Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay bagatelliseert storingsproblemen

  Viaplay vindt dat de marktintroductie in Nederland goed is verlopen. Slechts een klein deel van de abonnees zou kritisch zijn over de geleverde diensten.
  Jarco Kriek
  27 augustus 2022
  comments 4
  Viaplay bagatelliseert storingsproblemen

  Marco Zwaneveld – head of sports Viaplay Nederland – komt tot deze toch wel enigszins opzienbarende conclusie in gesprek met GPblog. Vanaf de eerste Formule 1-race van dit seizoen regent het op sociale media klachten van Viaplay-abonnees over slechte verbindingen en tegenvallende beeldkwaliteit. De problemen waren zo ernstig dat de Consumentenbond openbaar met harde kritiek kwam richting de Zweedse eigenaar Viaplay Group. Viaplay Group zegde toe de bereikbaarheid van de klantenservice te verbeteren en abonnees die aantoonbaar problemen ondervonden te gaan compenseren. Overigens constateerde de Consumentenbond in de maanden juli en augustus wel een daling van de klachten. Het aantal klachten blijft echter desondanks dusdanig hoog dat de Consumentenbond wederom in overleg met Viaplay wil gaan over de klachtenstroom.

   

  Consumentenorganisaties

  Ook bij Autoriteit Consument & Markt (ACM) kwamen dermate veel klachten binnen dat deze toezichthouder besloot zijn Zweedse equivalent te verzoeken contact met de eigenaar op te nemen om de problemen van Nederlandse abonnees onder de aandacht te brengen. Omdat Viaplay Group een Zweeds bedrijf is, heeft ACM geen bevoegdheid om dit zelf te doen.

   

  Opmerkelijk

  De uitspraak van Zwaneveld dat hij trots is op de marktintroductie in Nederland is dan ook verwonderlijk. Wel heeft de head of sports van Viaplay Nederland gelijk met de uitspraak dat slechts een klein deel van de Viaplay-abonnees klaagt. Maar bij een klachtenpercentage van vijf procent gaat het bij het laatst door Viaplay Group gerapporteerde aantal van minimaal 750.000 abonnees nog altijd om minimaal 37.500 abonnees die op een of andere manier klachten ondervinden bij het kijken van live sport bij de streamingdienst. Dat het ondanks het kleine percentage toch om relatief veel klachten gaat, blijkt uit de acties die de Consumentenbond en ACM in de afgelopen maanden hebben ondernomen. Overigens denkt een groot aantal van de huidige Viaplay-abonnees er over na om het abonnement definitief of tijdelijk op te zeggen.

   

  Viaplay Xtra

  Daarnaast is op dit moment ook nog het lineaire kanaal Viaplay Xtra tijdens Formule 1-weekenden bij beschikbaar voor abonnees die via Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway een Viaplay-abonnement hebben afgesloten. Dit ontlast het servernetwerk van Viaplay tijdens de veel bekeken Formule 1-races. Viaplay lijkt dit lineaire kanaal echter na het huidige Formule 1 seizoen te willen schrappen, waardoor meer abonnees tijdens Formule 1 online gaan kijken. Dit zorgt voor extra druk op het servernetwerk, met alle mogelijkheid voor een toenemend aantal storingsklachten.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienststoringbeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP Waku Waku

  Waku Waku
  NPO 3 om 18:21 uur
  Jarenlang werd Waku Waku gepresenteerd door Rob Fruithof, de quizmaster die vorige maand op 71-jarige leeftijd overleed. De dieren- en natuurquiz keerde vorig jaar terug op tv, met dit keer Sosha Duysker aan het roer. In het tweede seizoen doen onder andere Bracha van ­Doesburgh, Roy Donders, Nicolette Kluijver en Steven Kazàn een poging om met hun flora- en faunakennis zoveel mogelijk aapjes bij elkaar te sprokkelen. De winnaar maakt kans op 1500 euro voor een goed doel.

  TV-TIP Ice Road Rescue

  Ice Road Rescue
  National Geographic om 19:35 uur
  Thord Paulsen heeft zich alvast warm ingepakt voor het zevende seizoen van Ice Road Rescue en dat is maar goed ook. Vanwege een koude winter vol zware stormen, regenbuien en dikke ladingen sneeuw krijgen de helden van de gladde weg het lastiger dan ooit. Thord en collega Bjørn hebben veel meegemaakt, maar in dit seizoen hebben ze de zwaarste klussen uit hun carrière. De mannen moeten daardoor nog meer op elkaar vertrouwen. In het noorden heeft Jo Roger het ook zwaar en heeft hij de hulp van Stig nodig, maar is deze beginneling klaar voor het echte werk?

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)