Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    TV Drenthe heeft tijdelijk vrijwel landelijke dekking Digitenne

    Door het uitvallen van de deels ingestorte zendmast in Hoogersmilde was TV Drenthe via het aardse digitale televisienetwerk sinds gisterenmiddag niet meer in de provincie Drenthe te ontvangen.
    Jarco Kriek
    16 juli 2011
    comments 0
    TV Drenthe heeft tijdelijk vrijwel landelijke dekking Digitenne

    Door het uitvallen van de deels ingestorte zendmast in Hoogersmilde was TV Drenthe via het aardse digitale televisienetwerk sinds gisterenmiddag niet meer in de provincie Drenthe te ontvangen.

    Deze situatie is op dit moment totaal omgekeerd. Er zijn nog steeds zogenaamde blinde vlekken in de ontvangst van TV Drenthe via het aardse digitale televisienetwerk – in de volksmond ook wel Digitenne genoemd – in Drenthe waar te nemen. Maar in grote delen van Drenthe is TV Drenthe weer via Digitenne te ontvangen. Sterker nog TV Drenthe is op dit moment in vrijwel geheel Nederland via Digitenne te bekijken.

    Dit komt omdat KPN als tijdelijke noodoplossing sinds gisterenavond TV Drenthe doorgeeft op het promotiekanaal dat het bedrijf via het bonuspakket van Digitenne uitzendt. Voor het bonuspakket gebruikt KPN veelal kleinere zendmasten die voorheen voor de verspreiding van het onlangs gestopte mobiele televisie – ook wel DVB-H genoemd – gebruikte. Omdat de aanvoer naar dit KPN promotiekanaal voor het iTV televisieproduct een landelijk karakter heeft is TV Drenthe hierdoor in geheel Nederland via de bonusfrequenties van Digitenne te bekijken. Wanneer men de Digitenne-ontvanger na 1 juni nog niet naar nieuwe televisiezender heeft laten zoeken moet dit nu wel doen om naar TV Drenthe via de tijdelijke uitzendfrequentie te kunnen kijken. TV Drenthe zal dan in vrijwel alle gevallen op voorkeuzekanaal 29 te zien zijn.

    Voor de verspreiding van de landelijke publieke televisiekanalen in Noord- en Oost-Nederland zoeken KPN en de Nederlandse Publieke Omroep nog naar een oplossing. Deze lijkt men te vinden in het plaatsen van diverse kleinere noodmasten en noodzenders. Wanneer deze noodoplossing operationeel gaat worden is op dit moment nog niet bekend.

    RTV DrentheTV DrentheDigitenneDVB-TDVB-HKPNzendmastHoogersmilde

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview