Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  UPDATE3: Ziggo weer in de fout: ESPN vooralsnog niet in 4K

  Elke zomer stellen 4K-liefhebbers zich hardop de vraag of ESPN wedstrijden uit de Erevisie in 4K gaat uitzenden.
  Jarco Kriek
  12 juli 2022
  comments 12
  UPDATE3: Ziggo weer in de fout: ESPN vooralsnog niet in 4K
  Foto Getty Images

  Er waren geen aanwijzingen dat ESPN plannen had om het Ultra HD-kanaal – feitelijk een Full HD 1080p-kanaal met allerlei technische toevoegingen waardoor het de term UHD mag gebruiken – zou transformeren naar een volwaardig 4K-kanaal. Tot Ziggo met de opmerkelijke mededeling op de eigen 4K-pagina kwam dat de Eredivisie in 4K uitgezonden zou gaan worden op het kanaal ESPN UHD.

   

  foto met melding 4k - tekst gaat verder onder foto

   

  Direct verwijderd

  Een uitgelezen moment om Ziggo hierover medio vorige week wat vragen te stellen. Die konden echter niet voor het weekend beantwoord worden. Wat er wel gebeurde was dat Ziggo de term 4K snel verwijderde bij het gedeelte over ESPN. De uitleg kwam maandag van VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey. “Voorlopig blijft de zender in Full HD-resolutie uitzenden.” Om daar direct aan toe te voegen “Zodra er nieuws is over ons 4K-aanbod zullen wij dat onze klanten direct laten weten.” Twee dingen vallen op. Ziggo noemt het UHD van ESPN – volledig terecht – Full HD-beeldresolutie. En daarnaast wordt alle ruimte opengehouden om op een later tijdstip alsnog de transformatie van ESPN UHD naar 4K bekend te maken. Waarom de term voorlopig gebruiken en benadrukken dat later mogelijk meer bekend wordt over het 4k-aanbod?

   

  foto na verwijdering 4K - tekst gaat verder onder foto

   

  Muisstil

  Dan maar aan de bel trekken bij ESPN, onderdeel van Disney Benelux. Enkele pogingen om met de sportzender in contact te komen, hebben tot heden nog niet tot antwoorden op gestelde vragen geleid. Dit is opvallend. ESPN staat bekend om het tijdig reageren op persvragen. Wellicht vakantie van één of meer woordvoerders? Maar ook de vragen die via het algemene persaccount van ESPN zijn gesteld, zijn tot op heden niet beantwoord. Gewoon toeval, of heeft Ziggo ESPN met de vroege onthulling in een ongemakkelijke situatie gebracht? Het zou toch niet zo zijn dat een vakantiekracht van de grootste tv-provider van Nederland met 3,8 miljoen abonnees zomaar voor de lol een website aanpast en daar '4K' neerzet?

   

  Providers

  We zochten contact met enkele providers die ESPN Ultra HD het afgelopen seizoen hebben geleverd. Is er iets veranderd in het aanvoersignaal? Nee, luidde het antwoord van meerdere providers. Zijn jullie bekend met plannen om ESPN UHD vanaf het begin van de nieuwe Eredivisiecompetitie of later in de nieuwe competitie naar 4K op te waarderen? Ook hier kwam in alle gevallen een ontkennend antwoord op. Al voegden enkele providers hieraan toe dat de overstap van ESPN naar 4K voor hen niet snel genoeg kan plaatsvinden.

   

  Mocht één van de betrokken partijen nieuwe informatie verschaffen, dan meldt Totaal TV dit direct.

   

  UPDATE: Ziggo bevestigt dat ESPN UHD in 4K gaat uitzenden. Nadat Totaal TV na sterke aanwijzingen eerder vandaag meldde dat de kans groot was dat ESPN UHD naar 4K wordt opgewaardeerd, heeft het kabelbedrijf dit nu ook officieel aan klanten gemeld.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  UPDATE2: KPN laat desgevraagd aan Totaal TV weten dat er geen aanwijzingen zijn dat ESPN UHD naar 4K wordt opgewaardeerd. Aan het aanvoersignaal is tot heden ook niets gewijzigd.

   

  UPDATE IGNORE 3: In een reactie op de berichtgeving op Totaal TV laat VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey het volgende weten. “Afgelopen maandag is contact geweest over ESPN en Ziggo Sport. Mede naar aanleiding hiervan verscheen gisteren een artikel op Totaal TV. Daarin staat dat wij op onze website bevestigen dat ESPN in 4K-beeldkwaliteit gaat uitzenden. Ik heb dit direct nogmaals intern gecheckt en helaas blijkt dat deze onjuiste informatie door een intern misverstand op onze website is beland. Dit had niet mogen gebeuren en we zorgen ervoor dat we dit zo snel mogelijk van de website halen. Excuses voor de verwarring die is ontstaan. ESPN bepaalt in welke beeldkwaliteit zij uitzenden. De zender doet dit momenteel in Full-HD resolutie en blijft dit vooralsnog ook doen. Als ESPN op enig moment besluit in 4K uit te gaan zenden, laten zij of wij dat weten.”

  ESPNDisneyDisney BeneluxESPN UHD4KvoetbalZiggoVodafoneZiggo

  Reacties

 1. TV-TIP The Secret: Dare to Dream

  The Secret: Dare to Dream
  RTL 8 om 20:25 uur
  Weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) heeft het zwaar als alleenstaande moeder van drie kinderen. Een naderende orkaan geeft haar nog meer zorgen. Dan ontmoet ze de mysterieuze Bray Johnson (Josh Lucas). Hij biedt precies de hulp die ze nodig heeft. Alleen heeft Bray een geheim dat de hun groeiende band compleet kan veranderen.

  TV-TIP Portretten van Krabbé

  Portretten van Krabbé
  NPO 2 om 20:30 uur
  Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)