Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile biedt tv en internet aan op Glaspoort glasvezel, meer concurrentie voor Ziggo

  T-Mobile heeft overeenstemming bereikt over het aanbieden van vaste diensten via de glasvezelnetwerken van Glaspoort. De netwerken liggen veelal in het verzorgingsgebied van Ziggo.
  Jarco Kriek
  15 juni 2023
  comments 1
  T-Mobile biedt tv en internet aan op Glaspoort glasvezel, meer concurrentie voor Ziggo
  Foto ProShots

  Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Op dit moment heeft Glaspoort via glasvezel toegang tot 300.000 woningen. Glaspoort heeft ambities om binnen enkele jaren door te groeien naar toegang tot minimaal 1,2 miljoen aansluitingen. De glasvezelnetwerken van hebben een open karakter. Dit betekent dat geïnteresseerde partijen met Glaspoort tot een overeenstemming kunnen komen voor het leveren van de vaste diensten tv, internet en telefonie. KPN levert op Glaspoort-glasvezel als hoofdhuurder wholesalediensten aan serviceproviders.

   

  T-Mobile

  Het is voor T-Mobile een logische stap om ook via de Glaspoort-glasvezel diensten te gaan aanbieden. De provider bezit zelf geen vaste netwerken in Nederland. Het wil wel in alle woningen vaste diensten via glasvezel aanbieden. T-Mobile is hoofdhuurder op de glasvezelnetwerken van Open Dutch Fiber (ODF). Ook via netwerken van NetwerkNL (KPN), Delta Fiber en E-Fiber worden diensten geleverd. Via glasvezel is T-Mobile als dienstenaanbieder inmiddels in meer dan 5,7 miljoen woningen en bedrijven beschikbaar.

   

  Concurrentie

  Voor Ziggo betekent deze overeenkomst in nog meer woningen concurrentie van T-Mobile binnen het eigen verzorgingsgebied. Een aanzienlijk deel van de Glaspoort-glasvezelnetwerken bevinden zich namelijk in Ziggo-verzorgingsgebied. Ook de nu aangekondigde uitbreidingen van Glaspoort zijn ‘in de tuin’ van Ziggo.

  GlaspoortglasvezelT-Mobileserviceprovidertvtelevisieinternet

  Reacties