Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile verhoogt prijs glasvezelinternet met vijf euro per maand

  T-Mobile gaat niet alleen aan meer Nederlanders via glasvezel internet aanbieden. De aanbieder verhoogt de prijs van glasvezelinternet daarnaast ook fors.
  24 januari 2022
  comments 3
  T-Mobile verhoogt prijs glasvezelinternet met vijf euro per maand

  T-Mobile komt in een persbericht met de heugelijke mededeling dat het bedrijf op 3,5 miljoen adressen in Nederland via glasvezel de symmetrische gigabitsnelheid van 1000Mbos (1Gbps) kan leveren. Dit gebeurt via de ‘eigen netwerken’ die zijn aangelegd door de investeerders Open Dutch Fiber en Primevest en waarvan T-Mobile de hoofdhuurder is alsmede via de KPN-netwerken van KPN NetwerkNL.

   

  Extra toeslag

  Diensten geleverd via de netwerken van KPN NetwerkNL met WBA-toegang worden door T-Mobile geleverd met een extra toeslag van tien of vijftien euro per maand. Het grootste deel van het aantal aansluitingen waar T-Mobile internet via glasvezel levert, wordt met deze extra toeslag geconfronteerd. T-Mobile wijst hier met het opgestoken vingertje naar KPN die volgens T-Mobile te hoge prijzen voor wholesalediensten vraagt. Door gebruik van de nieuwe technieken PON en XGS-PON zijn alle KPN-netwerken alleen via WBA toegankelijk en dienen hierdoor alle wholesalediensten bij KPN ingekocht te worden. Dit in tegenstelling tot de oudere ODF-glasvezelnetwerken waarbij T-Mobile met eigen apparatuur in de netwerkomgeving diensten waarbij – net als de ‘eigen netwerken’ – T-Mobile zonder toeslag het glasvezelabonnement levert. T-Mobile is dan ook voorstander van het terugkeren van de regulering van de glasvezelnetwerken van KPN. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) neemt naar verwachting binnen twee maanden hierover een besluit.

   

  Nieuwe snelheden

  De internetsnelheid die T-Mobile vanaf 24 januari bij nieuwe abonnementen levert, is gewijzigd. De nieuwe abonnementsvormen zijn met symmetrische internetsnelheden van 100, 400 en 1000Mbps. De abonnementen kosten via T-Mobile (Open Dutch Fiber en Primevest) en KPN ODF respectievelijk 35, 40 en 45 euro per maand. Via de KPN WBA-netwerken zijn de prijzen 45, 55 en 60 euro per maand. Met de nieuwe prijsstelling is T-Mobile op KPN WBA-netwerken met het gigabit-abonnement iets duurder dan KPN. De twee overige abonnementsvormen zijn bij T-Mobile weer goedkoper in vergelijking met KPN. De genoemde prijzen zijn zonder kortingsacties en een korting die T-Mobile geeft als door een klant zowel vaste als mobiele diensten bij het bedrijf worden verkocht. Het toevoegen van tv-diensten aan het internetpakket kost bij T-Mobile vijftien euro per maand extra.

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)