Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  T-Mobile wil trager internet via KPN koper langer aan klanten leveren

  Toch wel een opvallende rechtszaak. T-Mobile die aan de rechter vraagt om het langer beschikbaar houden van traag DSL-internet via het KPN kopernetwerk.
  Jarco Kriek
  1 november 2021
  comments 3
  T-Mobile wil trager internet via KPN koper langer aan klanten leveren
  Foto Getty Images

  KPN wil in 2023 het kopernetwerk buiten bedrijf stellen in ongeveer twee miljoen woningen in gebieden waar al langere tijd een glasvezelnetwerk operationeel is. Dit tot ongenoegen van T-Mobile die aan de rechter heeft voorgelegd de uitfasering van het kopernetwerk voorlopig te blokkeren. Beide bedrijven verdedigden hun standpunten 27 oktober in de Rechtbank van Rotterdam. De rechter verwacht binnen twee weken uitspraak te doen.

   

  Concurrentie Ziggo

  De vraag van T-Mobile om verder uitstel is opmerkelijk. Met trager DSL-internet kan T-Mobile de concurrentie met het aanwezige kabelnetwerk – in de meeste gevallen eigendom van VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo – niet goed aangaan. Dit kan het met in deze gebieden al enige tijd operationele glasvezelnetwerk van KPN wel.

   

  Klantverlies

  T-Mobile denkt dat met de huidige planning van KPN bij uitfasering van het kopernetwerk het onvoldoende tijd heeft om klanten naar glasvezel te migreren. Daarnaast speelt ook een financiële kwestie. De toegang en het inkopen van diensten bij KPN is voor T-Mobile goedkoper op het DSL-netwerk. Een definitieve migratie van alle klanten naar glasvezel zorgt voor hogere kosten voor T-Mobile. Ook vreest T-Mobile voor klantverlies. Het telecombedrijf stelt uit onderzoek te weten dat 37 procent van de consumenten en 68 procent van de zakelijke klanten niet wil verhuizen van DSL naar glasvezel. KPN is van mening dat T-Mobile bezig is met een vertragingstactiek om zo lang mogelijk gebruik te kunnen blijven maken van de goedkopere DSL-lijnen.

  T-MobileKPNKPN NetwerkNLglasvezelkoperDSLrechtszaakinternettvtelevisieconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview