Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay een succes, maar hoeveel abonnees zijn er vandaag nog?

  Viaplay is op de Nederlandse mediamarkt tot dit moment het grootste succesnummer van 2022. Maar is dit vandaag na de prijsverhoging nog steeds het geval?
  Jarco Kriek
  1 augustus 2022
  comments 4
  Viaplay een succes, maar hoeveel abonnees zijn er vandaag nog?
  Foto Getty Images

  Voor een groot deel van de Viaplay-abonnees is vandaag de prijs van het abonnement tientallen procenten omhoog gegaan. Het gaat om de abonnementen die zijn afgesloten via tv-providers als Ziggo, KPN en T-Mobile. Maar ook als rechtstreeks bij Viaplay een maandabonnement is afgesloten, kan er vanaf vandaag in enkele gevallen meer van de bankrekening worden afgeschreven dan voorheen.

   

  Introductiekorting

  Bij de marktintroductie van Viaplay in Nederland bood de streamingdienst via het eigen verkoopkanaal en de providers waarmee een samenwerkingsovereenkomst is gesloten een tijdelijke korting van enkele euro's per maand. Zo betaalden Nederlanders die via Ziggo een Viaplay-abonnement namen de eerste vier maanden slechts 20 euro voor het abonnement. Bij KPN en T-Mobile was de actieprijs €9,99 per maand. In alle gevallen wordt vanaf 1 augustus de normale maandprijs van €13,99 in rekening gebracht. Een prijsverhoging van bijna veertig procent.

   

  Goedkopere alternatieven

  De verwachting is dat Viaplay door de prijsverhoging deze maand met klantverlies te maken krijgt. Formule 1-fans die alleen voor deze racesport een abonnement hebben genomen, kunnen kiezen uit meerdere alternatieven die ook nog eens goedkoper zijn. Zo kost een maandabonnement bij F1 TV Pro maar €7,99, terwijl het jaarabonnement van €64,99 nog voordeliger is. Een nog goedkopere optie is het kijken via het Oostenrijkse Servus TV. Omdat bij deze webstream geoblocking wordt gebruikt, is er wel een VPN-dienst nodig om via een Oostenrijkse server te kunnen kijken. Een dergelijk abonnement is te verkrijgen voor rond de 30 euro per jaar. Meer over het kijken via VPN vindt u in dit eerder door Totaal TV gepubliceerde artikel.

   

  Meer sporten

  Viaplay is natuurlijk meer dan alleen Formule 1. Zo zijn honderden films, series en documentaires – met veel Scandinavisch content – in het entertainmentdeel beschikbaar. Daarnaast is een uitgebreid sportaanbod beschikbaar. Vanaf komende week wordt dit uitgebreid met het Engelse Premier League terwijl gelijktijdig ook een nieuw seizoen van de Duitse Bundesliga begint. Een uitgebreid overzicht van het sportaanbod vindt u in dit Totaal TV artikel. Viaplay had volgend eigen zeggen aan het einde van het tweede kwartaal minimaal 755.000 abonnees in Nederland.

  ViaplayViaplay GrouponlineOTTstreamingdienstabonnementprijsverhogingklantverlies

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)