Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Tijdelijke extra tv-zenders en gratis bellen naar Turkije na aardbevingsramp

  Nederlanders die in het noorden wonen kunnen gratis bellen naar Turkije en Syrië. Ook is het zenderaanbod tijdelijk uitgebreid met Turkse tv-zenders.
  Jarco Kriek
  10 februari 2023
  comments 4
  Tijdelijke extra tv-zenders en gratis bellen naar Turkije na aardbevingsramp
  Foto Getty Images

  Turkije en Syrië zijn getroffen door meerdere aardbevingen. Hierdoor zijn 23 miljoen mensen direct of indirect door deze ramp getroffen. Het dodental gaat inmiddels richting de 30.000, het aantal gewonden is een veelvoud hiervan. Reden voor de twee kleine noordelijke providers Stichting Kabelnet Veendam (SKV) en Kabelnoord om hun klanten van Turkse afkomst – en natuurlijk ook alle andere klanten - in deze moeilijke tijd gratis extra diensten aan te bieden.

   

  SKV

  Het zenderaanbod bij SKV in en om Veendam is tijdelijk met drie Turkse zenders uitgebreid. De zenders Euro D, TV8 International en CNN Türk zijn bij deze provider respectievelijk op de voorkeuzekanalen 221, 222 en 223 te bekijken. Op deze tv-zenders is doorlopende berichtgeving over de gevolgen van de aardbeving te volgen. De genoemde tv-zenders zijn voor satellietkijkers zonder abonnement – dus ongecodeerd – te bekijken via de Turkse Türksat-satellieten die zijn te ontvangen via de positie 42 graden oost. Voor ontvangst in Nederland is een relatief kleine schotelantenne voldoende.

   

  Kabelnoord

  In Friesland kunnen klanten van Kabelnoord de hele maand februari gratis naar alle vaste en mobiele nummers in Turkije en Syrië bellen. De provider geeft tijdens de actiedag van Giro555 – woensdag 15 februari – de zenders NPO 1 Extra en NPO 2 Extra door aan alle klanten met een tv-abonnement. Op deze actiedag wordt geld ingezameld voor noodhulp aan het getroffen gebied. De belangrijkste Nederlandse tv- en radiozenders werken mee aan de Giro555-actiedag. Beelden van het verloop van deze dag zijn onder meer te bekijken via beide digitale themakanalen van NPO.

   

  Landelijke providers

  De grote en landelijke Nederlandse providers als VodafoneZiggo (Vodafone en Ziggo), KPN en T-Mobile hebben tot nu toe nog geen aankondigingen gedaan over tijdelijke gratis diensten naar aanleiding van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

  Stichting Kabelnet VeendamSKVKabelnoordsatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)