Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Veronica trapt voorlopig laatste Europees voetbalseizoen af

    Veronica staat als tv-zender vandaag aan de aftrap van het voorlopig laatste voetbalseizoen waarbij het Europese wedstrijden live kan uitzenden.
    Jarco Kriek
    27 juli 2023
    comments 0
    Veronica trapt voorlopig laatste Europees voetbalseizoen af
    Foto Getty Images

    Veronica heeft de komende tien maanden nog de uitzendrechten van de Europese voetbalcompetities voor clubteams UEFA Europa League en UEFA Conference League. Vanaf het seizoen 2024-2025 zijn wedstrijden van deze toernooien samen met de UEFA Champions League te bekijken bij sportzender Ziggo Sport van VodafoneZiggo. Het is overigens niet uitgesloten dat een deel van de wedstrijden van Nederlandse clubs in deze Europese voetbalcompetities vanwege de mediawet op een open net kanaal wordt uitgezonden. VodafoneZiggo kan hiervoor een sublicentie aan bijvoorbeeld RTL 7 of Veronica verkopen. VodafoneZiggo meldde eerder dat hierover in een later stadium duidelijkheid wordt gegeven. Het mediabedrijf houdt de mogelijkheid open om wedstrijden via live streaming aan te bieden aan alle Nederlanders.

     

    FC Twente

    Veronica trapt het Europese voetbalseizoen op donderdag 27 juli af met de wedstrijd FC Twente – Hammarby IF. De voorbeschouwing begint om 19.40 uur. Twintig minuten later is de aftrap. Het gaat om een wedstrijd in de tweede voorronde van de UEFA Conference League. Hoewel Talpa Network voor Veronica de uitzendrechten van deze voetbalcompetitie bezit, heeft het mediabedrijf de uitzendrechten voor deze wedstrijd apart moeten kopen. De wedstrijden in voorronden van Europese voetbalcompetities vallen niet binnen de uitzendrechtenovereenkomst. Dit is alleen het geval bij wedstrijden vanaf de play-offs. Hierdoor kan Veronica ook de voorrondewedstrijd van PSV in de UEFA Champions League live uitzenden.

    TalpaTalpa NetworkVeronicatvtelevisievoetbalConference LeagueFC Twente

    Reacties

  1. TV-TIP Karsu's Turkse Keuken

    Karsu's Turkse Keuken
    24Kitchen om 17:30 uur
    Zangeres Karsu Dönmez timmerde al jaren aan de weg toen ze in Beste Zangers 2021 ontdekt werd door het grote publiek. Ze zingt als een nachtegaal, maar heeft ook een bijzonder plekje in haar hart voor lekker eten: hoe kan het ook anders als je opgroeit in een ­restaurant? Karsu vertelt over smakelijke gerechten uit Turkije en deelt recepten in haar eigen programma. Ze start met lekkere, kruidige gehakt­balletjes: köfte.

    TV-TIP Pearl Harbor

    Pearl Harbor
    RTL 7 om 20:25 uur
    1941. Danny (Josh Hartnett) is gelegerd op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor. Evelyn (Kate Beckinsale), de vriendin van zijn vriend Rafe (Ben Affleck), werkt er als verpleegster. Rafe vecht in Engeland tegen de nazi's. Als hij vermist raakt zoekt Evelyn steun bij Danny. Op 7 december 1941 valt de Japanse luchtmacht Pearl Harbor aan.

    Interview