Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Veel Nederlanders zien Max Verstappen op Ziggo Sport winnen

    Even was er kleine opschudding. Stichting Kijkonderzoek (SKO) publiceerde vanmorgen verkeerde kijkcijfers van het sportkanaal Ziggo Sport. De winnende Formule 1-race van Max Verstappen zou door slechts iets meer dan 50.000 Nederlanders bekeken zijn.
    Peter de Koning
    2 juli 2018
    comments 0
    Veel Nederlanders zien Max Verstappen op Ziggo Sport winnen
    Foto ANP

    Al snel volgde een bericht van SKO dat het kijkcijferoverzicht van Ziggo Sport niet correct was. Enkele uren later heeft SKO bekendgemaakt dat 754.000 Nederlanders van zes jaar en ouder naar de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk gekeken hebben. Opvallend is dat nadat bekend werd dat Max Verstappen als eerste en dus winnend over de eindstreep gereden was de nabeschouwing door meer Nederlanders werd bekeken, namelijk 779.000. Dit is te verklaren omdat gelijktijdig met de race op Nederland 1 de achtste finale wedstrijd van het WK Voetbal Spanje – Rusland live werd uitgezonden.

     

    Ziggo GO

    Het aantal kijkers dat zondag 1 juli op Ziggo Sport voor de Grand Prix van Oostenrijk afstemden, lijkt niet extreem hoog. Maar het aantal kijkers ligt feitelijk iets hoger. SKO meet namelijk alleen de kijkcijfers van Ziggo Sport. Dit is het digitale basiskanaal dat alleen bij kabelbedrijf Ziggo beschikbaar is. De abonnees van andere aanbieders zoals KPN, Canal Digitaal en T-Mobile Thuis die via betaalzender Ziggo Sport Totaal keken, zijn niet bij de kijkcijfers meegerekend. Verder had Ziggo Sport concurrentie van het WK Voetbal en waren veel Nederlanders vanwege het mooie weer buitenhuis actief. Hierdoor werd de Formule 1 ook veel via online videodiensten als Ziggo GO, KPN Interactieve TV-app en Ziggo Sport Totaal GO gekeken. Mede hierdoor is de verwachting dat uiteindelijk tussen de 1 en 1,5 miljoen mensen Max Verstappen live in Oostenrijk hebben zien winnen.

    ZiggoZiggo SportZiggo Sport TotaalFormule 1kijkcijfersStichting KijkonderzoekMax VerstappenSKOonlineZiggo GO

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview