Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay begint met reclame tijdens Formule 1-races

  De hoofdprijs betalen om naar Formule 1 te kunnen kijken en dan nog geconfronteerd worden met reclame tijdens de races. Viaplay lijkt er het probleem niet van te zien.
  Jarco Kriek
  4 oktober 2022
  comments 8
  Viaplay begint met reclame tijdens Formule 1-races

  Veel Viaplay-abonnees fronsten de wenkbrauwen toen zij dit weekend tijdens de Formule 1-races in Singapore plots een reclamebanner van Carglass in beeld zagen verschijnen. Flink moeten betalen om live naar Formule 1 te kunnen kijken en dan ook nog eens ongevraagd getrakteerd worden op reclame?

   

  F1 TV Pro

  Nederlanders die alleen voor Formule 1 een Viaplay-abonnement hebben gekocht, betalen inderdaad de hoofdprijs voor het abonnement. In het voordeligste geval hebben ze 99 euro voor een jaarabonnement betaald. In het ongunstigste geval betalen ze €13,99 per maand. Dit terwijl een jaarabonnement op streamingdienst F1 TV Pro van Formule 1-eigenaar FOM met dezelfde beelden en sinds enige maanden hetzelfde commentaar slechts €64,99 kost, en bij aankoop voor het begin van het huidige seizoen minder dan 50 euro. Bij Viaplay geldt natuurlijk wel dat er naar meer dan alleen Formule 1 kan worden gekeken, met meerdere live sporten en een entertainmentaanbod.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  'Reclame is normaal'

  Wie denkt dat het een fout was dat Viaplay een reclamebanner in beeld toonde, heeft het mis. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit tijdens de Formule 1-race van Singapore gebeurde. Ook tijdens eerdere vrije trainingen en kwalificaties was er die voor velen verschrikkelijke reclame in beeld. Viaplay gaf de volgende reactie op vragen van abonnees over de beeldreclame: “Zoals je misschien weet, het is vrij gebruikelijk dat er tijdens live sportevenementen sprake is van enige commercie. Als je het zou vergelijken met andere aanbieders van live sport, dan zou je kunnen merken dat wij als Viaplay het erg beperkt houden. Wij maken voornamelijk promotie voor onze eigen content met af en toe een uitstapje naar andere commerciële partijen.” Viaplay vergeet in deze reactie wel te vermelden dat op betaalzenders als ESPN en Ziggo Sport Totaal niet tijdens een sportevenement, maar alleen voor of na de wedstrijd en tijdens pauzes commercials worden getoond. Kortom, kijk niet vreemd op als tijdens bijvoorbeeld darts, Premier League voetbal of Bundesliga voetbal bij Viaplay plots boven in beeld een reclamebanner verschijnt.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstabonnementreclame

  Reacties

 1. TV-TIP Down the Road

  Down the Road
  NPO 3 om 20:25 uur
  Nauwelijks bekomen van het afscheid van thuis, de vliegreis en de eerste Thaise indrukken, heeft Dieter een nieuwe hobbel voor zijn reisgenoten in petto: een fietstocht door Chiang Mai. Terwijl Bob, Ruben en Anne-Sophie vol zelfvertrouwen op hun stalen ros klimmen, is Ellen wat minder positief gestemd. Als de ketting op zo’n honderd meter van het startpunt ook nog eens van haar roze driewieler vliegt, krijgt de normaal gesproken zo vrolijke Ellen een fikse zenuwinzinking.

  TV-TIP Weg van Jou

  Weg van Jou
  RTL 8 om 20:25 uur
  De ambitieuze Evi (Katja Herbers) hoopt op een baan in Rio de Janeiro. Het loopt net anders: haar chef geeft haar de verantwoordelijkheid over een groot project in Terneuzen. De stadse Evi kan maar moeilijk wennen in Zeeland en ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Rotterdam. Tot ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)