Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Veilig tv-kijken vanaf je computer

  Online veiligheid is vandaag de dag van groot belang. Antivirus software, een goede VPN en wachtwoordmanager helpen daarbij.
  6 december 2021
  comments 0
  Veilig tv-kijken vanaf je computer
  Getty Images

  Steeds meer programma’s op televisie kun je ook op de computer kijken. Zo kijk je zonder problemen op je computer, smartphone of tablet naar de zenders van de NPO. Maar ook andere content is te zien. Denk aan FOX Sports via Ziggo Go of RTL4, RTL5 en SBS6 aan de hand van KPN iTV. Dit zijn allemaal veilige bronnen die je in Nederland zonder enige noodzaak voor bescherming kan bekijken. Maar er zijn ook buitenlandse bronnen die minder veilig zijn. Bijvoorbeeld omdat je op een website uit een grijs gebied zit. Dergelijke illegale bronnen kun je het beste vermijden, maar in je zoektocht kan het voorkomen dat je toch op een louche website terecht komt. Een dergelijke website kan virussen bevatten of je online privacy schaden. Daarom is het belangrijk je online veiligheid op orde te hebben.

   

  Kies een goede antivirus

  Antivirus software is belangrijk voor iedere computergebruiker. Daarmee is het namelijk mogelijk om te voorkomen dat er schadelijke software op de computer wordt geïnstalleerd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je een programma moet downloaden om televisieprogramma’s online te bekijken. Zo’n programma kan verschillende problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld doordat je voortdurend op de meest ongevraagde momenten reclames krijgt te zien. Tegenwoordig is ransomware populair onder cybercriminelen. Je computerbestanden worden dan versleuteld en je moet losgeld betalen om weer bij je bestanden te kunnen komen. Goede antivirus software helpt daartegen. Er zijn verschillende goede aanbieders, zoals Norton Antivirus, BitDefender of Avast.

   

  Kies een goede VPN

  Er zijn verschillende VPN-aanbieders beschikbaar. Deze bieden soms gratis versies. Je loopt dan wel tegen beperkingen aan. Zo is het mogelijk dat je met een trage verbinding of een laag datalimiet te maken krijgt. Een goede VPN is meestal een aanbieder die een proefperiode heeft en daarna een betaling vraagt voor het gebruik van de diensten. Deze betrouwbare diensten bieden bovendien een hogere mate van privacy. Zo kun je voorkomen dat iemand weet naar welke website je bent gesurft en welke programma’s je hebt bekeken. Voorbeelden zijn NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost.

   

  Kies een goede wachtwoordmanager

  Tenslotte kan het vervelend zijn om je wachtwoorden te moeten onthouden. Bewaar ze niet in je notities op je computer, smartphone of tablet. De kans is groot dat als je een virus oploopt, de wachtwoorden dan kunnen worden ingezien. Maar het kost ook veel tijd om nieuwe, unieke wachtwoorden te bedenken op alle websites waar je je voor iets moet aanmelden. Een goede wachtwoordmanager lost dit probleem op: wachtwoorden kun je door de software laten bedenken en vervolgens opslaan in je wachtwoordmanager. Zo heb je een digitale, beveiligde sleutelbos met al je wachtwoorden. Goede wachtwoordmanagers zijn onder meer die van iCloud (Mac), 1Password en LastPass.

  VPNwachtwoordmanageronlineveiligheidantivirus
 1. TV-TIP Freek's wilde wereld

  Freek's wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Op de savanne van Mozambique gaat Freek op zoek naar grote landdieren. Via sporen als poep, paadjes in het gras en modder op de bomen spot hij nijlpaarden en Afrikaanse olifanten. Ondertussen laat hij ook nog een kolonie wevermieren zien.

  TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)