Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Vervangend Vandaag Inside duo kiest niet voor SBS 6

  Een kleine tegenslag voor mediabedrijf Talpa Network van John de Mol. Het duo Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen kiest niet voor Talpa-zender SBS 6.
  Jarco Kriek
  24 juli 2023
  comments 3
  Vervangend Vandaag Inside duo kiest niet voor SBS 6

  Het programma Marcel & Gijs was in juni op SBS 6 te zien als vervanging voor het dagelijkse Vandaag Inside met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Het vervangende programma van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman scoorde relatief goed op SBS 6. Zo goed dat Talpa Network het duo langer aan zich wilde binden om op zaterdag- en zondagavond – als Vandaag Inside niet wordt uitgezonden – een talkshow-achtig programma te maken.

   

  NPO

  Maar Van Roosmalen en Groenteman hebben dit aanbod afgeslagen. Het duo heeft gekozen voor een exclusieve overeenkomst met publieke omroep BNNVARA, waarvoor het tweetal al langere tijd het programma Media Inside maakt. Naast dit programma gaan beide presentatoren ook alleen programma's voor deze publieke omroep maken. Omdat het om een exclusieve overeenkomst gaat, betekent dit ook dat komende zomer het programma Marcel & Gijs niet als vervanging van Vandaag Inside op SBS 6 te zien is.

   

  Oranjezomer

  SBS 6 heeft wel als vervanging Hélène Hendriks achter de hand. Haar Oranjezomer trekt met gemiddeld 750.000 kijkers per aflevering meer publiek dan Marcel & Gijs. Het kijkersaantal is zelfs maar slechts een fractie lager dan Vandaag Inside. Maar Hélène Hendriks kan door SBS 6 niet worden ingezet om in het weekend op het tijdslot van Vandaag Inside een soortgelijk programma te maken. Hendriks wil namelijk sportgerelateerde programma’s blijven maken, en dat doet ze in het weekend voor ESPN. Bij deze sportzender verzorgt Hendriks in het weekend voor- en nabeschouwingen bij eredivisie voetbalwedstrijden. Tijdens de zomerstop van Vandaag Inside kan SBS 6 eventueel wel afspraken met Hendriks maken.

  TalpaTalpa NetworkSBS6NPOpublieke omroepBNNVARAGijs GroentemanMarcel van RoosmalenVandaag InsideHélène HendriksOranjezomerkijkcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)