Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay een succes, maar hoeveel abonnees zijn er vandaag nog?

  Viaplay is op de Nederlandse mediamarkt tot dit moment het grootste succesnummer van 2022. Maar is dit vandaag na de prijsverhoging nog steeds het geval?
  Jarco Kriek
  1 august 2022
  comments 4
  Viaplay een succes, maar hoeveel abonnees zijn er vandaag nog?
  Foto Getty Images

  Voor een groot deel van de Viaplay-abonnees is vandaag de prijs van het abonnement tientallen procenten omhoog gegaan. Het gaat om de abonnementen die zijn afgesloten via tv-providers als Ziggo, KPN en T-Mobile. Maar ook als rechtstreeks bij Viaplay een maandabonnement is afgesloten, kan er vanaf vandaag in enkele gevallen meer van de bankrekening worden afgeschreven dan voorheen.

   

  Introductiekorting

  Bij de marktintroductie van Viaplay in Nederland bood de streamingdienst via het eigen verkoopkanaal en de providers waarmee een samenwerkingsovereenkomst is gesloten een tijdelijke korting van enkele euro's per maand. Zo betaalden Nederlanders die via Ziggo een Viaplay-abonnement namen de eerste vier maanden slechts 20 euro voor het abonnement. Bij KPN en T-Mobile was de actieprijs €9,99 per maand. In alle gevallen wordt vanaf 1 augustus de normale maandprijs van €13,99 in rekening gebracht. Een prijsverhoging van bijna veertig procent.

   

  Goedkopere alternatieven

  De verwachting is dat Viaplay door de prijsverhoging deze maand met klantverlies te maken krijgt. Formule 1-fans die alleen voor deze racesport een abonnement hebben genomen, kunnen kiezen uit meerdere alternatieven die ook nog eens goedkoper zijn. Zo kost een maandabonnement bij F1 TV Pro maar €7,99, terwijl het jaarabonnement van €64,99 nog voordeliger is. Een nog goedkopere optie is het kijken via het Oostenrijkse Servus TV. Omdat bij deze webstream geoblocking wordt gebruikt, is er wel een VPN-dienst nodig om via een Oostenrijkse server te kunnen kijken. Een dergelijk abonnement is te verkrijgen voor rond de 30 euro per jaar. Meer over het kijken via VPN vindt u in dit eerder door Totaal TV gepubliceerde artikel.

   

  Meer sporten

  Viaplay is natuurlijk meer dan alleen Formule 1. Zo zijn honderden films, series en documentaires – met veel Scandinavisch content – in het entertainmentdeel beschikbaar. Daarnaast is een uitgebreid sportaanbod beschikbaar. Vanaf komende week wordt dit uitgebreid met het Engelse Premier League terwijl gelijktijdig ook een nieuw seizoen van de Duitse Bundesliga begint. Een uitgebreid overzicht van het sportaanbod vindt u in dit Totaal TV artikel. Viaplay had volgend eigen zeggen aan het einde van het tweede kwartaal minimaal 755.000 abonnees in Nederland.

  ViaplayViaplay GrouponlineOTTstreamingdienstabonnementprijsverhogingklantverlies

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)