Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    'T-Mobile Nederland staat weer in de verkoop'

    Deutsche Telekom wil de Nederlandse activiteiten verkopen. Het bedrijf is in Nederland actief onder de naam T-Mobile. Ook Tele2 is onderdeel van T-Mobile Nederland.
    Jarco Kriek
    11 januari 2021
    comments 6
    'T-Mobile Nederland staat weer in de verkoop'

    Bronnen laten Financieel Dagblad weten dat Deutsche Telekom dochterbedrijf T-Mobile Nederland binnenkort te koop zet. Aan T-Mobile Nederland wordt een prijskaartje van tussen de vier en vijf miljard euro gehangen. Deutsche Telekom richt zich bij de verkoop op private investeerders. VodafoneZiggo – de combinatie van Vodafone en Ziggo – en KPN vallen als overnamekandidaten af omdat overname door deze bedrijven tot problemen met de Europese mededingingstoezichthouder kunnen leiden.

     

    T-Mobile te klein

    In de visie van Deutsche Telekom is T-Mobile een te kleine speler op de Nederlandse markt van mobiele en vaste diensten. Vooral op de vaste markt is de kans uiterst gering dat T-Mobile ooit KPN als nummer twee ook maar enigszins kan evenaren. KPN heeft 2,2 miljoen vaste klanten. T-Mobile heeft rond de 700.000 vaste klanten. Aan dit aantal worden per kwartaal slechts enkele tienduizenden toegevoegd. De kloof met de 3,9 miljoen klanten van VodafoneZiggo-bedrijfsonderdeel Ziggo is nog groter. Ziggo is meer dan vijf keer zo groot als T-Mobile. Op de mobiele markt is T-Mobile wel een sterke speler. Maar de rol van uitdager op de Nederlandse markt zorgt ervoor dat de winstmarge van T-Mobile veel lager ligt dan gemiddeld in de sector.

     

    Eerdere poging

    Het is niet de eerste keer dat Deutsche Telekom probeert T-Mobile Nederland te verkopen. Een eerdere poging werd door het Duitse mediabedrijf vijf jaar geleden zelf niet doorgezet omdat naar verluidt geïnteresseerde bedrijven te lage biedingen deden. Geruchten over een mogelijk verkoop van T-Mobile Nederland staken daarna in 2019 de kop op. Enkele maanden geleden werd de Zweedse investeerder EQT – eigenaar van Delta Fiber Nederland en de distributeurs Delta en Caiway – als overnamekandidaat genoemd. In de telecomsector wordt ook de naam van glasvezelbedrijf Eurofiber gefluisterd als mogelijke overnamekandidaat.

    T-MobileTele2T-Mobile NederlandDeutsche TelekomovernametvtelevisieinternettelefoontelefoniebellenEQTEurofiber

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview