Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Verouderde’ Mediabox XL mag ook retour naar Ziggo

  Ziggo-abonnees die Mediabox XL hebben omgeruild voor Mediabox Next of Next Mini kunnen dit apparaat gewoon naar Ziggo retourneren.
  Jarco Kriek
  24 augustus 2022
  comments 2
  ‘Verouderde’ Mediabox XL mag ook retour naar Ziggo
  Foto Getty Images

  Ziggo biedt abonnees de mogelijkheid om de energieslurpende Mediabox XL om te ruilen voor de nieuwe decodergeneratie Mediabox Next en Next Mini. Als het gaat om een omruil vanwege technische reden of het opwaarderen van het abonnement gebeurt dit zonder extra kosten. In alle andere gevallen berekent Ziggo eenmalig €19,95 als distributievergoeding. Bij het TV Start/TV Standaard abonnement wordt de Next Mini geleverd. Bij alle overige abonnementen de Mediabox Next. In alle gevallen moet de abonnee wel een abonnement afsluiten waarbij de diensten tv en internet worden gecombineerd.

   

  Milieustraat

  Bij het omruilen van Mediabox XL geeft Ziggo via de eigen website en de klantenservice aan dat deze bruikleendecoder niet meer naar het kabelbedrijf teruggestuurd hoeft te worden. Abonnees wordt aangeraden de decoder zelf naar de milieustraat te brengen. Dit zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij een aantal mensen die het milieu hoog in het vaandel hebben. Zij zijn bang dat het apparaat bijvoorbeeld gewoon bij het vuilnis wordt gegooid. Ook zijn er op Marktplaats plots meer advertenties te zien waarin de Mediabox XL wordt aangeboden. Bij aanschaf heeft de koper overigens niets aan het apparaat: Ziggo schakelt een Mediabox XL die is omgeruild namelijk op afstand uit.

   

  Retour

  VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey laat op vragen van Totaal TV weten dat abonnees hun Mediabox XL altijd terug kunnen sturen naar Ziggo. “Er kan sprake zijn van verouderde apparatuur die wij niet meer inzetten. Dan hebben klanten twee opties. Ze kunnen het apparaat zelf inleveren bij de milieustraat in de buurt, zodat dit goed en milieuvriendelijk kan worden verwerkt. Als alternatief kunnen klanten apparatuur altijd kosteloos retourneren. Deze apparatuur voeren wij dan op een milieuvriendelijke manier af.”

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox XLMediabox NextNext Mini

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview