Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay biedt te vroeg afgesloten klanten 10 euro compensatie: wel zelf bij klantenservice vragen

  Viaplay liet zich deze week van een minder goede kant zien door abonnees met een jaarabonnement enkele weken te vroeg af te sluiten.
  Jarco Kriek
  2 maart 2023
  comments 8
  Viaplay biedt te vroeg afgesloten klanten 10 euro compensatie: wel zelf bij klantenservice vragen
  Foto Getty Images

  Viaplay rekende klanten die vóór de start van de streamingdienst op 1 maart een jaarabonnement afsloten een gereduceerd bedrag van 99 euro. Ook zouden ze een maand extra toegang tot de streamingdienst krijgen. Het jaarabonnement had hierdoor geen looptijd van 12 maar 13 maanden. Een deel van de klanten die een dergelijke overeenkomst met Viaplay aangingen keek deze week gek op toen hun account was geannuleerd en toegang tot content niet meer mogelijk was.

   

  Compensatie

  Abonnees die klagen bij de klantenservice van de streamingdienst moeten als eerste over enig geduld te beschikken. Door onder meer het te vroeg afsluiten van de klanten met dit jaarabonnement is het druk bij de klantenservice. Maar in de meeste gevallen wordt het geduld beloond met een compensatie voor de te afsluiting. De aangeboden compensatie bedraagt in vrijwel alle gevallen tien euro.

   

  Voet bij stuk

  Enkele gedupeerde abonnees melden Totaal TV dat Viaplay-medewerkers eerst nog wel proberen de situatie te rechtvaardigen met de redenering dat een jaarabonnement twaalf maanden duurt, en dus in het geval van pre-order van 1 maart 2022 tot 1 maart 2023 loopt. Als de klant dan tegenwerpt dat bij de pre-order niet 12 maar 13 maanden toegang werd aangeboden, wordt de compensatie alsnog verstrekt. Viaplay stelt wel dat de terugbetaling vanwege de drukte enige werkdagen kan duren.

   

  Proactief

  Viaplay compenseert op dit moment alleen gedupeerde klanten die zelf klagen en contact opnemen met de klantenservice. De Zweedse eigenaar compenseert dus niet uit eigen beweging alle gedupeerde klanten met dit jaarabonnement.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlineabonnementFormule 1compensatie

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)