Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay betaalt twee miljard euro voor voetbal en wil nog meer rechten

  Viaplay heeft zijn zinnen gezet op nieuwe sportrechten. Daarvoor moet het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group wederom diep in de buidel tasten.
  Jarco Kriek
  14 november 2022
  comments 6
  Viaplay betaalt twee miljard euro voor voetbal en wil nog meer rechten
  Foto Getty Images

  Het lijkt erop dat bij Viaplay Group het kwartje is gevallen. Ondanks de tientallen kwalitatief goede Viaplay Originals-series is het entertainmentaanbod te mager om te kunnen concurreren met dat van streamingdiensten als Netflix, Disney+, Prime Video, HBO Max en SkyShowtime. Met het sportaanbod kan Viaplay zich wel onderscheiden van de rest, maar daarvoor moeten enorme bedragen aan sportrechten worden betaald.

   

  Engels voetbal

  Nadat Viaplay Group vorig jaar naar verluidt maar liefst twee miljard Engelse pond – omgerekend 2,3 miljard euro – heeft betaald om tot en met 2028 de Engelse voetbalcompetitie Premier League te mogen uitzenden in de Scandinavische landen, Nederland en Polen, aast het Zweedse mediabedrijf wederom op uitzendrechten van Engels voetbal. Dit keer gaat het om de rechten van de bekercompetitie English Football League (EFL). De aankoop is belangrijk voor Viaplay, dat onlangs is begonnen met het aanbieden van de streamingdienst in het Verenigd Koninkrijk. De uitzendrechten van de bekercompetitie zijn nu nog in handen van Sky Sport. Het is niet ondenkbaar dat bij een eventuele aankoop ook de uitzendrechten in huis worden gehaald voor de markten buiten het Verenigd Koninkrijk waar Viaplay actief is.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstuitzendrechtensportvoetbalPremier League

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)