Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Toezichthouder ACM: Bewijslast ligt bij Viaplay

  Als abonnees klagen over slechte beeldkwaliteit, is het de taak van Viaplay om te bewijzen dat dit komt door de apparatuur en internetaansluiting van de klant.
  Jarco Kriek
  31 mei 2022
  comments 0
  Toezichthouder ACM: Bewijslast ligt bij Viaplay

  De Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt op het eigen platform ConsuWijzer in een uitleg over klachten over digitale diensten – zoals een streamingdienst als Viaplay – dat de bewijslast bij een aanbieder van het digitale abonnement ligt. Woordvoerster Saskia Bierling laat namens ACM aan Totaal TV weten dat de toezichthouder klachten van consumenten heeft ontvangen over de slechte kwaliteit van streamingdienst Viaplay. Ook wordt geklaagd over de slechte bereikbaarheid van de klantenservice van Viaplay. Soortgelijke klachten komen ook veelvuldig bij consumentenbelangenbehartiger Consumentenbond binnen.

   

  Zweeds bedrijf

  De Nederlandse toezichthouder kan zelf niet direct in actie komen. “Omdat Viaplay in Zweden is gevestigd zal de ACM de Zweedse toezichthouder vragen om in actie te komen en Viaplay aan te spreken”, aldus Bierling. De woordvoerster heeft nog een tip voor klanten die klachten met Viaplay ervaren. “Klanten kunnen voor hun klachten en de oplossing daarvan natuurlijk Viaplay blijven benaderen.” ACM heeft een speciale pagina op internet geplaatst waarop wordt uitgelegd wat de opties en mogelijkheden voor klachten bij digitale diensten zoals Viaplay zijn.

   

  Bewijslast

  Viaplay heeft meerdere malen in reacties laten weten dat de problemen worden veroorzaakt door de apparatuur die klanten gebruiken of door de verbinding van de internetaanbieder. Uit de publicatie op ACM ConsuWijzer blijkt dat in dit geval de bewijslast bij Viaplay ligt. Als Viaplay dit niet kan bewijzen heeft de consument recht op compensatie, en bij aanhoudende klachten recht op ontbinding van de overeenkomst.

   

  ViaplayViaplay GroupstoringFormule 1Autoriteit Consument & MarktACMConsumentenbond

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)