Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay blijft storingsgevoelig: ‘klantenservice onbereikbaar’

  Viaplay heeft het lek nog niet boven. Een deel van de klanten blijft klagen over beeldproblemen en beeldstoringen - ook gisteren tijdens de Formule 1.
  Jarco Kriek
  18 juni 2022
  comments 20
  Viaplay blijft storingsgevoelig: ‘klantenservice onbereikbaar’

  Viaplay" target="_blank">Viaplay zet alles op alles om klachten op te lossen en de stabiliteit van de streamingdienst te verbeteren. Het wordt hierbij nauwlettend in de gaten gehouden door Consumentenbond en toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM), dat de Zweedse collega-toezichthouder heeft ingeschakeld om de ongerustheid aan eigenaar Viaplay Group over te brengen. Viaplay stelt zelf dat het een van de meest robuuste netwerken in de streamingsector heeft en dat externe oorzaken de meeste door abonnees geconstateerde storingen veroorzaken.

   

  Apparatuur

  En hoewel het voor Viaplay-abonnees niet leuk is om te lezen, kan dit in bepaalde gevallen zeker mogelijk zijn. Vaak hoor je bij klachten van abonnees dat alleen bij Viaplay beeldstoringen worden waargenomen en bij andere streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en HBO Max op hetzelfde moment niet. Die vergelijking is echter niet te maken. Bij Viaplay gaat het namelijk om live streaming, en dat is wat anders dan een film of aflevering van een serie die al vooraf in zijn geheel op een platform wordt geplaatst. Zo kan bijvoorbeeld gebruikte apparatuur – vooral de snelheid van de processor en het beschikbare RAM-geheugen – een rol spelen bij de beeldproblemen. Het valt bijvoorbeeld op dat er bij gebruik van een Apple TV mediaspeler vrijwel geen beeldproblemen worden gemeld. Ook de stabiliteit van de internetverbinding kan een rol spelen. Dit is meestal het geval in dichtbevolkte gebieden waar wifi wordt gebruikt voor de verbinding met Viaplay. Maar ondanks deze mogelijkheden kan met enige zekerheid worden gezegd dat ook Viaplay steken laat vallen die voor de door abonnees geconstateerde beeldproblemen zorgen.

   

  Klantenservice

  Viaplay doet zijn best om gemelde beeldproblemen op te lossen, maar dan moet de abonnee wel eerst de klantenservice kunnen bereiken. En dat is volgens GPToday een groot probleem. De Viaplay klantenservice is namelijk zo overbelast dat hij onbereikbaar is. Dit kan twee dingen betekenen: of het aantal klagende abonnees is veel hoger dan voorheen gedacht, of Viaplay neemt de klantenservice minder serieus dan beloofd en heeft te weinig capaciteit voor een goede klachtenafhandeling. Links- of rechtsom betekent deze constatering dat er nog veel werk aan de winkel is voor Viaplay.

   

  Lineair kijken

  Viaplay-klanten die een abonnement via Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta of Caiway hebben afgesloten, kunnen overigens zonder beeldproblemen kijken. Bij deze providers is namelijk een lineair kanaal beschikbaar onder de naam Viaplay Xtra. Op dit kanaal is tijdens Formule 1-weekenden de kwalificatie en race live te volgen.

  ViaplayViaplay GroupklantenserviceFormule 1storing

  Reacties

 1. TV-TIP Harry Potter and the Philosopher's Stone

  Harry Potter and the Philosopher's Stone
  Paramount Network om 20:30 uur
  De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt en voortdurend de pesterijen van zijn verwend neefje moet ondergaan. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij unieke magische krachten bezit. Hij vertrekt naar een Britse kostschool voor leerling-tovenaars, waar hij heel wat vrienden maakt die net als hij speciale krachten bezitten. Beetje bij beetje zal hij de waarheid ontdekken achter de mysterieuze dood van zijn ouders...

  TV-TIP Grey's Anatomy

  Grey's Anatomy
  Net 5 om 20:30 uur
  Met het aankomende vertrek van Ellen Pompeo in het achterhoofd stonden de makers van Grey's Anatomy voor een kruispunt: kabbelen we door met de huidige bezetting of geven we de serie een flinke opfrisbeurt. In het slotakkoord van het vorige seizoen bleek het laatste: het opleidingsprogramma werd gesloten en daarmee werd ook meteen een hele roedel witte jassen naar de uitgang gedirigeerd. Aan het begin van het nieuwe seizoen besluit Meredith het programma tóch te reanimeren, met vijf nieuwe artsen in opleiding als gevolg.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)