Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Toch meer ongecodeerd HD bij Ziggo

  Ziggo lijkt de stap te maken naar het leveren van meer HD-zenders binnen het ongecodeerde zenderaanbod van het instap Kabel TV (DKTV) abonnement.
  Jarco Kriek
  8 may 2022
  comments 6
  Toch meer ongecodeerd HD bij Ziggo

  Ziggo verkondigde tot voor kort dat de meest bekeken zenders – uitgezonderd de NPO- en de eigen Ziggo-kanalen – in SD-kwaliteit beschikbaar zouden blijven in het Kabel TV-zenderaanbod. Dit ondanks de omzetting van SD-kanalen van MPEG2 naar MPEG4. Voor ontvangst van MPEG4 is immers een HD-decoder nodig. Dubbele verspreiding in SD en HD kost wel extra bandbreedte die het kabelbedrijf goed kan gebruiken om zenders die nu alleen nog in SD beschikbaar zijn naar HD op te waarderen.

   

  Zenderlijst

  Ziggo biedt sinds enkele weken diverse zenders uit het Kabel TV-aanbod ongecodeerd in HD aan, ondanks dat de zenders ook in SD te ontvangen zijn. De HD-varianten worden automatisch op de juiste positie geplaatst als de Kabel TV-zenderlijst wordt geïnstalleerd. Wat nu opvalt, is dat Ziggo is gestopt met het plaatsen van de SD-varianten in de zenderlijst van de kanalen die ongecodeerd in HD aangeboden worden. Dit duidt erop dat de SD-verspreiding van deze kanalen op termijn gaat stoppen. De bandbreedte die hierbij beschikbaar komt, kan Ziggo bijvoorbeeld gebruiken om opnieuw zenders van SD naar HD op te waarderen.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDSDzenderaanbodFTCongecodeerdKabel TVbandbreedte

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview