Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Verouderde’ Mediabox XL mag ook retour naar Ziggo

  Ziggo-abonnees die Mediabox XL hebben omgeruild voor Mediabox Next of Next Mini kunnen dit apparaat gewoon naar Ziggo retourneren.
  Jarco Kriek
  24 augustus 2022
  comments 2
  ‘Verouderde’ Mediabox XL mag ook retour naar Ziggo
  Foto Getty Images

  Ziggo biedt abonnees de mogelijkheid om de energieslurpende Mediabox XL om te ruilen voor de nieuwe decodergeneratie Mediabox Next en Next Mini. Als het gaat om een omruil vanwege technische reden of het opwaarderen van het abonnement gebeurt dit zonder extra kosten. In alle andere gevallen berekent Ziggo eenmalig €19,95 als distributievergoeding. Bij het TV Start/TV Standaard abonnement wordt de Next Mini geleverd. Bij alle overige abonnementen de Mediabox Next. In alle gevallen moet de abonnee wel een abonnement afsluiten waarbij de diensten tv en internet worden gecombineerd.

   

  Milieustraat

  Bij het omruilen van Mediabox XL geeft Ziggo via de eigen website en de klantenservice aan dat deze bruikleendecoder niet meer naar het kabelbedrijf teruggestuurd hoeft te worden. Abonnees wordt aangeraden de decoder zelf naar de milieustraat te brengen. Dit zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij een aantal mensen die het milieu hoog in het vaandel hebben. Zij zijn bang dat het apparaat bijvoorbeeld gewoon bij het vuilnis wordt gegooid. Ook zijn er op Marktplaats plots meer advertenties te zien waarin de Mediabox XL wordt aangeboden. Bij aanschaf heeft de koper overigens niets aan het apparaat: Ziggo schakelt een Mediabox XL die is omgeruild namelijk op afstand uit.

   

  Retour

  VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey laat op vragen van Totaal TV weten dat abonnees hun Mediabox XL altijd terug kunnen sturen naar Ziggo. “Er kan sprake zijn van verouderde apparatuur die wij niet meer inzetten. Dan hebben klanten twee opties. Ze kunnen het apparaat zelf inleveren bij de milieustraat in de buurt, zodat dit goed en milieuvriendelijk kan worden verwerkt. Als alternatief kunnen klanten apparatuur altijd kosteloos retourneren. Deze apparatuur voeren wij dan op een milieuvriendelijke manier af.”

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox XLMediabox NextNext Mini

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)