Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Twee radiopiraten dag legaal in heel Nederland in ether te horen

  Radiozender Tukker FM is op zoek naar twee radiopiraten die gedurende een tentfeest op 22 oktober live en legaal in heel Nederland willen uitzenden.
  Jarco Kriek
  9 september 2022
  comments 0
  Twee radiopiraten dag legaal in heel Nederland in ether te horen
  Foto Getty Images

  Tukker FM organiseert op 22 oktober op het festivalterrein in Borger een groot tentfeest. Tijdens dit feest treden veel volksartiesten op waaronder Henk Wijngaard en Corry Konings. Om de programmering op deze feestdag aan te kleden is Tukker FM op zoek naar twee radiopiraten. Medewerkers van deze zenders mogen die dag de programmering van Tukker FM vullen. Tukker FM is in het midden, oosten en noorden van Nederland via FM in de ether te beluisteren. Via het digitale radionetwerk DAB+ heeft de radiozender sinds kort een vrijwel landelijke dekking. Wereldwijd kan Tukker FM onder meer via JUKE en radioNED online beluisterd worden.

   

  Illegaal

  De actie en het feest van Tukker FM zijn gebaseerd op de al jarenlang georganiseerde tentfeesten van illegale radiozenders. Hierbij wordt het feest veelal via een onbemande radiozender uitgezonden door gebruik te maken van een hoge mobiele en verplaatsbare zendmast in combinatie met een zender met zeer hoog vermogen. Hierdoor is het feest in een groot deel van Nederland te ontvangen. Toezichthouder Agentschap Telecom treedt vrijwel nooit op tegen de illegale uitzendingen rond deze tentfeesten omdat de kans op escalatie groot is.

   

  Opgeven

  Radiopiraten die willen meewerken aan het tentfeest van Tukker FM kunnen zich aanmelden via piraat@tukker.fm. Ze dienen op deze dag wel de hits vanaf vinyl te draaien.

  radiopiraatetherpiraatradioFMDAB+Tukker FM

  Reacties

 1. TV-TIP Aussie Gold Hunters

  Aussie Gold Hunters
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Goud, zweet en tranen in het ­nieuwe seizoen van Aussie Gold Hunters. Want met ­goudprijzen op record­hoogte ­nemen de ­goudzoekers in de snikhete en ­uitgestrekte Outback van Australië nog meer risico om de jackpot naar de oppervlakte te schoffelen. Zo ­besluiten The Dust Devils om met een konvooi aan kostbare machines 1200 km het land in te trekken. Maar ligt het goud daar wel te blinken? De Poseidon Crew heeft in ieder geval wel succes.

  TV-TIP Andy & Melisa

  Andy & Melisa
  SBS 6 om 20:30 uur
  Na een kleine flirt met RTL en een paar jaar radiostilte keren Andy en vriendin Melisa – de twee zijn al jaren gescheiden – terug op het oude SBS-nest. En hier blijkt dat er eigenlijk niks veranderd is. Al ligt de oud-voetballer niet meer dagen gestrekt op de bank. Er is tv-werk, een YouTube-kanaal en er moet ook geklust worden in hun nieuwe stek aan de Costa de Sol, dat gereedgemaakt moet worden voor de verhuur.

  Interview