Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Twitterkanaal Viaplay_nl uit de lucht

  Het twitteraccount @viaplay_nl is sinds gisterenavond niet meer bereikbaar. Twitter meldt dat het account niet bestaat. Dit was tot gisterenavond nog wel het geval.
  Jarco Kriek
  2 november 2021
  comments 1
  Twitterkanaal Viaplay_nl uit de lucht
  Foto Getty Images

  Het twitteraccount @viaplay_nl was sinds begin augustus actief op sociale media Twitter. Het bracht hoofdzakelijk nieuws over sporten waarvoor Nordic Entertainment Group (NENT) voor de Nederlandse markt de uitzendrechten heeft gekocht. Zo waren veel aankondigingen een beeldfragmenten van wedstrijden uit de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga bij het twitteraccount te zien. De naam van het twitteraccount kwam overeen met de namen die NENT voor Viaplay gebruikt in landen waar de streamingdienst al beschikbaar is. NENT heeft niet gereageerd op vragen of @viaplay_nl een door het bedrijf beheerd twitterkanaal was.

   

  Bekende gezichten

  Het twitteraccount was gisterenavond op sociale media nieuws. Nadat mediajournalist Rob Goossens in RTL 7 met het nieuws kwam dat insiders tegen hem hadden verklaard dat Wilfred Genee mogelijk de overstap van Talpa naar Viaplay ging maken, werden op @viaplay_nl enkele korte bewegende foto’s (gif) van diverse personen waaronder Wilfred Genee, Jan Boskamp, Robert Doornbos en Tom Coronel op het twitterkanaal geplaatst. Deze werden al snel verwijderd nadat dit door meerdere mensen op diverse sociale media werd overgenomen en het gerucht werd aangewakkerd dat alle zichtbare personen de overstap naar Viaplay zouden maken. Gelijktijdig werden ook andere berichten onder meer verwijzend naar beelden van Bundesliga-wedstrijden verwijderd.

   

  Plots uit de lucht

  Daarna volgde uiteindelijk een verklaring namens NENT op het twitterkanaal dat op dit moment niet wordt gereageerd op geruchten in de media en dat op korte termijn meer over de streamingdienst wordt bekendgemaakt. Nog geen kwartier nadat dit bericht werd geplaatst, was het gehele twitterkanaal plots uit de lucht. Twitter geeft vanaf dat moment aan dat het twitteraccount @viaplay_nl niet (meer) bestaat. Het registreren van een nieuw account onder dezelfde naam is echter niet mogelijk.

   

  UPDATE: inmiddels heeft NENT aan Streamwijzer bevestigd dat het Twitteraccount niet in beheer van het bedrijf was. En derhalve dus nep was.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplay

  Reacties