Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Verouderde’ Mediabox XL mag ook retour naar Ziggo

  Ziggo-abonnees die Mediabox XL hebben omgeruild voor Mediabox Next of Next Mini kunnen dit apparaat gewoon naar Ziggo retourneren.
  Jarco Kriek
  24 augustus 2022
  comments 2
  ‘Verouderde’ Mediabox XL mag ook retour naar Ziggo
  Foto Getty Images

  Ziggo biedt abonnees de mogelijkheid om de energieslurpende Mediabox XL om te ruilen voor de nieuwe decodergeneratie Mediabox Next en Next Mini. Als het gaat om een omruil vanwege technische reden of het opwaarderen van het abonnement gebeurt dit zonder extra kosten. In alle andere gevallen berekent Ziggo eenmalig €19,95 als distributievergoeding. Bij het TV Start/TV Standaard abonnement wordt de Next Mini geleverd. Bij alle overige abonnementen de Mediabox Next. In alle gevallen moet de abonnee wel een abonnement afsluiten waarbij de diensten tv en internet worden gecombineerd.

   

  Milieustraat

  Bij het omruilen van Mediabox XL geeft Ziggo via de eigen website en de klantenservice aan dat deze bruikleendecoder niet meer naar het kabelbedrijf teruggestuurd hoeft te worden. Abonnees wordt aangeraden de decoder zelf naar de milieustraat te brengen. Dit zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij een aantal mensen die het milieu hoog in het vaandel hebben. Zij zijn bang dat het apparaat bijvoorbeeld gewoon bij het vuilnis wordt gegooid. Ook zijn er op Marktplaats plots meer advertenties te zien waarin de Mediabox XL wordt aangeboden. Bij aanschaf heeft de koper overigens niets aan het apparaat: Ziggo schakelt een Mediabox XL die is omgeruild namelijk op afstand uit.

   

  Retour

  VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey laat op vragen van Totaal TV weten dat abonnees hun Mediabox XL altijd terug kunnen sturen naar Ziggo. “Er kan sprake zijn van verouderde apparatuur die wij niet meer inzetten. Dan hebben klanten twee opties. Ze kunnen het apparaat zelf inleveren bij de milieustraat in de buurt, zodat dit goed en milieuvriendelijk kan worden verwerkt. Als alternatief kunnen klanten apparatuur altijd kosteloos retourneren. Deze apparatuur voeren wij dan op een milieuvriendelijke manier af.”

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox XLMediabox NextNext Mini

  Reacties

 1. TV-TIP Rampvlucht

  Rampvlucht
  NPO 1 om 21:25 uur
  In de Bijlmer komt Asha steeds meer zieke huisdieren tegen. Vincent denkt dat de Nederlandse regering en luchtvaartwereld belangrijke details achterhouden. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek: Volkskrant-journalist Pierre Heijboer onderzoekt verhalen over "mannen in witte pakken" die op de rampplek gezien zouden zijn. Intussen doet ook Asha een schokkende ontdekking.

  TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  Interview