Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Veel nieuwe HD-zenders exclusief via de satelliet

    Schotelbezitters kunnen weer een forse uitbreiding tegemoet zien van Free to air HD-zenders. Op 1 december begint Sky Sport HD uit Duitsland. Ook zenders van het Britse ITV en de Chinese staatsomroep CCTV zijn nu beschikbaar met kleine schotelantennes. En dit uitsluitend via de satelliet.
    Jan-Hein Visser
    30 november 2016
    comments 3
    Veel nieuwe HD-zenders exclusief via de satelliet
    Foto ANP

    CCTV is de Chinese staatsomroep die eerder dit jaar al met testuitzendingen kwam van hoogwaardige HDTV-signalen via de Eutelsat Hotbird satelliet. De zenders zijn op een nieuwe HD-transponder geactiveerd via 11585 V 27500 5/6 DVB-S2/8PSK. Het gaat om het kanaal in Chinees-Mandarijn, CCTV4 Europe HD, daarnaast het Engelstalige documentairekanaal CCTV 9 HD en de Chinese Engelstalige nieuwszender CCTV News. De beeldkwaliteit is zeer hoog en niet vergelijkbaar met die van andere beschikbare SD-signalen. Ontvangst via de Eutelsat Hotbird op 13 graden oost vereist voor de HD-transponders een schotel van zestig centimeter of groter.

     

    Britse ITV met nieuwe HD-regiozenders

    De Britse publiek-commerciële zenderketen ITV, licentiehouder van het regionale Channel 3 netwerk, heeft het satellietaanbod via de Astra 2 satelliet uitgebreid met diverse nieuwe regionale varianten. Vrijwel alle belangrijke regio's hebben nu een eigen HD-variant via Freesat en daarmee ongecodeerd. Daar worden regionaal nieuws en weer en soms nog andere van elkaar afwijkende programma's op uitgezonden. Een totaal overzicht van de Free to air zenders van ITV HD is hier te vinden.

    CCTV-HDCCTVITVITV HDSky Sport HDSatellietAstraEutelsat

    Reacties