Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Tijdelijke extra tv-zenders en gratis bellen naar Turkije na aardbevingsramp

  Nederlanders die in het noorden wonen kunnen gratis bellen naar Turkije en Syrië. Ook is het zenderaanbod tijdelijk uitgebreid met Turkse tv-zenders.
  Jarco Kriek
  10 februari 2023
  comments 4
  Tijdelijke extra tv-zenders en gratis bellen naar Turkije na aardbevingsramp
  Foto Getty Images

  Turkije en Syrië zijn getroffen door meerdere aardbevingen. Hierdoor zijn 23 miljoen mensen direct of indirect door deze ramp getroffen. Het dodental gaat inmiddels richting de 30.000, het aantal gewonden is een veelvoud hiervan. Reden voor de twee kleine noordelijke providers Stichting Kabelnet Veendam (SKV) en Kabelnoord om hun klanten van Turkse afkomst – en natuurlijk ook alle andere klanten - in deze moeilijke tijd gratis extra diensten aan te bieden.

   

  SKV

  Het zenderaanbod bij SKV in en om Veendam is tijdelijk met drie Turkse zenders uitgebreid. De zenders Euro D, TV8 International en CNN Türk zijn bij deze provider respectievelijk op de voorkeuzekanalen 221, 222 en 223 te bekijken. Op deze tv-zenders is doorlopende berichtgeving over de gevolgen van de aardbeving te volgen. De genoemde tv-zenders zijn voor satellietkijkers zonder abonnement – dus ongecodeerd – te bekijken via de Turkse Türksat-satellieten die zijn te ontvangen via de positie 42 graden oost. Voor ontvangst in Nederland is een relatief kleine schotelantenne voldoende.

   

  Kabelnoord

  In Friesland kunnen klanten van Kabelnoord de hele maand februari gratis naar alle vaste en mobiele nummers in Turkije en Syrië bellen. De provider geeft tijdens de actiedag van Giro555 – woensdag 15 februari – de zenders NPO 1 Extra en NPO 2 Extra door aan alle klanten met een tv-abonnement. Op deze actiedag wordt geld ingezameld voor noodhulp aan het getroffen gebied. De belangrijkste Nederlandse tv- en radiozenders werken mee aan de Giro555-actiedag. Beelden van het verloop van deze dag zijn onder meer te bekijken via beide digitale themakanalen van NPO.

   

  Landelijke providers

  De grote en landelijke Nederlandse providers als VodafoneZiggo (Vodafone en Ziggo), KPN en T-Mobile hebben tot nu toe nog geen aankondigingen gedaan over tijdelijke gratis diensten naar aanleiding van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

  Stichting Kabelnet VeendamSKVKabelnoordsatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Avastars

  Avastars
  SBS 6 om 20:30 uur
  Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle?

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)