Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay betaalt twee miljard euro voor voetbal en wil nog meer rechten

  Viaplay heeft zijn zinnen gezet op nieuwe sportrechten. Daarvoor moet het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group wederom diep in de buidel tasten.
  Jarco Kriek
  14 november 2022
  comments 6
  Viaplay betaalt twee miljard euro voor voetbal en wil nog meer rechten
  Foto Getty Images

  Het lijkt erop dat bij Viaplay Group het kwartje is gevallen. Ondanks de tientallen kwalitatief goede Viaplay Originals-series is het entertainmentaanbod te mager om te kunnen concurreren met dat van streamingdiensten als Netflix, Disney+, Prime Video, HBO Max en SkyShowtime. Met het sportaanbod kan Viaplay zich wel onderscheiden van de rest, maar daarvoor moeten enorme bedragen aan sportrechten worden betaald.

   

  Engels voetbal

  Nadat Viaplay Group vorig jaar naar verluidt maar liefst twee miljard Engelse pond – omgerekend 2,3 miljard euro – heeft betaald om tot en met 2028 de Engelse voetbalcompetitie Premier League te mogen uitzenden in de Scandinavische landen, Nederland en Polen, aast het Zweedse mediabedrijf wederom op uitzendrechten van Engels voetbal. Dit keer gaat het om de rechten van de bekercompetitie English Football League (EFL). De aankoop is belangrijk voor Viaplay, dat onlangs is begonnen met het aanbieden van de streamingdienst in het Verenigd Koninkrijk. De uitzendrechten van de bekercompetitie zijn nu nog in handen van Sky Sport. Het is niet ondenkbaar dat bij een eventuele aankoop ook de uitzendrechten in huis worden gehaald voor de markten buiten het Verenigd Koninkrijk waar Viaplay actief is.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstuitzendrechtensportvoetbalPremier League

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)