classics gelanceerd. Niet lineair, maar alleen beperkt online beschikbaar.
  Jarco Kriek
  15 juli 2022
  comments 9
  Talpa speelt met nieuwe SBS6-zender in op OTT-toekomst

  Mediajournalist David de Jong maakt via Mediamagazine de komst van SBS 6 Classics openbaar. SBS 6 Classics is een OTT-kanaal dat vooralsnog alleen beschikbaar is via de exclusieve online dienst Samsung TV Plus op Samsung Smart TV's met het Tizen besturingssysteem. De programmering wordt onderbroken voor reclame.

   

  Ouder content

  De programmering van SBS 6 Classics bestaat – zoals de naam van de zender al verklapt – uit eerder op SBS 6 uitgezonden programma’s. Zo zijn er programma’s te zien als Man bijt hond, Paleis voor een prikkie, Hoeveel ben je waard?, Cash or trash en Patty & Gordon.

   

  TV-abonnement

  Talpa Network wil met de nieuwe zender Nederlanders cordcutters bereiken die geen traditioneel tv-abonnement meer hebben bij providers als Ziggo, KPN of T-Mobile. Het is opvallend dat Talpa Network in eerste instantie alleen kiest voor Samsung TV Plus. Zo beschikt het mediabedrijf van John de Mol ook over een eigen OTT-platform onder de naam KIJK. Met KIJK kunnen diverse programma’s die eerder op de lineaire zenders van Talpa Network zijn uitgezonden worden teruggekeken. Ook is bij enkele programma’s vooruitkijken mogelijk. Talpa Network is samen met NPO en RTL ook eigenaar van NLZIET, dat zich eveneens op Nederlanders richt die geen traditioneel lineair tv-abonnement meer willen. Zowel KIJK als NLZIET is ook beschikbaar via een app op Samsung Smart TV's, Smart TV’s van andere fabrikanten en de meeste online mediaspelers.

  Talpa NetworkJohn de MolSBS6SBS6 ClassicsOTTonlinereclameSamsung TV Plus

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)