Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile wil trager internet via KPN koper langer aan klanten leveren

  Toch wel een opvallende rechtszaak. T-Mobile die aan de rechter vraagt om het langer beschikbaar houden van traag DSL-internet via het KPN kopernetwerk.
  Jarco Kriek
  1 november 2021
  comments 3
  T-Mobile wil trager internet via KPN koper langer aan klanten leveren
  Foto Getty Images

  KPN wil in 2023 het kopernetwerk buiten bedrijf stellen in ongeveer twee miljoen woningen in gebieden waar al langere tijd een glasvezelnetwerk operationeel is. Dit tot ongenoegen van T-Mobile die aan de rechter heeft voorgelegd de uitfasering van het kopernetwerk voorlopig te blokkeren. Beide bedrijven verdedigden hun standpunten 27 oktober in de Rechtbank van Rotterdam. De rechter verwacht binnen twee weken uitspraak te doen.

   

  Concurrentie Ziggo

  De vraag van T-Mobile om verder uitstel is opmerkelijk. Met trager DSL-internet kan T-Mobile de concurrentie met het aanwezige kabelnetwerk – in de meeste gevallen eigendom van VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo – niet goed aangaan. Dit kan het met in deze gebieden al enige tijd operationele glasvezelnetwerk van KPN wel.

   

  Klantverlies

  T-Mobile denkt dat met de huidige planning van KPN bij uitfasering van het kopernetwerk het onvoldoende tijd heeft om klanten naar glasvezel te migreren. Daarnaast speelt ook een financiële kwestie. De toegang en het inkopen van diensten bij KPN is voor T-Mobile goedkoper op het DSL-netwerk. Een definitieve migratie van alle klanten naar glasvezel zorgt voor hogere kosten voor T-Mobile. Ook vreest T-Mobile voor klantverlies. Het telecombedrijf stelt uit onderzoek te weten dat 37 procent van de consumenten en 68 procent van de zakelijke klanten niet wil verhuizen van DSL naar glasvezel. KPN is van mening dat T-Mobile bezig is met een vertragingstactiek om zo lang mogelijk gebruik te kunnen blijven maken van de goedkopere DSL-lijnen.

  T-MobileKPNKPN NetwerkNLglasvezelkoperDSLrechtszaakinternettvtelevisieconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)