Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Tijdelijke extra tv-zenders en gratis bellen naar Turkije na aardbevingsramp

  Nederlanders die in het noorden wonen kunnen gratis bellen naar Turkije en Syrië. Ook is het zenderaanbod tijdelijk uitgebreid met Turkse tv-zenders.
  Jarco Kriek
  10 februari 2023
  comments 4
  Tijdelijke extra tv-zenders en gratis bellen naar Turkije na aardbevingsramp
  Foto Getty Images

  Turkije en Syrië zijn getroffen door meerdere aardbevingen. Hierdoor zijn 23 miljoen mensen direct of indirect door deze ramp getroffen. Het dodental gaat inmiddels richting de 30.000, het aantal gewonden is een veelvoud hiervan. Reden voor de twee kleine noordelijke providers Stichting Kabelnet Veendam (SKV) en Kabelnoord om hun klanten van Turkse afkomst – en natuurlijk ook alle andere klanten - in deze moeilijke tijd gratis extra diensten aan te bieden.

   

  SKV

  Het zenderaanbod bij SKV in en om Veendam is tijdelijk met drie Turkse zenders uitgebreid. De zenders Euro D, TV8 International en CNN Türk zijn bij deze provider respectievelijk op de voorkeuzekanalen 221, 222 en 223 te bekijken. Op deze tv-zenders is doorlopende berichtgeving over de gevolgen van de aardbeving te volgen. De genoemde tv-zenders zijn voor satellietkijkers zonder abonnement – dus ongecodeerd – te bekijken via de Turkse Türksat-satellieten die zijn te ontvangen via de positie 42 graden oost. Voor ontvangst in Nederland is een relatief kleine schotelantenne voldoende.

   

  Kabelnoord

  In Friesland kunnen klanten van Kabelnoord de hele maand februari gratis naar alle vaste en mobiele nummers in Turkije en Syrië bellen. De provider geeft tijdens de actiedag van Giro555 – woensdag 15 februari – de zenders NPO 1 Extra en NPO 2 Extra door aan alle klanten met een tv-abonnement. Op deze actiedag wordt geld ingezameld voor noodhulp aan het getroffen gebied. De belangrijkste Nederlandse tv- en radiozenders werken mee aan de Giro555-actiedag. Beelden van het verloop van deze dag zijn onder meer te bekijken via beide digitale themakanalen van NPO.

   

  Landelijke providers

  De grote en landelijke Nederlandse providers als VodafoneZiggo (Vodafone en Ziggo), KPN en T-Mobile hebben tot nu toe nog geen aankondigingen gedaan over tijdelijke gratis diensten naar aanleiding van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

  Stichting Kabelnet VeendamSKVKabelnoordsatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview