Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile verliest alleenrecht Open Dutch Fiber glasvezel

  Het wordt binnenkort mogelijk om behalve bij T-Mobile ook bij andere aanbieders vaste diensten te nemen via Open Dutch Fiber glasvezel.
  Jarco Kriek
  11 juli 2023
  comments 2
  T-Mobile verliest alleenrecht Open Dutch Fiber glasvezel
  Foto Getty Images

  In bepaalde gebieden waar Open Dutch Fiber glasvezel heeft aangelegd, loopt het exclusieve leveringsrecht van T-Mobile af. Dit betekent dat ook andere bedrijven de vaste diensten tv, internet en telefonie mogen aanbieden aan consumenten en bedrijven. T-Mobile heeft als hoofdhuurder enige tijd het alleenrecht op verkoop van diensten op Open Dutch Fiber (ODF) netwerken.

   

  Freedom Internet

  Het is Freedom Internet die laat weten binnen enkele maanden diensten te kunnen gaan leveren in enkele steden waar door ODF glasvezelnetwerken zijn aangelegd. Geïnteresseerden kunnen hiervoor op dit moment een pre-order doen bij Freedom Internet. De ontwikkeling betekent dat nu ook op ODF glasvezel concurrentie komt tussen aanbieders onderling. Op de KPN glasvezelnetwerken van NetwerkNL en Glaspoort – een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP – is het al langer voor verschillende aanbieders mogelijk om diensten te leveren. Ook op de glasvezelnetwerken van Delta Fiber bieden meerdere aanbieders diensten aan.

   

  Waar begint concurrentie?

  In de volgende gemeenten kunnen binnenkort niet alleen bij T-Mobile maar ook bij andere aanbieders diensten via ODF glasvezel afgenomen worden:

   

  • Delft
  • Haarlem Zuid-Oost
  • Leidschendam
  • Ridderkerk
  • Roosendaal
  • Rotterdam Prins Alexander Noord
  • Utrecht de Meern
  • Utrecht Noord-Oost
  • Venlo Zuid
  • Zoetermeer Noord
  • Zoetermeer Zuid
  Open Dutch FiberODFglasvezeltvtelevisieinternetT-MobileFreedom Internetconcurrentie

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview