Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Toch meer ongecodeerd HD bij Ziggo

  Ziggo lijkt de stap te maken naar het leveren van meer HD-zenders binnen het ongecodeerde zenderaanbod van het instap Kabel TV (DKTV) abonnement.
  Jarco Kriek
  8 mei 2022
  comments 6
  Toch meer ongecodeerd HD bij Ziggo

  Ziggo verkondigde tot voor kort dat de meest bekeken zenders – uitgezonderd de NPO- en de eigen Ziggo-kanalen – in SD-kwaliteit beschikbaar zouden blijven in het Kabel TV-zenderaanbod. Dit ondanks de omzetting van SD-kanalen van MPEG2 naar MPEG4. Voor ontvangst van MPEG4 is immers een HD-decoder nodig. Dubbele verspreiding in SD en HD kost wel extra bandbreedte die het kabelbedrijf goed kan gebruiken om zenders die nu alleen nog in SD beschikbaar zijn naar HD op te waarderen.

   

  Zenderlijst

  Ziggo biedt sinds enkele weken diverse zenders uit het Kabel TV-aanbod ongecodeerd in HD aan, ondanks dat de zenders ook in SD te ontvangen zijn. De HD-varianten worden automatisch op de juiste positie geplaatst als de Kabel TV-zenderlijst wordt geïnstalleerd. Wat nu opvalt, is dat Ziggo is gestopt met het plaatsen van de SD-varianten in de zenderlijst van de kanalen die ongecodeerd in HD aangeboden worden. Dit duidt erop dat de SD-verspreiding van deze kanalen op termijn gaat stoppen. De bandbreedte die hierbij beschikbaar komt, kan Ziggo bijvoorbeeld gebruiken om opnieuw zenders van SD naar HD op te waarderen.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDSDzenderaanbodFTCongecodeerdKabel TVbandbreedte

  Reacties

 1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

  Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
  RTL 5 om 20:30 uur
  Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

  TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

  Corsokoorts in Sint Jansklooster
  SBS6 om 20:30 uur
  Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

  Interview