Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile verhoogt de druk op Ziggo en KPN in Rotterdam

  Open Dutch Fiber en T-Mobile neemt een volgende stap bij de aanleg van glasvezel in Rotterdam. Hiermee vallen ze Ziggo en KPN aan.
  Jarco Kriek
  7 juli 2022
  comments 2
  T-Mobile verhoogt de druk op Ziggo en KPN in Rotterdam
  Foto Getty Images

  Open Dutch Fiber gaat in de Maasstad in de wijk Charlois ruim 32.000 adressen aansluiten op glasvezel. Op dit nieuwe netwerk is T-Mobile de hoofdhuurder. Naast T-Mobile kunnen door het open karakter van het netwerk ook andere bedrijven vaste diensten gaan aanbieden. T-Mobile biedt in andere delen van Rotterdam – Kralingen en IJsselmonde – al glasvezel aan. Het glasvezelnetwerk in deze Rotterdamse wijken wordt gefinancierd door investeerder Primevest. In Prins-Alexander wordt glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber aangelegd.

   

  Concurrentie

  In Rotterdam krijgen veel woningen toegang tot drie gigabit-netwerken. Via de kabel levert Ziggo al enige tijd snel internet via de kabel. KPN is eveneens bezig met de aanleg van glasvezel. Het uiteindelijke doel van KPN is om heel Rotterdam te verglazen. De derde gigabit-aansluiting is afkomstig van Open Dutch Fiber/T-Mobile.

  Open Dutch FiberODFT-MobileglasvezekRotterdamZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNL

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)