Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay betaalt twee miljard euro voor voetbal en wil nog meer rechten

  Viaplay heeft zijn zinnen gezet op nieuwe sportrechten. Daarvoor moet het Zweedse mediabedrijf Viaplay Group wederom diep in de buidel tasten.
  Jarco Kriek
  14 november 2022
  comments 6
  Viaplay betaalt twee miljard euro voor voetbal en wil nog meer rechten
  Foto Getty Images

  Het lijkt erop dat bij Viaplay Group het kwartje is gevallen. Ondanks de tientallen kwalitatief goede Viaplay Originals-series is het entertainmentaanbod te mager om te kunnen concurreren met dat van streamingdiensten als Netflix, Disney+, Prime Video, HBO Max en SkyShowtime. Met het sportaanbod kan Viaplay zich wel onderscheiden van de rest, maar daarvoor moeten enorme bedragen aan sportrechten worden betaald.

   

  Engels voetbal

  Nadat Viaplay Group vorig jaar naar verluidt maar liefst twee miljard Engelse pond – omgerekend 2,3 miljard euro – heeft betaald om tot en met 2028 de Engelse voetbalcompetitie Premier League te mogen uitzenden in de Scandinavische landen, Nederland en Polen, aast het Zweedse mediabedrijf wederom op uitzendrechten van Engels voetbal. Dit keer gaat het om de rechten van de bekercompetitie English Football League (EFL). De aankoop is belangrijk voor Viaplay, dat onlangs is begonnen met het aanbieden van de streamingdienst in het Verenigd Koninkrijk. De uitzendrechten van de bekercompetitie zijn nu nog in handen van Sky Sport. Het is niet ondenkbaar dat bij een eventuele aankoop ook de uitzendrechten in huis worden gehaald voor de markten buiten het Verenigd Koninkrijk waar Viaplay actief is.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstuitzendrechtensportvoetbalPremier League

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)