Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile verhoogt prijs glasvezelinternet met vijf euro per maand

  T-Mobile gaat niet alleen aan meer Nederlanders via glasvezel internet aanbieden. De aanbieder verhoogt de prijs van glasvezelinternet daarnaast ook fors.
  24 januari 2022
  comments 3
  T-Mobile verhoogt prijs glasvezelinternet met vijf euro per maand

  T-Mobile komt in een persbericht met de heugelijke mededeling dat het bedrijf op 3,5 miljoen adressen in Nederland via glasvezel de symmetrische gigabitsnelheid van 1000Mbos (1Gbps) kan leveren. Dit gebeurt via de ‘eigen netwerken’ die zijn aangelegd door de investeerders Open Dutch Fiber en Primevest en waarvan T-Mobile de hoofdhuurder is alsmede via de KPN-netwerken van KPN NetwerkNL.

   

  Extra toeslag

  Diensten geleverd via de netwerken van KPN NetwerkNL met WBA-toegang worden door T-Mobile geleverd met een extra toeslag van tien of vijftien euro per maand. Het grootste deel van het aantal aansluitingen waar T-Mobile internet via glasvezel levert, wordt met deze extra toeslag geconfronteerd. T-Mobile wijst hier met het opgestoken vingertje naar KPN die volgens T-Mobile te hoge prijzen voor wholesalediensten vraagt. Door gebruik van de nieuwe technieken PON en XGS-PON zijn alle KPN-netwerken alleen via WBA toegankelijk en dienen hierdoor alle wholesalediensten bij KPN ingekocht te worden. Dit in tegenstelling tot de oudere ODF-glasvezelnetwerken waarbij T-Mobile met eigen apparatuur in de netwerkomgeving diensten waarbij – net als de ‘eigen netwerken’ – T-Mobile zonder toeslag het glasvezelabonnement levert. T-Mobile is dan ook voorstander van het terugkeren van de regulering van de glasvezelnetwerken van KPN. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) neemt naar verwachting binnen twee maanden hierover een besluit.

   

  Nieuwe snelheden

  De internetsnelheid die T-Mobile vanaf 24 januari bij nieuwe abonnementen levert, is gewijzigd. De nieuwe abonnementsvormen zijn met symmetrische internetsnelheden van 100, 400 en 1000Mbps. De abonnementen kosten via T-Mobile (Open Dutch Fiber en Primevest) en KPN ODF respectievelijk 35, 40 en 45 euro per maand. Via de KPN WBA-netwerken zijn de prijzen 45, 55 en 60 euro per maand. Met de nieuwe prijsstelling is T-Mobile op KPN WBA-netwerken met het gigabit-abonnement iets duurder dan KPN. De twee overige abonnementsvormen zijn bij T-Mobile weer goedkoper in vergelijking met KPN. De genoemde prijzen zijn zonder kortingsacties en een korting die T-Mobile geeft als door een klant zowel vaste als mobiele diensten bij het bedrijf worden verkocht. Het toevoegen van tv-diensten aan het internetpakket kost bij T-Mobile vijftien euro per maand extra.

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)