Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Twee radiopiraten dag legaal in heel Nederland in ether te horen

  Radiozender Tukker FM is op zoek naar twee radiopiraten die gedurende een tentfeest op 22 oktober live en legaal in heel Nederland willen uitzenden.
  Jarco Kriek
  9 september 2022
  comments 0
  Twee radiopiraten dag legaal in heel Nederland in ether te horen
  Foto Getty Images

  Tukker FM organiseert op 22 oktober op het festivalterrein in Borger een groot tentfeest. Tijdens dit feest treden veel volksartiesten op waaronder Henk Wijngaard en Corry Konings. Om de programmering op deze feestdag aan te kleden is Tukker FM op zoek naar twee radiopiraten. Medewerkers van deze zenders mogen die dag de programmering van Tukker FM vullen. Tukker FM is in het midden, oosten en noorden van Nederland via FM in de ether te beluisteren. Via het digitale radionetwerk DAB+ heeft de radiozender sinds kort een vrijwel landelijke dekking. Wereldwijd kan Tukker FM onder meer via JUKE en radioNED online beluisterd worden.

   

  Illegaal

  De actie en het feest van Tukker FM zijn gebaseerd op de al jarenlang georganiseerde tentfeesten van illegale radiozenders. Hierbij wordt het feest veelal via een onbemande radiozender uitgezonden door gebruik te maken van een hoge mobiele en verplaatsbare zendmast in combinatie met een zender met zeer hoog vermogen. Hierdoor is het feest in een groot deel van Nederland te ontvangen. Toezichthouder Agentschap Telecom treedt vrijwel nooit op tegen de illegale uitzendingen rond deze tentfeesten omdat de kans op escalatie groot is.

   

  Opgeven

  Radiopiraten die willen meewerken aan het tentfeest van Tukker FM kunnen zich aanmelden via piraat@tukker.fm. Ze dienen op deze dag wel de hits vanaf vinyl te draaien.

  radiopiraatetherpiraatradioFMDAB+Tukker FM

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)