Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Twitterkanaal Viaplay_nl uit de lucht

  Het twitteraccount @viaplay_nl is sinds gisterenavond niet meer bereikbaar. Twitter meldt dat het account niet bestaat. Dit was tot gisterenavond nog wel het geval.
  Jarco Kriek
  2 november 2021
  comments 1
  Twitterkanaal Viaplay_nl uit de lucht
  Foto Getty Images

  Het twitteraccount @viaplay_nl was sinds begin augustus actief op sociale media Twitter. Het bracht hoofdzakelijk nieuws over sporten waarvoor Nordic Entertainment Group (NENT) voor de Nederlandse markt de uitzendrechten heeft gekocht. Zo waren veel aankondigingen een beeldfragmenten van wedstrijden uit de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga bij het twitteraccount te zien. De naam van het twitteraccount kwam overeen met de namen die NENT voor Viaplay" target="_blank">Viaplay gebruikt in landen waar de streamingdienst al beschikbaar is. NENT heeft niet gereageerd op vragen of @viaplay_nl een door het bedrijf beheerd twitterkanaal was.

   

  Bekende gezichten

  Het twitteraccount was gisterenavond op sociale media nieuws. Nadat mediajournalist Rob Goossens in RTL 7 met het nieuws kwam dat insiders tegen hem hadden verklaard dat Wilfred Genee mogelijk de overstap van Talpa naar Viaplay ging maken, werden op @viaplay_nl enkele korte bewegende foto’s (gif) van diverse personen waaronder Wilfred Genee, Jan Boskamp, Robert Doornbos en Tom Coronel op het twitterkanaal geplaatst. Deze werden al snel verwijderd nadat dit door meerdere mensen op diverse sociale media werd overgenomen en het gerucht werd aangewakkerd dat alle zichtbare personen de overstap naar Viaplay zouden maken. Gelijktijdig werden ook andere berichten onder meer verwijzend naar beelden van Bundesliga-wedstrijden verwijderd.

   

  Plots uit de lucht

  Daarna volgde uiteindelijk een verklaring namens NENT op het twitterkanaal dat op dit moment niet wordt gereageerd op geruchten in de media en dat op korte termijn meer over de streamingdienst wordt bekendgemaakt. Nog geen kwartier nadat dit bericht werd geplaatst, was het gehele twitterkanaal plots uit de lucht. Twitter geeft vanaf dat moment aan dat het twitteraccount @viaplay_nl niet (meer) bestaat. Het registreren van een nieuw account onder dezelfde naam is echter niet mogelijk.

   

  UPDATE: inmiddels heeft NENT aan Streamwijzer bevestigd dat het Twitteraccount niet in beheer van het bedrijf was. En derhalve dus nep was.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplay

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)