Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    T-Mobile valt Ziggo en KPN in Eindhoven met glasvezel aan

    Heel Eindhoven krijgt toegang tot glasvezel. De komende jaren wordt door T-Mobile samen met investeerder Primevest Capital Partners een nieuw glasvezelnetwerk aangelegd.
    Jarco Kriek
    1 juli 2020
    comments 0
    Glasvezel in heel Eindhoven

    T-Mobile valt met een ultramodern glasvezelnetwerk in Eindhoven Ziggo en KPN aan. Ziggo levert in Eindhoven via de kabel in vrijwel alle huishoudens internet met op dit moment een maximale downloadsnelheid van 500Mbps. Deze snelheid wordt in de komende twaalf maanden naar maximaal 1000Mbps (1Gbps) opgewaardeerd. KPN levert in delen van Eindhoven tv en internet via glasvezel met een op dit moment maximale symmetrische internetsnelheid van 500Mbps aan. Ook deze snelheid wordt binnen niet al te lange termijn naar 1Gbps opgewaardeerd. In delen van Eindhoven waar KPN geen glasvezelnetwerk heeft, levert het telecombedrijf via koperdraad vaste diensten met een veel lagere internetsnelheid. T-Mobile gaat in de stadsdelen waar KPN op dit moment nog geen glasvezel heeft aangelegd in de komende jaren een eigen glasvezelnetwerk aanleggen. Het gaat om 29.000 huishoudens en 1100 MKB-bedrijven. Uiteindelijk heeft na de aanleg 99,7 procent van de huishoudens in Eindhoven toegang tot een glasvezelaansluiting.

     

    Eindhoven vol glasvezel

    Het nieuwe glasvezelnetwerk wordt aangelegd met geld afkomstig van investeerder Primevest Capital Partners. Het gaat om een investering van 20 miljoen euro. Het past in het voornemen van T-Mobile om voor het einde van dit jaar een ‘eigen’ glasvezelaansluiting in 100.000 woningen in Nederland te hebben. Eindhoven is na Den Haag de tweede stad in Nederland waar T-Mobile en Primevest de handen ineen slaan bij de aanleg van glasvezel. Net als Den Haag heeft het nieuwe glasvezelnetwerk een open structuur. Dit betekent dat andere bedrijven als serviceprovider vaste diensten via het glasvezelnetwerk aan eigen klanten kunnen leveren. Eindhoven wordt de eerste stad van de vijf grootste steden die in de gehele stad glasvezel heeft. De aanleg begint in september. Net als in Den Haag is Primevest Capital Partners de eigenaar van het glasvezelnetwerk en huurt T-Mobile van het Primevest Communication Infrastructure Fund (PCIF).

     

    Goedkoop snel internet

    T-Mobile streeft ernaar om via glasvezel mensen tegen een lage prijs toegang te geven tot internet met een symmetrische snelheid van 1Gbps. Het bedrijf levert op dit moment de hybride abonnementsvorm Uit & Thuis waarbij voor 50 euro per maand Unlimited mobiel internet met de snelst mogelijk internetsnelheid via een vast netwerk wordt aangeboden. Dit abonnement is veel goedkoper dan de combinatie van abonnementen met gelijke mogelijkheden die door concurrenten VodafoneZiggo en KPN aan Nederlanders wordt aangeboden.

    T-MobilePrimevestglasvezeltvtelevisieinternetEindhovenZiggoVodafoneZiggoKPNconcurrentieconcurrentiestrijd

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview