Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay claimt meer dan miljoen abonnees in Nederland

  Viaplay heeft volgens eigen zeggen in zowel Nederland als Polen de grens van een miljoen abonnees overschreden. Dit werd vooraf niet zo snel verwacht.
  Jarco Kriek
  25 oktober 2022
  comments 0
  Viaplay claimt meer dan miljoen abonnees in Nederland

  Viaplay Group maakte de financiële cijfers van het derde kwartaal bekend. Daaruit blijkt dat gecombineerd over alle markten waarin het bedrijf actief is het aantal abonnees is gestegen met 879.000. Het grootste deel hiervan – namelijk 685.000 – zijn abonnee geworden van de internationale diensten van Viaplay. Ongeveer 250.000 van dit aantal nieuwe internationale abonnees is uit Nederland afkomstig. Tenminste dit claimt Viaplay Group. Het Zweedse bedrijf geeft namelijk geen inzicht in de abonnee-aantallen op landniveau. In de onderbouwing van de kwartaalcijfers wordt alleen gezegd dat in Nederland en Polen het aantal abonnees tot boven het miljoen is gestegen.

   

  Premier League

  Onder meer de komst van het Engelse Premier League voetbal wordt als onderliggende reden genoemd. Dit is opmerkelijk. Premier League verhuisde afgelopen zomer van Ziggo Sport naar Viaplay. Uit een analyse van de kijkcijfers van Ziggo Sport blijkt dat het gemiddeld aantal kijkers van Premier League wedstrijden niet boven de 100.000 uitkwam. Een groot deel van de kijkers keek daarnaast Premier League als Ziggo-klant gratis via Ziggo Sport.

   

  Formule 1

  De komende drie maanden moet blijken of Viaplay ook zonder Formule 1 het aantal abonnees in Nederland minimaal gelijk kan laten houden. Medio november is de laatste Formule 1-race van het seizoen 2022. Abonnees die hoofdzakelijk voor de koningsklasse van de autosport een abonnement hebben gekocht, kunnen het abonnement opzeggen. De vraag is daarna of zij nog bij Viaplay terugkeren. Wie alleen voor de Formule 1 een Viaplay-abonnement heeft afgesloten, kan ook kiezen voor het veel goedkopere F1 TV Pro. De afgelopen jaren kwam F1 TV Pro in de periode dat er geen Formule 1 werd gereden met aanbiedingen waarbij een jaarabonnement minder dan 50 euro kostte.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1voetbalPremier Leagueabonnementkwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)