Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay claimt meer dan miljoen abonnees in Nederland

  Viaplay heeft volgens eigen zeggen in zowel Nederland als Polen de grens van een miljoen abonnees overschreden. Dit werd vooraf niet zo snel verwacht.
  Jarco Kriek
  25 oktober 2022
  comments 0
  Viaplay claimt meer dan miljoen abonnees in Nederland

  Viaplay Group maakte de financiële cijfers van het derde kwartaal bekend. Daaruit blijkt dat gecombineerd over alle markten waarin het bedrijf actief is het aantal abonnees is gestegen met 879.000. Het grootste deel hiervan – namelijk 685.000 – zijn abonnee geworden van de internationale diensten van Viaplay. Ongeveer 250.000 van dit aantal nieuwe internationale abonnees is uit Nederland afkomstig. Tenminste dit claimt Viaplay Group. Het Zweedse bedrijf geeft namelijk geen inzicht in de abonnee-aantallen op landniveau. In de onderbouwing van de kwartaalcijfers wordt alleen gezegd dat in Nederland en Polen het aantal abonnees tot boven het miljoen is gestegen.

   

  Premier League

  Onder meer de komst van het Engelse Premier League voetbal wordt als onderliggende reden genoemd. Dit is opmerkelijk. Premier League verhuisde afgelopen zomer van Ziggo Sport naar Viaplay. Uit een analyse van de kijkcijfers van Ziggo Sport blijkt dat het gemiddeld aantal kijkers van Premier League wedstrijden niet boven de 100.000 uitkwam. Een groot deel van de kijkers keek daarnaast Premier League als Ziggo-klant gratis via Ziggo Sport.

   

  Formule 1

  De komende drie maanden moet blijken of Viaplay ook zonder Formule 1 het aantal abonnees in Nederland minimaal gelijk kan laten houden. Medio november is de laatste Formule 1-race van het seizoen 2022. Abonnees die hoofdzakelijk voor de koningsklasse van de autosport een abonnement hebben gekocht, kunnen het abonnement opzeggen. De vraag is daarna of zij nog bij Viaplay terugkeren. Wie alleen voor de Formule 1 een Viaplay-abonnement heeft afgesloten, kan ook kiezen voor het veel goedkopere F1 TV Pro. De afgelopen jaren kwam F1 TV Pro in de periode dat er geen Formule 1 werd gereden met aanbiedingen waarbij een jaarabonnement minder dan 50 euro kostte.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1voetbalPremier Leagueabonnementkwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP Waku Waku

  Waku Waku
  NPO 3 om 18:21 uur
  Jarenlang werd Waku Waku gepresenteerd door Rob Fruithof, de quizmaster die vorige maand op 71-jarige leeftijd overleed. De dieren- en natuurquiz keerde vorig jaar terug op tv, met dit keer Sosha Duysker aan het roer. In het tweede seizoen doen onder andere Bracha van ­Doesburgh, Roy Donders, Nicolette Kluijver en Steven Kazàn een poging om met hun flora- en faunakennis zoveel mogelijk aapjes bij elkaar te sprokkelen. De winnaar maakt kans op 1500 euro voor een goed doel.

  TV-TIP Ice Road Rescue

  Ice Road Rescue
  National Geographic om 19:35 uur
  Thord Paulsen heeft zich alvast warm ingepakt voor het zevende seizoen van Ice Road Rescue en dat is maar goed ook. Vanwege een koude winter vol zware stormen, regenbuien en dikke ladingen sneeuw krijgen de helden van de gladde weg het lastiger dan ooit. Thord en collega Bjørn hebben veel meegemaakt, maar in dit seizoen hebben ze de zwaarste klussen uit hun carrière. De mannen moeten daardoor nog meer op elkaar vertrouwen. In het noorden heeft Jo Roger het ook zwaar en heeft hij de hulp van Stig nodig, maar is deze beginneling klaar voor het echte werk?

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)