Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Veilig tv-kijken vanaf je computer

  Online veiligheid is vandaag de dag van groot belang. Antivirus software, een goede VPN en wachtwoordmanager helpen daarbij.
  6 december 2021
  comments 0
  Veilig tv-kijken vanaf je computer
  Getty Images

  Steeds meer programma’s op televisie kun je ook op de computer kijken. Zo kijk je zonder problemen op je computer, smartphone of tablet naar de zenders van de NPO. Maar ook andere content is te zien. Denk aan FOX Sports via Ziggo Go of RTL4, RTL5 en SBS6 aan de hand van KPN iTV. Dit zijn allemaal veilige bronnen die je in Nederland zonder enige noodzaak voor bescherming kan bekijken. Maar er zijn ook buitenlandse bronnen die minder veilig zijn. Bijvoorbeeld omdat je op een website uit een grijs gebied zit. Dergelijke illegale bronnen kun je het beste vermijden, maar in je zoektocht kan het voorkomen dat je toch op een louche website terecht komt. Een dergelijke website kan virussen bevatten of je online privacy schaden. Daarom is het belangrijk je online veiligheid op orde te hebben.

   

  Kies een goede antivirus

  Antivirus software is belangrijk voor iedere computergebruiker. Daarmee is het namelijk mogelijk om te voorkomen dat er schadelijke software op de computer wordt geïnstalleerd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je een programma moet downloaden om televisieprogramma’s online te bekijken. Zo’n programma kan verschillende problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld doordat je voortdurend op de meest ongevraagde momenten reclames krijgt te zien. Tegenwoordig is ransomware populair onder cybercriminelen. Je computerbestanden worden dan versleuteld en je moet losgeld betalen om weer bij je bestanden te kunnen komen. Goede antivirus software helpt daartegen. Er zijn verschillende goede aanbieders, zoals Norton Antivirus, BitDefender of Avast.

   

  Kies een goede VPN

  Er zijn verschillende VPN-aanbieders beschikbaar. Deze bieden soms gratis versies. Je loopt dan wel tegen beperkingen aan. Zo is het mogelijk dat je met een trage verbinding of een laag datalimiet te maken krijgt. Een goede VPN is meestal een aanbieder die een proefperiode heeft en daarna een betaling vraagt voor het gebruik van de diensten. Deze betrouwbare diensten bieden bovendien een hogere mate van privacy. Zo kun je voorkomen dat iemand weet naar welke website je bent gesurft en welke programma’s je hebt bekeken. Voorbeelden zijn NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost.

   

  Kies een goede wachtwoordmanager

  Tenslotte kan het vervelend zijn om je wachtwoorden te moeten onthouden. Bewaar ze niet in je notities op je computer, smartphone of tablet. De kans is groot dat als je een virus oploopt, de wachtwoorden dan kunnen worden ingezien. Maar het kost ook veel tijd om nieuwe, unieke wachtwoorden te bedenken op alle websites waar je je voor iets moet aanmelden. Een goede wachtwoordmanager lost dit probleem op: wachtwoorden kun je door de software laten bedenken en vervolgens opslaan in je wachtwoordmanager. Zo heb je een digitale, beveiligde sleutelbos met al je wachtwoorden. Goede wachtwoordmanagers zijn onder meer die van iCloud (Mac), 1Password en LastPass.

  VPNwachtwoordmanageronlineveiligheidantivirus
 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)