Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Talpa speelt met nieuwe SBS6-zender in op OTT-toekomst

  Nederland heeft er een nieuwe online zender bij: Talpa Network heeft SBS 6 Classics gelanceerd. Niet lineair, maar alleen beperkt online beschikbaar.
  Jarco Kriek
  15 july 2022
  comments 9
  Talpa speelt met nieuwe SBS6-zender in op OTT-toekomst

  Mediajournalist David de Jong maakt via Mediamagazine de komst van SBS 6 Classics openbaar. SBS 6 Classics is een OTT-kanaal dat vooralsnog alleen beschikbaar is via de exclusieve online dienst Samsung TV Plus op Samsung Smart TV's met het Tizen besturingssysteem. De programmering wordt onderbroken voor reclame.

   

  Ouder content

  De programmering van SBS 6 Classics bestaat – zoals de naam van de zender al verklapt – uit eerder op SBS 6 uitgezonden programma’s. Zo zijn er programma’s te zien als Man bijt hond, Paleis voor een prikkie, Hoeveel ben je waard?, Cash or trash en Patty & Gordon.

   

  TV-abonnement

  Talpa Network wil met de nieuwe zender Nederlanders cordcutters bereiken die geen traditioneel tv-abonnement meer hebben bij providers als Ziggo, KPN of T-Mobile. Het is opvallend dat Talpa Network in eerste instantie alleen kiest voor Samsung TV Plus. Zo beschikt het mediabedrijf van John de Mol ook over een eigen OTT-platform onder de naam KIJK. Met KIJK kunnen diverse programma’s die eerder op de lineaire zenders van Talpa Network zijn uitgezonden worden teruggekeken. Ook is bij enkele programma’s vooruitkijken mogelijk. Talpa Network is samen met NPO en RTL ook eigenaar van NLZIET, dat zich eveneens op Nederlanders richt die geen traditioneel lineair tv-abonnement meer willen. Zowel KIJK als NLZIET is ook beschikbaar via een app op Samsung Smart TV's, Smart TV’s van andere fabrikanten en de meeste online mediaspelers.

  Talpa NetworkJohn de MolSBS6SBS6 ClassicsOTTonlinereclameSamsung TV Plus

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)