Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Amerikaanse president Trump laat CNN niet meer toe in Witte Huis (Update)

    De verhouding tussen de recent aangetreden Amerikaanse president Trump en de media heeft een absoluut dieptepunt bereikt. CNN is de toegang tot het Witte Huis ontzegd samen met enkele grote kranten.
    Jan-Hein Visser
    25 februari 2017
    comments 2
    Amerikaanse president Trump laat CNN niet meer toe in Witte Huis (Update)
    Foto ANP

    President Trump heeft de Amerikaanse zender CNN, door hem al meermaals als 'fake news' of Clinton News Network bestempeld, de toegang tot een belangrijke persconferentie gezegd. Ook onder andere de LA Times en NY Times, kranten die kritisch zijn over de regering van Trump en hun beleid, mochten niet naar binnen. NBC News sprak vrijdag van een onacceptabele situatie en persbureau AP (Associated Press) en Time Magazine bleven vervolgens uit protest weg. De relatie tussen Trump en de pers is slechter dan deze ooit is geweest onder een Amerikaanse president. Zelfs het door Trump zo geliefde Fox News Channel heeft zich intussen al twee keer zeer kritisch uitgesproken over de houding van de president.

     

    Update: naar verluidt is ook de BBC uit het Witte Huis geweerd. Het door Trump zo geliefde Fox News Channel heeft bij monde van presentator Shepherd zich voor de derde maal tégen het mediabeleid van president Trump uitgesproken.

     

    CNNFox NewsNBC NewsTrumpWitte HuisNY TimesAmerikaAPTimeLA Times

    Reacties