Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay bagatelliseert storingsproblemen

  Viaplay vindt dat de marktintroductie in Nederland goed is verlopen. Slechts een klein deel van de abonnees zou kritisch zijn over de geleverde diensten.
  Jarco Kriek
  27 augustus 2022
  comments 4
  Viaplay bagatelliseert storingsproblemen

  Marco Zwaneveld – head of sports Viaplay Nederland – komt tot deze toch wel enigszins opzienbarende conclusie in gesprek met GPblog. Vanaf de eerste Formule 1-race van dit seizoen regent het op sociale media klachten van Viaplay-abonnees over slechte verbindingen en tegenvallende beeldkwaliteit. De problemen waren zo ernstig dat de Consumentenbond openbaar met harde kritiek kwam richting de Zweedse eigenaar Viaplay Group. Viaplay Group zegde toe de bereikbaarheid van de klantenservice te verbeteren en abonnees die aantoonbaar problemen ondervonden te gaan compenseren. Overigens constateerde de Consumentenbond in de maanden juli en augustus wel een daling van de klachten. Het aantal klachten blijft echter desondanks dusdanig hoog dat de Consumentenbond wederom in overleg met Viaplay wil gaan over de klachtenstroom.

   

  Consumentenorganisaties

  Ook bij Autoriteit Consument & Markt (ACM) kwamen dermate veel klachten binnen dat deze toezichthouder besloot zijn Zweedse equivalent te verzoeken contact met de eigenaar op te nemen om de problemen van Nederlandse abonnees onder de aandacht te brengen. Omdat Viaplay Group een Zweeds bedrijf is, heeft ACM geen bevoegdheid om dit zelf te doen.

   

  Opmerkelijk

  De uitspraak van Zwaneveld dat hij trots is op de marktintroductie in Nederland is dan ook verwonderlijk. Wel heeft de head of sports van Viaplay Nederland gelijk met de uitspraak dat slechts een klein deel van de Viaplay-abonnees klaagt. Maar bij een klachtenpercentage van vijf procent gaat het bij het laatst door Viaplay Group gerapporteerde aantal van minimaal 750.000 abonnees nog altijd om minimaal 37.500 abonnees die op een of andere manier klachten ondervinden bij het kijken van live sport bij de streamingdienst. Dat het ondanks het kleine percentage toch om relatief veel klachten gaat, blijkt uit de acties die de Consumentenbond en ACM in de afgelopen maanden hebben ondernomen. Overigens denkt een groot aantal van de huidige Viaplay-abonnees er over na om het abonnement definitief of tijdelijk op te zeggen.

   

  Viaplay Xtra

  Daarnaast is op dit moment ook nog het lineaire kanaal Viaplay Xtra tijdens Formule 1-weekenden bij beschikbaar voor abonnees die via Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway een Viaplay-abonnement hebben afgesloten. Dit ontlast het servernetwerk van Viaplay tijdens de veel bekeken Formule 1-races. Viaplay lijkt dit lineaire kanaal echter na het huidige Formule 1 seizoen te willen schrappen, waardoor meer abonnees tijdens Formule 1 online gaan kijken. Dit zorgt voor extra druk op het servernetwerk, met alle mogelijkheid voor een toenemend aantal storingsklachten.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienststoringbeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview