Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile verhoogt prijs tv en internet extreem fors: opzeggen niet mogelijk

  Met de huidige inflatie hielden Delta en in mindere mate Kabelnoord de prijsverhoging nog enigszins binnen de perken. Dit is anders bij T-Mobile.
  Jarco Kriek
  1 december 2022
  comments 7
  T-Mobile verhoogt prijs tv en internet extreem fors: opzeggen niet mogelijk

  Consumenten die bij T-Mobile een mobiel of een vast internetabonnement (de basis voor Interactieve TV) afnemen gaan vanaf 1 januari maar liefst 8,6 procent meer betalen voor hun abonnement. Wie nu voor een vast abonnement met tv en internet bijvoorbeeld 65 euro per maand betaalt, gaat vanaf 1 januari €70,56 betalen. Een prijsverhoging van meer dan vijf euro per maand dus. T-Mobile-abonnees die het abonnement na 1 oktober 2022 hebben afgesloten merken op 1 januari nog niets van de prijsverhoging. Ook voor vrijwel alle zakelijke abonnementen is de nu aangekondigde prijsverhoging vooralsnog niet van toepassing.

   

  Mobiel

  Ook de prijzen van mobiele abonnementen van T-Mobile gaan met ditzelfde percentage omhoog. Hierdoor valt de prijsverhoging veel forser uit dan bij Vodafone (samen met Ziggo onderdeel van VodafoneZiggo) en KPN. Deze bedrijven verhoogden onlangs de mobiele abonnementen respectievelijk met 2,7 en 5,8 procent. De prijsverhoging voor abonnementen op vaste diensten worden naar verwachting op 1 juli in prijs verhoogd, zoals normaal het geval is bij Ziggo en KPN.

   

  Inflatiecorrectie

  Omdat T-Mobile bij de huidige prijsverhoging het door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vastgestelde inflatiecijfer over de maand juni 2022 volgt, valt de prijsverhoging binnen de normen van de algemene voorwaarden. Dit betekent dat abonnees die zich binnen de contractvaste periode van het abonnement bevinden hun contract niet per direct kunnen ontbinden vanwege deze prijsverhoging .

  T-MobilevastmobieltvtelevisieInteractieve TVinternetabonnementprijsverhoginginflatieinflatiecorrectie

  Reacties