Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Veronica trapt voorlopig laatste Europees voetbalseizoen af

  Veronica staat als tv-zender vandaag aan de aftrap van het voorlopig laatste voetbalseizoen waarbij het Europese wedstrijden live kan uitzenden.
  Jarco Kriek
  27 juli 2023
  comments 0
  Veronica trapt voorlopig laatste Europees voetbalseizoen af
  Foto Getty Images

  Veronica heeft de komende tien maanden nog de uitzendrechten van de Europese voetbalcompetities voor clubteams UEFA Europa League en UEFA Conference League. Vanaf het seizoen 2024-2025 zijn wedstrijden van deze toernooien samen met de UEFA Champions League te bekijken bij sportzender Ziggo Sport van VodafoneZiggo. Het is overigens niet uitgesloten dat een deel van de wedstrijden van Nederlandse clubs in deze Europese voetbalcompetities vanwege de mediawet op een open net kanaal wordt uitgezonden. VodafoneZiggo kan hiervoor een sublicentie aan bijvoorbeeld RTL 7 of Veronica verkopen. VodafoneZiggo meldde eerder dat hierover in een later stadium duidelijkheid wordt gegeven. Het mediabedrijf houdt de mogelijkheid open om wedstrijden via live streaming aan te bieden aan alle Nederlanders.

   

  FC Twente

  Veronica trapt het Europese voetbalseizoen op donderdag 27 juli af met de wedstrijd FC Twente – Hammarby IF. De voorbeschouwing begint om 19.40 uur. Twintig minuten later is de aftrap. Het gaat om een wedstrijd in de tweede voorronde van de UEFA Conference League. Hoewel Talpa Network voor Veronica de uitzendrechten van deze voetbalcompetitie bezit, heeft het mediabedrijf de uitzendrechten voor deze wedstrijd apart moeten kopen. De wedstrijden in voorronden van Europese voetbalcompetities vallen niet binnen de uitzendrechtenovereenkomst. Dit is alleen het geval bij wedstrijden vanaf de play-offs. Hierdoor kan Veronica ook de voorrondewedstrijd van PSV in de UEFA Champions League live uitzenden.

  TalpaTalpa NetworkVeronicatvtelevisievoetbalConference LeagueFC Twente

  Reacties

 1. TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  TV-TIP De Rijdende Rechter

  De Rijdende Rechter
  NPO 1 om 21:27 uur
  Sinds de gemeente de straat van de 88-jarige mevrouw Groenewold op de schop nam, is het bal in het Zuid-Limburgse Brunssum. Want waar de inrit van de bejaarde dame eerst nog aan een groenstrook grensde, dendert ze met haar autootje nu rechtstreeks het fietspad op. Levensgevaarlijk, ook omdat de hoge heg van de buren haar zicht nog eens extra belemmert. Mocht er ooit een fietser onder haar auto belanden, dan is de gemeente daarvoor verantwoordelijk. Onzin, volgens de lokale wethouder. En is ze destijds ook niet zelf akkoord gegaan met de herinrichting?

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)