Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay blijft met geld smijten en koopt opnieuw sportrechten

  Viaplay Group heeft opnieuw een forse uitgave gedaan om uitzendrechten bij een commerciële omroep weg te kapen. Dit keer gaat het om darts in het Verenigd Koninkrijk.
  Jarco Kriek
  10 november 2022
  comments 3
  Viaplay blijft met geld smijten en koopt opnieuw sportrechten
  Foto Getty Images

  Viaplay is sinds 1 november beschikbaar als streamingdienst in het Verenigd Koninkrijk. Het Zweedse moederbedrijf heeft uitzendrechten verkregen door de aankoop van lineaire sportzender Premier Sports. Hierdoor zijn onder meer alle kwalificatiewedstrijden voor de EK en WK van Schotland, Wales en Ierland samen met wedstrijden van andere Europese landen te zien in het Britse Viaplay-aanbod. Ook wedstrijden van de Nations League en vriendschappelijke wedstrijden van de landenteams behoren tot dit rechtenpakket, dat in totaal uit meer dan duizend wedstrijden bestaat. Verder zijn de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga en tal van andere sporten zoals rugby, atletiek, hockey en ijshockey bij de streamingdienst te zien in het Verenigd Koninkrijk.

   

  Darts

  Aan dit sportaanbod heeft Viaplay nu ook darts toegevoegd. Viaplay Group heeft namelijk voor de komende vijf jaar de uitzendrechten van de PDC European Tour gekocht. Het gaat hierbij om dertien driedaagse toernooien die in Europese landen worden gespeeld. De belangrijkste dartstoernooien, die onder de vlag van de PDC in het Verenigd Koninkrijk en buiten Europa worden gespeeld, blijven vooralsnog bij Sky Sports te zien. Viaplay neemt het rechtenpakket over van de Britse commerciële zender ITV. In onder meer Nederland heeft Viaplay het complete rechtenpakket van alle PDC toernooien in bezit.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstuitzendrechtendarts

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)