Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Tom Egbers keert terug op televisie bij NOS

  NOS riskeert het niet dat de rechter een voor hen negatieve uitspraak doet in de rechtsgang die Tom Egbers is begonnen tegen de publieke omroep.
  Jarco Kriek
  29 maart 2024
  comments 1
  Tom Egbers keert terug op televisie bij NOS
  Foto Getty Images

  Tom Egbers werd vorig jaar door publieke omroep NOS naar huis gestuurd, vijftien jaar nadat hij een verhouding had met een vrouwelijke collega. De vrouw diende later een klacht in tegen Egbers over pesten en intimidatie op de werkvloer. Gelijktijdig lag de hele werkvloer bij NOS Sport onder een vergrootglas wegens diverse meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Egbers besloot zelf een stap terug te doen om onderzoek vrij baan te geven. Hierbij sprak hij met de NOS af dat hij weer terug zou keren bij de NOS voor het maken van programma’s indien zijn naam niet werd genoemd in de uitkomst van het onderzoek van commissie Van Rijn.

   

  Kort geding

  Toen bleek dat het overleg over een terugkeer bij NOS niet tot een goede uitkomst zou gaan leiden, spande Tom Egbers een kort geding aan tegen zijn werkgever. Deze zaak diende afgelopen maandag in de rechtbank in Lelystad. De rechter gaf beide partijen tot 2 april de tijd om zelf tot een schikking te komen. Daarbij liet de rechter wel blijken op meerdere punten op de hand van Egbers te zijn. Als voor 2 april geen onderlinge afspraken tussen beide partijen gemaakt werden, zou de rechter op 16 april zelf een bindende uitspraak doen.

   

  Niet naar EK

  Tom Egbers zal zich voornamelijk bezighouden met verhalende programma's en documentaires, met afstand tot de dagelijkse sportactualiteit, zo laat NOS weten. Dit deed Egbers al eerder met programma's als Toms Engeland, Ierland en Schotland. Ook zal Egbers een aantal podcasts gaan maken. Zijn verlangen om tijdens het EK voetbal zoals bij voorgaande edities een prominente rol op televisie te gaan vervullen, heeft Egbers klaarblijkelijk als wisselgeld in de onderhandelingen moeten laten vallen.

  NPOpublieke omroepNOSStudio SportNOS SportTom Egbers

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview