Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Toezichthouder ACM: Bewijslast ligt bij Viaplay

  Als abonnees klagen over slechte beeldkwaliteit, is het de taak van Viaplay om te bewijzen dat dit komt door de apparatuur en internetaansluiting van de klant.
  Jarco Kriek
  31 mei 2022
  comments 0
  Toezichthouder ACM: Bewijslast ligt bij Viaplay

  De Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt op het eigen platform ConsuWijzer in een uitleg over klachten over digitale diensten – zoals een streamingdienst als Viaplay" target="_blank">Viaplay – dat de bewijslast bij een aanbieder van het digitale abonnement ligt. Woordvoerster Saskia Bierling laat namens ACM aan Totaal TV weten dat de toezichthouder klachten van consumenten heeft ontvangen over de slechte kwaliteit van streamingdienst Viaplay. Ook wordt geklaagd over de slechte bereikbaarheid van de klantenservice van Viaplay. Soortgelijke klachten komen ook veelvuldig bij consumentenbelangenbehartiger Consumentenbond binnen.

   

  Zweeds bedrijf

  De Nederlandse toezichthouder kan zelf niet direct in actie komen. “Omdat Viaplay in Zweden is gevestigd zal de ACM de Zweedse toezichthouder vragen om in actie te komen en Viaplay aan te spreken”, aldus Bierling. De woordvoerster heeft nog een tip voor klanten die klachten met Viaplay ervaren. “Klanten kunnen voor hun klachten en de oplossing daarvan natuurlijk Viaplay blijven benaderen.” ACM heeft een speciale pagina op internet geplaatst waarop wordt uitgelegd wat de opties en mogelijkheden voor klachten bij digitale diensten zoals Viaplay zijn.

   

  Bewijslast

  Viaplay heeft meerdere malen in reacties laten weten dat de problemen worden veroorzaakt door de apparatuur die klanten gebruiken of door de verbinding van de internetaanbieder. Uit de publicatie op ACM ConsuWijzer blijkt dat in dit geval de bewijslast bij Viaplay ligt. Als Viaplay dit niet kan bewijzen heeft de consument recht op compensatie, en bij aanhoudende klachten recht op ontbinding van de overeenkomst.

   

  ViaplayViaplay GroupstoringFormule 1Autoriteit Consument & MarktACMConsumentenbond

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)