Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile wil trager internet via KPN koper langer aan klanten leveren

  Toch wel een opvallende rechtszaak. T-Mobile die aan de rechter vraagt om het langer beschikbaar houden van traag DSL-internet via het KPN kopernetwerk.
  Jarco Kriek
  1 november 2021
  comments 3
  T-Mobile wil trager internet via KPN koper langer aan klanten leveren
  Foto Getty Images

  KPN wil in 2023 het kopernetwerk buiten bedrijf stellen in ongeveer twee miljoen woningen in gebieden waar al langere tijd een glasvezelnetwerk operationeel is. Dit tot ongenoegen van T-Mobile die aan de rechter heeft voorgelegd de uitfasering van het kopernetwerk voorlopig te blokkeren. Beide bedrijven verdedigden hun standpunten 27 oktober in de Rechtbank van Rotterdam. De rechter verwacht binnen twee weken uitspraak te doen.

   

  Concurrentie Ziggo

  De vraag van T-Mobile om verder uitstel is opmerkelijk. Met trager DSL-internet kan T-Mobile de concurrentie met het aanwezige kabelnetwerk – in de meeste gevallen eigendom van VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo – niet goed aangaan. Dit kan het met in deze gebieden al enige tijd operationele glasvezelnetwerk van KPN wel.

   

  Klantverlies

  T-Mobile denkt dat met de huidige planning van KPN bij uitfasering van het kopernetwerk het onvoldoende tijd heeft om klanten naar glasvezel te migreren. Daarnaast speelt ook een financiële kwestie. De toegang en het inkopen van diensten bij KPN is voor T-Mobile goedkoper op het DSL-netwerk. Een definitieve migratie van alle klanten naar glasvezel zorgt voor hogere kosten voor T-Mobile. Ook vreest T-Mobile voor klantverlies. Het telecombedrijf stelt uit onderzoek te weten dat 37 procent van de consumenten en 68 procent van de zakelijke klanten niet wil verhuizen van DSL naar glasvezel. KPN is van mening dat T-Mobile bezig is met een vertragingstactiek om zo lang mogelijk gebruik te kunnen blijven maken van de goedkopere DSL-lijnen.

  T-MobileKPNKPN NetwerkNLglasvezelkoperDSLrechtszaakinternettvtelevisieconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)