Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Tour de France en Olympische Spelen niet in 4K bij NPO

  De NPO gaat via het tijdelijke kanaal NPO 1 4K alleen het EK voetbal in volwaardig 4K Ultra HD uitzenden. De overige sportzomer-evenementen niet.
  Jarco Kriek
  25 may 2021
  comments 8
  Tour de France en Olympische Spelen niet in 4K bij NPO
  Foto Getty Images

  De komende sportzomer bestaat onder meer uit EK voetbal, Tour de France en Olympische Spelen. NPO bevestigt bij monde van Thijs van Soest aan Totaal TV dat alleen het merendeel van de wedstrijden van het EK voetbal op NPO 1 4K in volwaardige 4K Ultra HD-beeldkwaliteit uitgezonden gaat worden. Het gaat hierbij om de wedstrijden die op NPO 1 uitgezonden worden. De laatste poulewedstrijden worden op gelijke tijdstippen gespeeld: de ene wedstrijd wordt live op NPO 1 uitgezonden, de andere op NPO 3. Alleen de wedstrijd die op NPO 1 wordt uitgezonden is via NPO 1 4K in de betere beeldkwaliteit te volgen.

   

  Sportzomers deels in 4K

  De Tour de France en de Olympische Spelen zijn volgens Van Soest niet in 4K Ultra HD bij de NPO te volgen. De reden hiervoor is niet duidelijk. Zowel Tour de France als Olympische Spelen zijn in Nederland via zowel NPO als Eurosport live te volgen. NPO gebruikt voor het uitzenden van de Olympische Spelen een sublicentie van de uitzendrechten die van Eurosport-eigenaar Discovery is gekocht. In het geval van Tour de France is NPO volledig eigenaar van de Nederlandse uitzendrechten.

   

  Ziggo en KPN

  In ieder geval Ziggo en KPN gaan tijdens het EK voetbal het tijdelijke kanaal NPO 1 4K aan een deel van de klanten aanbieden. In het geval van Ziggo kan alleen met bruikleendecoder Mediabox Next naar het tijdelijke 4K-kanaal gekeken worden. Deze bruikleendecoder levert Ziggo alleen bij de duurdere abonnementsvormen. Bij KPN kan alleen gekeken worden als een 4K-decoder van de modellen Arris VIP5202 en ZTE ZXV8001 wordt gebruikt. KPN levert deze bruikleendecoder wel bij het basispakket van Interactieve TV, alleen dient een extra toeslag voor het kijken in 4K betaald te worden.

  NPOpublieke omroepNPO 1NPO 1 4KsportzomerEK voetbalTour de FranceOlympische Spelen4KUltra HDUHD

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Mare of Easttown

   Dit paradepaardje uit de HBO-stal vertelt het verhaal van detective Mare Sheehan, briljant vertolkt door Oscarwinnares Kate Winslet. Tijdens het onderzoek naar een moord op een lokale tiener moet zij ook met haar eigen persoonlijke demonen afrekenen. Totaal TV mag vijf keer de dvd weggeven.

  TV-TIP K2 zoekt K3

  K2 zoekt K3
  SBS6 om 20:30 uur
  Klaasje voelde zich niet meer zo oya lélé en besloot K3 te verlaten. Nu moeten Hanne en Marthe op zoek naar een nieuwe K.

  TV-TIP The Post

  The Post
  Net5 om 20:30 uur
  Begin jaren 70 komt de Washington Post in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

  Interview

  • *

   Freek Vonk

   Freeks Jungle School

   In Freeks Jungle School geeft prof. dr. Freek Vonk vanuit ‘zijn hutje in de rimboe’ op geheel eigen wijze biologielessen aan het hele gezin.
   Reacties0 reactie(s)