Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay begint met reclame tijdens Formule 1-races

  De hoofdprijs betalen om naar Formule 1 te kunnen kijken en dan nog geconfronteerd worden met reclame tijdens de races. Viaplay lijkt er het probleem niet van te zien.
  Jarco Kriek
  4 oktober 2022
  comments 8
  Viaplay begint met reclame tijdens Formule 1-races

  Veel Viaplay-abonnees fronsten de wenkbrauwen toen zij dit weekend tijdens de Formule 1-races in Singapore plots een reclamebanner van Carglass in beeld zagen verschijnen. Flink moeten betalen om live naar Formule 1 te kunnen kijken en dan ook nog eens ongevraagd getrakteerd worden op reclame?

   

  F1 TV Pro

  Nederlanders die alleen voor Formule 1 een Viaplay-abonnement hebben gekocht, betalen inderdaad de hoofdprijs voor het abonnement. In het voordeligste geval hebben ze 99 euro voor een jaarabonnement betaald. In het ongunstigste geval betalen ze €13,99 per maand. Dit terwijl een jaarabonnement op streamingdienst F1 TV Pro van Formule 1-eigenaar FOM met dezelfde beelden en sinds enige maanden hetzelfde commentaar slechts €64,99 kost, en bij aankoop voor het begin van het huidige seizoen minder dan 50 euro. Bij Viaplay geldt natuurlijk wel dat er naar meer dan alleen Formule 1 kan worden gekeken, met meerdere live sporten en een entertainmentaanbod.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  'Reclame is normaal'

  Wie denkt dat het een fout was dat Viaplay een reclamebanner in beeld toonde, heeft het mis. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit tijdens de Formule 1-race van Singapore gebeurde. Ook tijdens eerdere vrije trainingen en kwalificaties was er die voor velen verschrikkelijke reclame in beeld. Viaplay gaf de volgende reactie op vragen van abonnees over de beeldreclame: “Zoals je misschien weet, het is vrij gebruikelijk dat er tijdens live sportevenementen sprake is van enige commercie. Als je het zou vergelijken met andere aanbieders van live sport, dan zou je kunnen merken dat wij als Viaplay het erg beperkt houden. Wij maken voornamelijk promotie voor onze eigen content met af en toe een uitstapje naar andere commerciële partijen.” Viaplay vergeet in deze reactie wel te vermelden dat op betaalzenders als ESPN en Ziggo Sport Totaal niet tijdens een sportevenement, maar alleen voor of na de wedstrijd en tijdens pauzes commercials worden getoond. Kortom, kijk niet vreemd op als tijdens bijvoorbeeld darts, Premier League voetbal of Bundesliga voetbal bij Viaplay plots boven in beeld een reclamebanner verschijnt.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstabonnementreclame

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)