Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay breidt Nederlands live sportaanbod verder uit

  De Nederlandse hoofdklasse hockey voor mannen en vrouwen is vanaf nu volledig live te volgen bij Viaplay, de onlangs in Nederland begonnen streamingdienst.
  Jarco Kriek
  5 juli 2022
  comments 8
  Viaplay breidt Nederlands live sportaanbod verder uit
  Foto Getty Images

  Het verlies van de uitzendrechten van de belangrijkste Nederlandse hockeywedstrijden is een nieuwe aderlating voor Ziggo Sport. Tot nu toe was het Nederlandse hockey te zien bij deze sportzender, die bij kabelbedrijf Ziggo in het basispakket zit. Abonnees van andere providers zoals KPN, T-Mobile en Canal Digitaal moesten een aanvullend abonnement nemen om naar de wedstrijden te kijken. Nu de uitzendrechten zijn overgegaan naar Viaplay is er voor elke Nederlandse hockeyliefhebber een abonnement nodig.

   

  Veel live hockey

  Viaplay investeert veel in het Nederlandse hockey. De streamingdienst betaalt een aanzienlijk bedrag voor de uitzendrechten en geeft daarnaast veel geld uit aan de registratie en productie van de wedstrijdverslagen. De streamingdienst gaat namelijk per seizoen meer dan driehonderd wedstrijden live uitzenden. Het gaat om twaalf wedstrijden per speelronde, verspreid over de vrijdag, zaterdag en zondag. Viaplay heeft niet de exclusieve uitzendrechten van het Nederlandse hockey: de NOS mag eveneens wedstrijden uit de hoofdklasse live of in samenvatting blijven uitzenden. De overkomst tussen hockeybond KNHB en Viaplay Group heeft een looptijd van vier jaar.

   

  Voordeel

  Bij deze overeenkomst komt nogmaals het grote voordeel van streamingtelevisie om de hoek kijken. Bij lineaire tv is de live verslaggeving gebonden aan – en dus beperkt tot – het aantal kanalen dat de aanbieder beschikbaar heeft. Een streamingdienst als Viaplay kan een onbeperkt aantal kanalen (streams) inzetten voor het aanbieden van live evenementen of sportwedstrijden. Zo kan Viaplay gelijktijdig met de hockeywedstrijden ook wedstrijden uit de voetbalcompetities Premier League (Engeland) en Bundesliga (Duitsland) aanbieden. In sommige weekends wordt hier ook nog het veelbekeken Formule 1 aan toegevoegd.

  ViaplayViaplay Grouponlinestreamingdienstsportuitzendrechtenhockey

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)