Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Vervangend Vandaag Inside duo kiest niet voor SBS 6

  Een kleine tegenslag voor mediabedrijf Talpa Network van John de Mol. Het duo Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen kiest niet voor Talpa-zender SBS 6.
  Jarco Kriek
  24 juli 2023
  comments 3
  Vervangend Vandaag Inside duo kiest niet voor SBS 6

  Het programma Marcel & Gijs was in juni op SBS 6 te zien als vervanging voor het dagelijkse Vandaag Inside met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Het vervangende programma van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman scoorde relatief goed op SBS 6. Zo goed dat Talpa Network het duo langer aan zich wilde binden om op zaterdag- en zondagavond – als Vandaag Inside niet wordt uitgezonden – een talkshow-achtig programma te maken.

   

  NPO

  Maar Van Roosmalen en Groenteman hebben dit aanbod afgeslagen. Het duo heeft gekozen voor een exclusieve overeenkomst met publieke omroep BNNVARA, waarvoor het tweetal al langere tijd het programma Media Inside maakt. Naast dit programma gaan beide presentatoren ook alleen programma's voor deze publieke omroep maken. Omdat het om een exclusieve overeenkomst gaat, betekent dit ook dat komende zomer het programma Marcel & Gijs niet als vervanging van Vandaag Inside op SBS 6 te zien is.

   

  Oranjezomer

  SBS 6 heeft wel als vervanging Hélène Hendriks achter de hand. Haar Oranjezomer trekt met gemiddeld 750.000 kijkers per aflevering meer publiek dan Marcel & Gijs. Het kijkersaantal is zelfs maar slechts een fractie lager dan Vandaag Inside. Maar Hélène Hendriks kan door SBS 6 niet worden ingezet om in het weekend op het tijdslot van Vandaag Inside een soortgelijk programma te maken. Hendriks wil namelijk sportgerelateerde programma’s blijven maken, en dat doet ze in het weekend voor ESPN. Bij deze sportzender verzorgt Hendriks in het weekend voor- en nabeschouwingen bij eredivisie voetbalwedstrijden. Tijdens de zomerstop van Vandaag Inside kan SBS 6 eventueel wel afspraken met Hendriks maken.

  TalpaTalpa NetworkSBS6NPOpublieke omroepBNNVARAGijs GroentemanMarcel van RoosmalenVandaag InsideHélène HendriksOranjezomerkijkcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

  Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
  Net5 om 20:00 uur
  In deze tweede Pirates of the Caribbean-film heeft piraat Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) een schuld openstaan bij Davy Jones (Bill Nighy), de ondode kapitein van het spookschip The Flying Dutchman. Om die schuld te vereffenen moet Sparrow het hart van Davy Jones vinden. Lukt dit niet, dan zal Jack voor eeuwig moeten boeten.

  TV-TIP Beste Kijkers

  Beste Kijkers
  RTL 4 om 21:35 uur
  Ruben Nicolai staat te trappelen voor een nieuw seizoen Beste Kijkers, het tiende alweer. Je schakelt in voor het commentaar op de grappigste filmpjes van de afgelopen week, maar blijft hangen voor Ruben, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge die elkaar én hun team­leden in de maling nemen. Het programma leek een beetje uit de gratie, maar keerde in 2023 terug op tv. Nog geen jaar later loeren we al naar het derde seizoen sinds de break.

  Interview