Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay een succes, maar hoeveel abonnees zijn er vandaag nog?

  Viaplay is op de Nederlandse mediamarkt tot dit moment het grootste succesnummer van 2022. Maar is dit vandaag na de prijsverhoging nog steeds het geval?
  Jarco Kriek
  1 augustus 2022
  comments 4
  Viaplay een succes, maar hoeveel abonnees zijn er vandaag nog?
  Foto Getty Images

  Voor een groot deel van de Viaplay-abonnees is vandaag de prijs van het abonnement tientallen procenten omhoog gegaan. Het gaat om de abonnementen die zijn afgesloten via tv-providers als Ziggo, KPN en T-Mobile. Maar ook als rechtstreeks bij Viaplay een maandabonnement is afgesloten, kan er vanaf vandaag in enkele gevallen meer van de bankrekening worden afgeschreven dan voorheen.

   

  Introductiekorting

  Bij de marktintroductie van Viaplay in Nederland bood de streamingdienst via het eigen verkoopkanaal en de providers waarmee een samenwerkingsovereenkomst is gesloten een tijdelijke korting van enkele euro's per maand. Zo betaalden Nederlanders die via Ziggo een Viaplay-abonnement namen de eerste vier maanden slechts 20 euro voor het abonnement. Bij KPN en T-Mobile was de actieprijs €9,99 per maand. In alle gevallen wordt vanaf 1 augustus de normale maandprijs van €13,99 in rekening gebracht. Een prijsverhoging van bijna veertig procent.

   

  Goedkopere alternatieven

  De verwachting is dat Viaplay door de prijsverhoging deze maand met klantverlies te maken krijgt. Formule 1-fans die alleen voor deze racesport een abonnement hebben genomen, kunnen kiezen uit meerdere alternatieven die ook nog eens goedkoper zijn. Zo kost een maandabonnement bij F1 TV Pro maar €7,99, terwijl het jaarabonnement van €64,99 nog voordeliger is. Een nog goedkopere optie is het kijken via het Oostenrijkse Servus TV. Omdat bij deze webstream geoblocking wordt gebruikt, is er wel een VPN-dienst nodig om via een Oostenrijkse server te kunnen kijken. Een dergelijk abonnement is te verkrijgen voor rond de 30 euro per jaar. Meer over het kijken via VPN vindt u in dit eerder door Totaal TV gepubliceerde artikel.

   

  Meer sporten

  Viaplay is natuurlijk meer dan alleen Formule 1. Zo zijn honderden films, series en documentaires – met veel Scandinavisch content – in het entertainmentdeel beschikbaar. Daarnaast is een uitgebreid sportaanbod beschikbaar. Vanaf komende week wordt dit uitgebreid met het Engelse Premier League terwijl gelijktijdig ook een nieuw seizoen van de Duitse Bundesliga begint. Een uitgebreid overzicht van het sportaanbod vindt u in dit Totaal TV artikel. Viaplay had volgend eigen zeggen aan het einde van het tweede kwartaal minimaal 755.000 abonnees in Nederland.

  ViaplayViaplay GrouponlineOTTstreamingdienstabonnementprijsverhogingklantverlies

  Reacties

 1. TV-TIP Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

  Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
  Net5 om 20:00 uur
  In deze tweede Pirates of the Caribbean-film heeft piraat Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) een schuld openstaan bij Davy Jones (Bill Nighy), de ondode kapitein van het spookschip The Flying Dutchman. Om die schuld te vereffenen moet Sparrow het hart van Davy Jones vinden. Lukt dit niet, dan zal Jack voor eeuwig moeten boeten.

  TV-TIP Beste Kijkers

  Beste Kijkers
  RTL 4 om 21:35 uur
  Ruben Nicolai staat te trappelen voor een nieuw seizoen Beste Kijkers, het tiende alweer. Je schakelt in voor het commentaar op de grappigste filmpjes van de afgelopen week, maar blijft hangen voor Ruben, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge die elkaar én hun team­leden in de maling nemen. Het programma leek een beetje uit de gratie, maar keerde in 2023 terug op tv. Nog geen jaar later loeren we al naar het derde seizoen sinds de break.

  Interview