Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay claimt meer dan miljoen abonnees in Nederland

  Viaplay heeft volgens eigen zeggen in zowel Nederland als Polen de grens van een miljoen abonnees overschreden. Dit werd vooraf niet zo snel verwacht.
  Jarco Kriek
  25 oktober 2022
  comments 0
  Viaplay claimt meer dan miljoen abonnees in Nederland

  Viaplay Group maakte de financiële cijfers van het derde kwartaal bekend. Daaruit blijkt dat gecombineerd over alle markten waarin het bedrijf actief is het aantal abonnees is gestegen met 879.000. Het grootste deel hiervan – namelijk 685.000 – zijn abonnee geworden van de internationale diensten van Viaplay. Ongeveer 250.000 van dit aantal nieuwe internationale abonnees is uit Nederland afkomstig. Tenminste dit claimt Viaplay Group. Het Zweedse bedrijf geeft namelijk geen inzicht in de abonnee-aantallen op landniveau. In de onderbouwing van de kwartaalcijfers wordt alleen gezegd dat in Nederland en Polen het aantal abonnees tot boven het miljoen is gestegen.

   

  Premier League

  Onder meer de komst van het Engelse Premier League voetbal wordt als onderliggende reden genoemd. Dit is opmerkelijk. Premier League verhuisde afgelopen zomer van Ziggo Sport naar Viaplay. Uit een analyse van de kijkcijfers van Ziggo Sport blijkt dat het gemiddeld aantal kijkers van Premier League wedstrijden niet boven de 100.000 uitkwam. Een groot deel van de kijkers keek daarnaast Premier League als Ziggo-klant gratis via Ziggo Sport.

   

  Formule 1

  De komende drie maanden moet blijken of Viaplay ook zonder Formule 1 het aantal abonnees in Nederland minimaal gelijk kan laten houden. Medio november is de laatste Formule 1-race van het seizoen 2022. Abonnees die hoofdzakelijk voor de koningsklasse van de autosport een abonnement hebben gekocht, kunnen het abonnement opzeggen. De vraag is daarna of zij nog bij Viaplay terugkeren. Wie alleen voor de Formule 1 een Viaplay-abonnement heeft afgesloten, kan ook kiezen voor het veel goedkopere F1 TV Pro. De afgelopen jaren kwam F1 TV Pro in de periode dat er geen Formule 1 werd gereden met aanbiedingen waarbij een jaarabonnement minder dan 50 euro kostte.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1voetbalPremier Leagueabonnementkwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP The Secret: Dare to Dream

  The Secret: Dare to Dream
  RTL 8 om 20:25 uur
  Weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) heeft het zwaar als alleenstaande moeder van drie kinderen. Een naderende orkaan geeft haar nog meer zorgen. Dan ontmoet ze de mysterieuze Bray Johnson (Josh Lucas). Hij biedt precies de hulp die ze nodig heeft. Alleen heeft Bray een geheim dat de hun groeiende band compleet kan veranderen.

  TV-TIP Portretten van Krabbé

  Portretten van Krabbé
  NPO 2 om 20:30 uur
  Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)