Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile blijft Ziggo dwarszitten

  Open Dutch Fiber (ODF) blijft nieuwe glasvezelnetwerken aankondigen binnen het verzorgingsgebied van kabelbedrijf Ziggo. T-Mobile is hoofdhuurder van deze ODF-netwerken.
  Jarco Kriek
  12 juli 2022
  comments 2
  T-Mobile blijft Ziggo dwarszitten

  ODF en T-Mobile maken vandaag bekend dat in ruim 17.000 huishoudens in Heerhugowaard de mogelijkheid komt om aangesloten te worden op de roze glasvezelkabel van ODF. De eerste huishoudens in deze Noord-Hollandse gemeente kunnen vanaf november op het nieuwe netwerk terecht. De maximale symmetrische internetsnelheid op het nieuwe netwerk is 1Gbps (1000Mbps). De werkzaamheden in Heerhugowaard beginnen nog deze maand. ODF en T-Mobile informeren inwoners van deze gemeente over het moment dat bij hen de werkzaamheden gaan beginnen.

   

  Veel gemeenten

  ODF en T-Mobile hebben op dit moment glasvezelnetwerken operationeel in Eindhoven, Zoetermeer, Den Haag, Haarlem en Rotterdam. In Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Waalwijk en nu Heerhugowaard zijn nieuwe glasvezelnetwerken aangekondigd. Hiermee komt het aantal bestaande en aangekondigde potentiële glasvezelaansluitingen van ODF-netwerken op ruim een half miljoen. Als eerste doel heeft ODF minimaal een miljoen potentiële aansluitingen gesteld. ODF heeft echter laten doorschemeren dat dit geen einddoel is.

   

  Concurrenten

  De meeste bestaande en aangekondigde glasvezelnetwerken bevinden zich in het verzorgingsgebied van kabelbedrijf Ziggo, dat onderdeel is van VodafoneZiggo. Mede door toenemende concurrentie van glasvezelnetwerken staat het abonnee-aantal van Ziggo onder druk. Ook KPN heeft last van de glasvezelambities van ODF . KPN NetwerkNL – dochterbedrijf van KPN – wil binnen vijf jaar tachtig procent van de Nederlandse adressen van een glasvezelaansluiting voorzien. Uiteindelijk gaat glasvezel het oude kopernetwerk vervangen. De ambities van zowel ODF als KPN NetwerkNL zorgen ervoor dat bij een groot aantal adressen toegang tot niet één maar twee glasvezelnetwerken ontstaat. Dit naast de aansluiting van kabelbedrijf Ziggo, dat eveneens gigabit internet kan leveren, maar dan niet symmetrisch.

  Open Dutch FiberODFT-Mobileglasvezelaanleg glasvezelHeerhugowaardZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)