Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay bagatelliseert storingsproblemen

  Viaplay vindt dat de marktintroductie in Nederland goed is verlopen. Slechts een klein deel van de abonnees zou kritisch zijn over de geleverde diensten.
  Jarco Kriek
  27 augustus 2022
  comments 4
  Viaplay bagatelliseert storingsproblemen

  Marco Zwaneveld – head of sports Viaplay" target="_blank">Viaplay Nederland – komt tot deze toch wel enigszins opzienbarende conclusie in gesprek met GPblog. Vanaf de eerste Formule 1-race van dit seizoen regent het op sociale media klachten van Viaplay-abonnees over slechte verbindingen en tegenvallende beeldkwaliteit. De problemen waren zo ernstig dat de Consumentenbond openbaar met harde kritiek kwam richting de Zweedse eigenaar Viaplay Group. Viaplay Group zegde toe de bereikbaarheid van de klantenservice te verbeteren en abonnees die aantoonbaar problemen ondervonden te gaan compenseren. Overigens constateerde de Consumentenbond in de maanden juli en augustus wel een daling van de klachten. Het aantal klachten blijft echter desondanks dusdanig hoog dat de Consumentenbond wederom in overleg met Viaplay wil gaan over de klachtenstroom.

   

  Consumentenorganisaties

  Ook bij Autoriteit Consument & Markt (ACM) kwamen dermate veel klachten binnen dat deze toezichthouder besloot zijn Zweedse equivalent te verzoeken contact met de eigenaar op te nemen om de problemen van Nederlandse abonnees onder de aandacht te brengen. Omdat Viaplay Group een Zweeds bedrijf is, heeft ACM geen bevoegdheid om dit zelf te doen.

   

  Opmerkelijk

  De uitspraak van Zwaneveld dat hij trots is op de marktintroductie in Nederland is dan ook verwonderlijk. Wel heeft de head of sports van Viaplay Nederland gelijk met de uitspraak dat slechts een klein deel van de Viaplay-abonnees klaagt. Maar bij een klachtenpercentage van vijf procent gaat het bij het laatst door Viaplay Group gerapporteerde aantal van minimaal 750.000 abonnees nog altijd om minimaal 37.500 abonnees die op een of andere manier klachten ondervinden bij het kijken van live sport bij de streamingdienst. Dat het ondanks het kleine percentage toch om relatief veel klachten gaat, blijkt uit de acties die de Consumentenbond en ACM in de afgelopen maanden hebben ondernomen. Overigens denkt een groot aantal van de huidige Viaplay-abonnees er over na om het abonnement definitief of tijdelijk op te zeggen.

   

  Viaplay Xtra

  Daarnaast is op dit moment ook nog het lineaire kanaal Viaplay Xtra tijdens Formule 1-weekenden bij beschikbaar voor abonnees die via Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway een Viaplay-abonnement hebben afgesloten. Dit ontlast het servernetwerk van Viaplay tijdens de veel bekeken Formule 1-races. Viaplay lijkt dit lineaire kanaal echter na het huidige Formule 1 seizoen te willen schrappen, waardoor meer abonnees tijdens Formule 1 online gaan kijken. Dit zorgt voor extra druk op het servernetwerk, met alle mogelijkheid voor een toenemend aantal storingsklachten.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienststoringbeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)