Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay beperkt delen abonnement bij Formule 1

  Viaplay heeft (voormalige) abonnees via een e-mailbericht op de hoogte gebracht van een wijziging van de algemene voorwaarden.
  Jarco Kriek
  25 januari 2024
  comments 5
  Viaplay beperkt delen abonnement bij Formule 1
  Foto Getty Images

  Vlak voor het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen lijkt Viaplay via een wijziging in de algemene voorwaarden het delen van een abonnement (accountsharing) deels aan banden te willen leggen. Het abonnement mag vanaf 25 februari nog steeds gelijktijdig op twee apparaten gebruikt worden, maar bij het streamen van live sport gelden aangepaste voorwaarden.

   

  Een evenement

  Het gaat om een aanscherping van voorwaarden op basis van het IP-adres. Alleen met twee apparaten die verbinding maken met hetzelfde IP-adres kan vanaf 25 februari gekeken worden naar hetzelfde live sportevenement, zoals Formule 1. Het abonnement kan nog wel via twee verschillende IP-adressen met twee apparaten gebruikt worden, maar in dat geval moeten de apparaten naar verschillende live evenementen kijken. Het abonnement met familie, vrienden of kennissen delen om bijvoorbeeld naar Formule 1 via Viaplay te kijken is hierdoor niet meer mogelijk, zo stelt Viaplay in de melding aan (voormalig) abonnees.

   

  F1 TV Pro

  Via een andere manier kan het abonnement hoogstwaarschijnlijk nog wel worden gedeeld. Viaplay levert bij het abonnement binnenkort – in ieder geval voor de aanvang van het nieuwe Formule 1-seizoen – zonder meerkosten F1 TV Pro. Dit is het streamingplatform van Formule 1-eigenaar FOM. De voorwaarden waaronder Viaplay deze streamingdienst gaat leveren, zijn op dit moment nog niet bekend. Maar omdat beide diensten van een verschillend platform gebruik maken, lijkt het blokkeren van IP-adressen zoals hierboven beschreven niet tot de mogelijkheid behoren.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview