Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay bevestigt forse prijsverhoging trouwe klanten: geen jaarabonnementen meer

  Het is over en uit met de verkoop van jaarabonnementen bij Viaplay. Alle huidige jaarabonnementen blijven geldig, maar nieuwe kunnen niet meer afgesloten worden.
  Jarco Kriek
  11 september 2023
  comments 7
  Viaplay bevestigt forse prijsverhoging trouwe klanten: geen jaarabonnementen meer
  Foto Getty Images

  Het besluit van Viaplay om met de verkoop van jaarabonnementen te stoppen, kan niet los gezien worden van de slechte financiële positie van de Zweedse eigenaar Viaplay Group. Met de aanschaf van een jaarabonnement konden kijkers tot vandaag jaarlijks tientallen euro's abonnementsgeld besparen. Dit voordeel vervalt nu. Nieuwe klanten kunnen vanaf nu alleen nog een maandabonnement aanschaffen. Dit heeft de streamingdienst aan Streamwijzer bevestigd. Naar verwachting kunnen huidige klanten met een jaarabonnement dit na afloop niet meer verlengen. Een maandabonnement is dan de enige optie.

   

  Prijsverhoging

  De huidige prijs van het maandabonnement bedraagt €15,99. Hiermee is Viaplay de duurste streamingdienst van Nederland met content in HD-beeldkwaliteit. Een prijsverhoging van het maandabonnement ligt overigens in het verschiet. Wie op dit moment via Apple een Viaplay-abonnement afsluit, betaalt €17,99 per maand. Dit kan komen doordat Viaplay bij een verkocht abonnement via Apple provisie moet afdragen. Maar dit is ook het geval als abonnementen via de providers Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway of Solcon worden verkocht. Bij de laatste prijsverhoging testte Viaplay als eerste de nieuwe abonnementsprijs ook bij Apple. Eigenaar Viaplay Group liet enkele maanden geleden al weten dat tegenvallende financiële resultaten deels opgevangen moeten worden door prijsverhogingen.

   

  Formule 1

  Voor kijkers die alleen of hoofdzakelijk voor Formule 1 een Viaplay-abonnement nemen, wordt een overstap naar streamingdienst F1 TV Pro door het afschaffen van jaarabonnementen nog interessanter. Het prijsverschil op jaarbasis tussen beide abonnementen loopt hierdoor op naar 135 euro. F1 TV Pro biedt alleen Formule 1-content. Bij Viaplay zijn ook andere sporten als voetbal en darts live te volgen. Ook is een (beperkt) entertainmentaanbod bestaande uit films, series en documentaires beschikbaar.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstabonnementprijsverhoging

  Reacties