Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile blijft Ziggo dwarszitten

  Open Dutch Fiber (ODF) blijft nieuwe glasvezelnetwerken aankondigen binnen het verzorgingsgebied van kabelbedrijf Ziggo. T-Mobile is hoofdhuurder van deze ODF-netwerken.
  Jarco Kriek
  12 juli 2022
  comments 2
  T-Mobile blijft Ziggo dwarszitten

  ODF en T-Mobile maken vandaag bekend dat in ruim 17.000 huishoudens in Heerhugowaard de mogelijkheid komt om aangesloten te worden op de roze glasvezelkabel van ODF. De eerste huishoudens in deze Noord-Hollandse gemeente kunnen vanaf november op het nieuwe netwerk terecht. De maximale symmetrische internetsnelheid op het nieuwe netwerk is 1Gbps (1000Mbps). De werkzaamheden in Heerhugowaard beginnen nog deze maand. ODF en T-Mobile informeren inwoners van deze gemeente over het moment dat bij hen de werkzaamheden gaan beginnen.

   

  Veel gemeenten

  ODF en T-Mobile hebben op dit moment glasvezelnetwerken operationeel in Eindhoven, Zoetermeer, Den Haag, Haarlem en Rotterdam. In Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Waalwijk en nu Heerhugowaard zijn nieuwe glasvezelnetwerken aangekondigd. Hiermee komt het aantal bestaande en aangekondigde potentiële glasvezelaansluitingen van ODF-netwerken op ruim een half miljoen. Als eerste doel heeft ODF minimaal een miljoen potentiële aansluitingen gesteld. ODF heeft echter laten doorschemeren dat dit geen einddoel is.

   

  Concurrenten

  De meeste bestaande en aangekondigde glasvezelnetwerken bevinden zich in het verzorgingsgebied van kabelbedrijf Ziggo, dat onderdeel is van VodafoneZiggo. Mede door toenemende concurrentie van glasvezelnetwerken staat het abonnee-aantal van Ziggo onder druk. Ook KPN heeft last van de glasvezelambities van ODF . KPN NetwerkNL – dochterbedrijf van KPN – wil binnen vijf jaar tachtig procent van de Nederlandse adressen van een glasvezelaansluiting voorzien. Uiteindelijk gaat glasvezel het oude kopernetwerk vervangen. De ambities van zowel ODF als KPN NetwerkNL zorgen ervoor dat bij een groot aantal adressen toegang tot niet één maar twee glasvezelnetwerken ontstaat. Dit naast de aansluiting van kabelbedrijf Ziggo, dat eveneens gigabit internet kan leveren, maar dan niet symmetrisch.

  Open Dutch FiberODFT-Mobileglasvezelaanleg glasvezelHeerhugowaardZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)