Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Travelxp HD als eerste volwaardig bij Canal Digitaal, Online.nl en TV Vlaanderen

    Als eerste aanbieders in de Benelux gaan Canal Digitaal, Online.nl en TV Vlaanderen nieuwe reiszender Travelxp 24 uur per dag aan abonnees aanbieden.
    Jarco Kriek
    1 februari 2018
    comments 13
    Travelxp HD als eerste volwaardig bij Canal Digitaal, Online.nl en TV Vlaanderen

    Dit is een gevolg van een nieuwe distributieovereenkomst die M7 Group met TravelXP heeft gesloten. De komst bij Europese aanbieders van M7 Group – waaronder Canal Digitaal, Online.nl en TV Vlaanderen – werd vandaag op een persconferentie in Praag bekendgemaakt. Bij Canal Digitaal komt Travelxp HD voor klanten met Familie HD-pakket of hoger vanaf 5 februari beschikbaar. Klanten met het Basis HD-pakket kunnen gedurende deze maand met Travelxp HD kennismaken. Travelxp HD kan als kwalitatief beter alternatief voor het onlangs bij M7 Group verdwenen Travel Channel gezien worden. Waar de programma’s die op Travel Chanel worden uitgezonden steeds minder met reizen te maken hebben, is de programmering van Travelxp HD wel volledig met reisprogramma’s gevuld.

     

    Online

    Naast lineaire verspreiding gaat Canal Digitaal Travelxp HD ook op meerdere manieren online en interactief aanbieden. Zo zijn eerder uitgezonden programma’s tot zeven dagen terug via de Interactieve tv-decoder van de drie genoemde aanbieders terug te kijken. Ook kunnen lopende programma’s via Begin Gemist via deze decoders opnieuw vanaf het begin opgestart worden. Travelxp HD komt daarnaast op de live TV-apps en Live TV web van de aanbieders beschikbaar.

     

    Echte reisprogramma’s

    Travelxp HD biedt reis- en lifestyleprogramma’s aan uit meer dan 45 landen en ontwikkelt honderd procent eigen producties. Bill Wijdeveld – VP Business Development M7 Group – over de komst van de zender: "Wij Nederlanders zijn een reislustig volk. Met de lancering van Travelxp HD helpen we onze klanten, zeker in deze periode als ze hun vakanties aan het boeken zijn, iets bijzonders te ontdekken."

     

    Aanvoersignaal

    Onderdeel van de overeenkomst is tevens dat M7 Platform Services het aanvoersignaal van Travelxp HD naar andere aanbieders voor verspreiding op hun eigen netwerken gaat verzorgen. Dit gebeurt, net als de verspreiding voor Canal Digital en TV Vlaanderen, via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost.

    M7 GroupCanal DigitaalCanalDigitaalTV VlaanderenOnline.nlTravelxpTravelxp HDTravel ChanneelAstra3SESaanvoersignaalM7 Platform Servicesreizenlifstyle

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview