Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay breidt Nederlands live sportaanbod verder uit

  De Nederlandse hoofdklasse hockey voor mannen en vrouwen is vanaf nu volledig live te volgen bij Viaplay, de onlangs in Nederland begonnen streamingdienst.
  Jarco Kriek
  5 juli 2022
  comments 8
  Viaplay breidt Nederlands live sportaanbod verder uit
  Foto Getty Images

  Het verlies van de uitzendrechten van de belangrijkste Nederlandse hockeywedstrijden is een nieuwe aderlating voor Ziggo Sport. Tot nu toe was het Nederlandse hockey te zien bij deze sportzender, die bij kabelbedrijf Ziggo in het basispakket zit. Abonnees van andere providers zoals KPN, T-Mobile en Canal Digitaal moesten een aanvullend abonnement nemen om naar de wedstrijden te kijken. Nu de uitzendrechten zijn overgegaan naar Viaplay is er voor elke Nederlandse hockeyliefhebber een abonnement nodig.

   

  Veel live hockey

  Viaplay investeert veel in het Nederlandse hockey. De streamingdienst betaalt een aanzienlijk bedrag voor de uitzendrechten en geeft daarnaast veel geld uit aan de registratie en productie van de wedstrijdverslagen. De streamingdienst gaat namelijk per seizoen meer dan driehonderd wedstrijden live uitzenden. Het gaat om twaalf wedstrijden per speelronde, verspreid over de vrijdag, zaterdag en zondag. Viaplay heeft niet de exclusieve uitzendrechten van het Nederlandse hockey: de NOS mag eveneens wedstrijden uit de hoofdklasse live of in samenvatting blijven uitzenden. De overkomst tussen hockeybond KNHB en Viaplay Group heeft een looptijd van vier jaar.

   

  Voordeel

  Bij deze overeenkomst komt nogmaals het grote voordeel van streamingtelevisie om de hoek kijken. Bij lineaire tv is de live verslaggeving gebonden aan – en dus beperkt tot – het aantal kanalen dat de aanbieder beschikbaar heeft. Een streamingdienst als Viaplay kan een onbeperkt aantal kanalen (streams) inzetten voor het aanbieden van live evenementen of sportwedstrijden. Zo kan Viaplay gelijktijdig met de hockeywedstrijden ook wedstrijden uit de voetbalcompetities Premier League (Engeland) en Bundesliga (Duitsland) aanbieden. In sommige weekends wordt hier ook nog het veelbekeken Formule 1 aan toegevoegd.

  ViaplayViaplay Grouponlinestreamingdienstsportuitzendrechtenhockey

  Reacties

 1. Win stapels
  dvd's en Blu-ray's

  Stapel's dvd's en Blu-rays

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Heel Holland Bakt

   Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
   Reacties0 reactie(s)