Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Verplicht meer Nederlandse films en series op komst bij Netflix, Disney+ en HBO Max

  Als het aan het kabinet en een meerderheid van de Tweede Kamer ligt, moeten internationale streamingdiensten meer Nederlandse content gaan maken.
  Jarco Kriek
  8 juli 2022
  comments 10
  Verplicht meer Nederlandse films en series op komst bij Netflix, Disney+ en HBO Max
  Foto Getty Images

  Staatssecretaris voor Cultuur en Media Gunay Uslu is bezig met de voorbereiding van een wetsvoorstel dat grote internationale streamingdiensten als Netflix, Disney+, HBO Max en Amazon Prime Video verplicht om te investeren in Nederlandse films, series en/of documentaires. Het is op dit moment nog niet bekend wat de hoogte van het bedrag van de investeringsverplichting is. Een voorstel om streamingdiensten te verplichten een nader te bepalen percentage van de maandprijs van een abonnement in een fonds te storten, werd door de staatssecretaris afgeraden omdat dit kan leiden tot vertraging en dus schade voor de Nederlandse contentsector.

   

  Meer Nederlandse content

  Terwijl internationale streamingdiensten - en daarmee ook buitenlandse producties - in opmars zijn in Nederland, wil Uslu kunnen garanderen dat er in de toekomst Nederlandse films en series gemaakt kunnen blijven worden. Een eerder plan ging uit van het idee dat ongeveer zes procent van de omzet die buitenlandse streamingdiensten in ons land genereren zou worden ingezet om Nederlandse producties te maken.

   

  Abonnementsprijs

  De kans bestaat dat streamingdiensten in de toekomst hun abonnementsprijzen zullen opvoeren als ze worden verplicht om te investeren in Nederlandse content.

  NetflixDisney+HBO MaxAmazonPrime Videocontentfilmsseries

  Reacties

 1. Win stapels
  dvd's en Blu-ray's

  Stapel's dvd's en Blu-rays

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Heel Holland Bakt

   Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
   Reacties0 reactie(s)