Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay een succes: meer dan 750.000 abonnees in Nederland

  Hoewel een deel van de abonnees klaagt over de geleverde diensten van Viaplay blijkt de streamingdienst in Nederland een succesnummer te zijn.
  Jarco Kriek
  21 juli 2022
  comments 5
  Viaplay een succes: meer dan 750.000 abonnees in Nederland
  Foto Getty Images

  Viaplay Group is de Zweedse eigenaar van streamingdienst Viaplay. Dit bedrijf maakte vandaag de financiële cijfers over het tweede kwartaal bekend, Hieruit blijkt dat Viaplay door mooie resultaten op de Scandinavische en internationale markt financieel goed presteert. In het tweede kwartaal verwelkomde Viaplay Group 766.000 nieuwe klanten, waardoor het totaal op 5,55 miljoen uitkwam. Viaplay Group verwacht dat de snelle groei in de tweede helft van 2022 doorzet en de abonneeteller aan het einde van dit jaar op 7,3 miljoen staat. Door de abonneegroei steeg de omzet met bijna dertig procent.

   

  Nederland

  Viaplay Group maakt geen abonneecijfers op landniveau bekend. Maar om de goede prestaties in Nederland te accentueren werd door het Zweedse bedrijf toch een tipje van de sluier opgelicht. Het aantal internationale abonnees steeg in het tweede kwartaal naar 1,51 miljoen. Viaplay laat weten dat meer dan de helft van deze abonnees uit Nederland afkomstig zijn. Dit betekent dat Viaplay in Nederland in vier maanden tijd meer dan 757.500 abonnee heeft binnengehaald. Dit is een ongekend goede prestatie voor een nieuwe streamingdienst.

  ViaplayViaplay Groupkwartaalcijfers

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)