Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay blijft met geld smijten en koopt opnieuw sportrechten

  Viaplay Group heeft opnieuw een forse uitgave gedaan om uitzendrechten bij een commerciële omroep weg te kapen. Dit keer gaat het om darts in het Verenigd Koninkrijk.
  Jarco Kriek
  10 november 2022
  comments 3
  Viaplay blijft met geld smijten en koopt opnieuw sportrechten
  Foto Getty Images

  Viaplay is sinds 1 november beschikbaar als streamingdienst in het Verenigd Koninkrijk. Het Zweedse moederbedrijf heeft uitzendrechten verkregen door de aankoop van lineaire sportzender Premier Sports. Hierdoor zijn onder meer alle kwalificatiewedstrijden voor de EK en WK van Schotland, Wales en Ierland samen met wedstrijden van andere Europese landen te zien in het Britse Viaplay-aanbod. Ook wedstrijden van de Nations League en vriendschappelijke wedstrijden van de landenteams behoren tot dit rechtenpakket, dat in totaal uit meer dan duizend wedstrijden bestaat. Verder zijn de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga en tal van andere sporten zoals rugby, atletiek, hockey en ijshockey bij de streamingdienst te zien in het Verenigd Koninkrijk.

   

  Darts

  Aan dit sportaanbod heeft Viaplay nu ook darts toegevoegd. Viaplay Group heeft namelijk voor de komende vijf jaar de uitzendrechten van de PDC European Tour gekocht. Het gaat hierbij om dertien driedaagse toernooien die in Europese landen worden gespeeld. De belangrijkste dartstoernooien, die onder de vlag van de PDC in het Verenigd Koninkrijk en buiten Europa worden gespeeld, blijven vooralsnog bij Sky Sports te zien. Viaplay neemt het rechtenpakket over van de Britse commerciële zender ITV. In onder meer Nederland heeft Viaplay het complete rechtenpakket van alle PDC toernooien in bezit.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstuitzendrechtendarts

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)