Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile richt opnieuw pijlen op Ziggo

  Open Dutch Fiber en T-Mobile gaan gestaag verder met de uitrol van glasvezel. Vooral Ziggo ondervindt hiervan concurrentie.
  Jarco Kriek
  3 may 2022
  comments 2
  T-Mobile richt opnieuw pijlen op Ziggo
  Foto Getty Images

  T-Mobile gaat samen met Open Dutch Fiber supersnel internet via glasvezel aanbieden bij ruim 17.500 huishoudens in Hellevoetsluis. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf augustus 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1Gbps (1000Mbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee weer een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

   

  Hellevoetsluis

  De in totaal 17.839 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Nieuw-Helvoet, Nieuwenhoorn, RavenseHoek, Den BonsenHoek, De Kooistee, De Struyten, Hellevoet en Centrum. De werkzaamheden beginnen in mei 2022 en in augustus 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Bewoners die te maken krijgen met de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel worden op de hoogte gebracht door T-Mobile en Open Dutch Fiber. 

   

  Ambities

  T-Mobile heeft de ambitie om op glasvezel de grootste en snelste te worden. Om dat te bereiken, werkt het bedrijf samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Daarnaast wordt, waar mogelijk en indien betaalbaar, gebruikgemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders. Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland, is dan ook blij met deze stap: "Beschikbaarheid van glasvezel zou een basisvoorziening voor ieder huishouden moeten zijn. Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Ik ben trots dat we opnieuw een groot gebied aansluiten op glasvezel en de inwoners van Hellevoetsluis kunnen laten profiteren van de voordelen. Een bijkomend voordeel van meer glasvezel is dat het niet alleen supersnel, maar ook heel milieuvriendelijk is. Het verbruikt namelijk veel minder energie dan andere vaste netwerken. Het elektriciteitsverbruik van glasvezel is tot zeventien keer lager dan netwerken die stroomsignalen gebruiken.’"

   

  Waar glasvezel van T-Mobile?

  T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den HaagEindhovenZoetermeerHaarlem en Rotterdam. Binnenkort in UtrechtRidderkerkLeidschendam-VoorburgDelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerk en Beverwijk. Daarnaast wordt in veel delen van Nederland gebruikgemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders zoals KPN NetwerkNL.

  T-MobileOpen Dutch Fiberglasvezelaanleginternetgigabit

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Bean

  Bean
  SBS 9 om 22:15 uur
  De sullige Mr. Bean werkt als bewaker in de Royal National Gallery. Zijn bazen willen hem ontslaan, omdat hij altijd slaapt.

  TV-TIP De Roze Supporters

  De Roze Supporters
  NPO 3 om 22:17 uur
  Homoseksualiteit en voetbal, dat blijft een ingewikkelde combinatie. Toch lijkt er langzaam iets te veranderen, mede door de inzet van LHBTIQ+ supporters zelf.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)