Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Toch meer ongecodeerd HD bij Ziggo

  Ziggo lijkt de stap te maken naar het leveren van meer HD-zenders binnen het ongecodeerde zenderaanbod van het instap Kabel TV (DKTV) abonnement.
  Jarco Kriek
  8 mei 2022
  comments 6
  Toch meer ongecodeerd HD bij Ziggo

  Ziggo verkondigde tot voor kort dat de meest bekeken zenders – uitgezonderd de NPO- en de eigen Ziggo-kanalen – in SD-kwaliteit beschikbaar zouden blijven in het Kabel TV-zenderaanbod. Dit ondanks de omzetting van SD-kanalen van MPEG2 naar MPEG4. Voor ontvangst van MPEG4 is immers een HD-decoder nodig. Dubbele verspreiding in SD en HD kost wel extra bandbreedte die het kabelbedrijf goed kan gebruiken om zenders die nu alleen nog in SD beschikbaar zijn naar HD op te waarderen.

   

  Zenderlijst

  Ziggo biedt sinds enkele weken diverse zenders uit het Kabel TV-aanbod ongecodeerd in HD aan, ondanks dat de zenders ook in SD te ontvangen zijn. De HD-varianten worden automatisch op de juiste positie geplaatst als de Kabel TV-zenderlijst wordt geïnstalleerd. Wat nu opvalt, is dat Ziggo is gestopt met het plaatsen van de SD-varianten in de zenderlijst van de kanalen die ongecodeerd in HD aangeboden worden. Dit duidt erop dat de SD-verspreiding van deze kanalen op termijn gaat stoppen. De bandbreedte die hierbij beschikbaar komt, kan Ziggo bijvoorbeeld gebruiken om opnieuw zenders van SD naar HD op te waarderen.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDSDzenderaanbodFTCongecodeerdKabel TVbandbreedte

  Reacties