Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Veronica trapt voorlopig laatste Europees voetbalseizoen af

  Veronica staat als tv-zender vandaag aan de aftrap van het voorlopig laatste voetbalseizoen waarbij het Europese wedstrijden live kan uitzenden.
  Jarco Kriek
  27 juli 2023
  comments 0
  Veronica trapt voorlopig laatste Europees voetbalseizoen af
  Foto Getty Images

  Veronica heeft de komende tien maanden nog de uitzendrechten van de Europese voetbalcompetities voor clubteams UEFA Europa League en UEFA Conference League. Vanaf het seizoen 2024-2025 zijn wedstrijden van deze toernooien samen met de UEFA Champions League te bekijken bij sportzender Ziggo Sport van VodafoneZiggo. Het is overigens niet uitgesloten dat een deel van de wedstrijden van Nederlandse clubs in deze Europese voetbalcompetities vanwege de mediawet op een open net kanaal wordt uitgezonden. VodafoneZiggo kan hiervoor een sublicentie aan bijvoorbeeld RTL 7 of Veronica verkopen. VodafoneZiggo meldde eerder dat hierover in een later stadium duidelijkheid wordt gegeven. Het mediabedrijf houdt de mogelijkheid open om wedstrijden via live streaming aan te bieden aan alle Nederlanders.

   

  FC Twente

  Veronica trapt het Europese voetbalseizoen op donderdag 27 juli af met de wedstrijd FC Twente – Hammarby IF. De voorbeschouwing begint om 19.40 uur. Twintig minuten later is de aftrap. Het gaat om een wedstrijd in de tweede voorronde van de UEFA Conference League. Hoewel Talpa Network voor Veronica de uitzendrechten van deze voetbalcompetitie bezit, heeft het mediabedrijf de uitzendrechten voor deze wedstrijd apart moeten kopen. De wedstrijden in voorronden van Europese voetbalcompetities vallen niet binnen de uitzendrechtenovereenkomst. Dit is alleen het geval bij wedstrijden vanaf de play-offs. Hierdoor kan Veronica ook de voorrondewedstrijd van PSV in de UEFA Champions League live uitzenden.

  TalpaTalpa NetworkVeronicatvtelevisievoetbalConference LeagueFC Twente

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview